Πολυνουκλεοτίδια: Τι είναι και τι προσφέρουν στο δέρμα μας

Πολυνουκλεοτίδια: Τι είναι και τι προσφέρουν στο δέρμα μας
ΠΗΓΗ:@dasha__shamarina
Τα πολυνουκλεοτίδια μπαίνουν δυναμικά στη ζωή μας

Τα πολυνουκλεοτίδια, γνωστά και ως «σπέρμα σολομού», έχουν αρχίσει να κλέβουν την παράσταση στον κόσμο της ομορφιάς. Αυτή η θεραπεία υπόσχεται να χαρίσει στο δέρμα σου μια πιο φωτεινή, σφριγηλή και ενυδατωμένη εμφάνιση, μειώνοντας τις ρυτίδες και τις ατέλειες. Πρόσφατα, πολλές celebrities, όπως η Kim Kardashian (έχουμε μιλήσει πριν λίγο καιρό για τη μέθοδο που χρησιμοποιεί), έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη χρήση τους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Αλλά τι ακριβώς είναι αυτά τα πολυνουκλεοτίδια;

Τι είναι τα πολυνουκλεοτίδια;

Είναι μια νέα κατηγορία βιοδιεγερτών που εισάγονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Ο βασικός τους στόχος είναι να ενεργοποιήσουν τα δερματικά κύτταρα ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, τις δύο πρωτεΐνες που παρέχουν στο δέρμα μας ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα μας χάνει αυτές τις σημαντικές ουσίες και τα πολυνουκλεοτίδια έρχονται να επανενεργοποιήσουν τη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων.

Το DNA του σολομού στο δέρμα

Η θεραπεία αυτή χρησιμοποιεί το DNA του σολομού, καθώς αυτό είναι παρόμοιο με το ανθρώπινο DNA και περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η χρήση πολυνουκλεοτιδίων για την επιτάχυνση της επούλωσης πληγών ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1980 και τώρα έχει προσαρμοστεί για να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν μείωση των ρυτίδων, βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας και ενυδάτωση.

Η διαδικασία περιλαμβάνει ενέσεις πολυνουκλεοτιδίων, που θεωρούνται ελάχιστα επεμβατικές. Συνήθως απαιτούν δύο ή τρεις συνεδρίες με λίγες εβδομάδες διαφορά. Αν και οι ενέσεις δεν είναι επώδυνες, μπορεί να νιώσεις λίγη ενόχληση κατά τη διάρκεια τους.

{https://www.instagram.com/p/CcX1bUFo51I/}

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι γρήγορος και οι παρενέργειες είναι ελάχιστες, όπως ήπια ερυθρότητα ή πρήξιμο. Σε αντίθεση με τα fillers που προσθέτουν όγκο, τα πολυνουκλεοτίδια δρουν σε κυτταρικό επίπεδο, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου φυσικά. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα, αλλά θα αρχίσεις να τα βλέπεις σταδιακά, φτάνοντας στο καλύτερο σημείο τους περίπου 12 εβδομάδες μετά την πρώτη συνεδρία. Το δέρμα σου θα αποκτήσει μια πιο λαμπερή, σφριγηλή και ενυδατωμένη όψη, με ορατή μείωση ρυτίδων και ατελειών.

Τελευταία τροποποίηση στις 08.10.2024 - 17:38