Λειτουργεί το Face Taping για την αντιμετώπιση των ρυτίδων;

Λειτουργεί το Face Taping για την αντιμετώπιση των ρυτίδων;
ΠΗΓΗ:@siobeauty
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την viral τεχνική που υπόσχεται πλήρη εξαφάνιση των ρυτίδων

Οι τάσεις ομορφιάς έρχονται και φεύγουν στα social media, αλλά κάποιες, όσο φρέσκες κι αν δείχνουν, υπάρχουν εδώ και χρόνια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το "face taping", δηλαδή η τεχνική της τοποθέτησης ταινίας στο πρόσωπο, είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε για λίγες ώρες κάτω από το μακιγιάζ, με σκοπό να μειώσεις τις ρυτίδες.

Διάσημες ηθοποιοί και makeup artists έχουν μιλήσει για τη χρήση αυτής της τεχνικής με στόχο να κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και ανορθωμένο. Ωστόσο, η ερώτηση παραμένει: Μπορεί το face taping να βελτιώσει πραγματικά την εμφάνιση των ρυτίδων ή είναι απλώς άλλη μία αμφίβολη τάση των social media; Εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Τι είναι το Face Taping;

Το face taping είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει την τοποθέτηση ταινίας σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σου, με στόχο να κρατήσει το δέρμα σε τεντωμένη θέση. Θεωρητικά, αυτό βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων και στην αποτροπή της δημιουργίας νέων. Χρησιμοποιείς ταινία σε περιοχές όπως το μέτωπο, τα μάγουλα, το κάτω μέρος των ματιών και το ντεκολτέ. Από απλή κολλητική ταινία, μέχρι πιο εξειδικευμένα επαναχρησιμοποιούμενα patches, οι επιλογές είναι πολλές.

{https://www.tiktok.com/@valeriiaveksler/video/7155155731560287493?lang=el-GR&q=face%20taping&t=1729028608896}

Πώς λειτουργεί;

Η πιο διαδεδομένη χρήση του face taping γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η σκέψη είναι απλή: όσο κοιμάσαι, κινείσαι και σφίγγεις τους μύες του προσώπου σου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ρυτίδων. Η ταινία, λοιπόν, κρατάει τα πάντα στη θέση τους, αποτρέποντας το σχηματισμό νέων γραμμών. Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η τεχνική βελτιώνει προσωρινά την εμφάνιση των υπαρχουσών ρυτίδων, ενώ άλλοι τη χρησιμοποιούν για άμεσο εφέ ανόρθωσης πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός ή κάτω από το μακιγιάζ.

Τα oφέλη του Face Taping

Όταν έχεις την ταινία στο δέρμα σου, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές σίγουρα δείχνουν καλύτερα. Είναι μια προσωρινή λύση που μπορεί να κρύψει τα σημάδια της γήρανσης και να προσφέρει lift εφε στο πρόσωπό σου.

Αν ψάχνεις, όμως, για πραγματική αντιμετώπιση των ρυτίδων, αυτή η τεχνική δεν είναι η λύση. Οι ειδικοί προτείνουν θεραπείες όπως το Botox, θεραπείες με λέιζερ, χημικά peeling ή άλλες θεραπείες που γίνονται από επαγγελματίες, αν θέλεις πιο μακροχρόνια αποτελέσματα.

Πιθανοί κίνδυνοι του Face Taping

Παρόλο που το face taping μπορεί να σου προσφέρει προσωρινή αντιμετώπιση από τις ρυτίδες, υπάρχουν κίνδυνοι. Η χρήση ταινίας στο δέρμα σου, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα μάτια και το ντεκολτέ, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Η κόλλα της ταινίας, ακόμα κι αν είναι ειδικά σχεδιασμένη για το πρόσωπο, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, κοκκινίλες ή ακόμα και αλλεργικές αντιδράσεις.

Επίσης, αν χρησιμοποιείς την ταινία συχνά, υπάρχει κίνδυνος να βλάψεις τον φυσικό φραγμό του δέρματος, οδηγώντας σε μακροπρόθεσμη φθορά. Η ταινία, καθώς είναι κολλητική, μπορεί να φράξει τους πόρους σου και να οδηγήσει σε εμφάνιση ακμής, καθώς θα συσσωρεύονται ιδρώτας και σμήγμα κάτω από την ταινία.

{https://www.tiktok.com/@mireyarios/video/7386424372828867882?lang=el-GR&q=face%20taping&t=1729028608896}

Αξίζει τελικά το Face Taping;

Με λίγα λόγια, το face taping δεν προσφέρει μόνιμα οφέλη και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα σου. Η χρήση του μπορεί να είναι αποδεκτή για ειδικές περιστάσεις, αν αναγνωρίζεις ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση που βελτιώνει την εμφάνιση του προσώπου σου μόνο για λίγο.

Όπως συχνά λένε οι ειδικοί, οι τάσεις ομορφιάς μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά οι βασικές επιστημονικά αποδεδειγμένες συνήθειες παραμένουν οι ίδιες. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού με SPF 30+ και ένα ρετινοειδές το βράδυ είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου υγιή και να γερνάς με χάρη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.10.2024 - 00:44