Το Collagen Banking είναι αυτό που χρειάζεσαι για πιο γεμάτο και νεανικό δέρμα

Το Collagen Banking είναι αυτό που χρειάζεσαι για πιο γεμάτο και νεανικό δέρμα
ΠΗΓΗ:@anastasianpolskaya
Τι είναι το Collagen Banking;

Ανάμεσα στις ηλικίες 25 και 30, αρχίζουμε να χάνουμε περίπου το 1% του κολλαγόνου μας κάθε χρόνο, ως μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα και παράγεται από τους ινοβλάστες. Η κύρια λειτουργία του είναι να δημιουργεί και να διατηρεί τις δομές των ιστών που σχηματίζουν το σώμα, παράγοντας ανθεκτικές, ισχυρές και ευέλικτες ίνες που ονομάζονται ίνες κολλαγόνου.

Μόλις η παραγωγή κολλαγόνου αρχίσει να επιβραδύνεται φυσικά καθώς μεγαλώνουμε, αρχίζουν να εμφανίζονται οι ρυτίδες. Το collagen banking είναι ένας νέος όρος που έχει γίνει δημοφιλής και αναφέρεται σε διάφορες τεχνικές ομορφιάς που στοχεύουν στην ανάπλαση και τη διατήρηση των αποθεμάτων κολλαγόνου.

Τι είναι το collagen banking;

Καθώς η παραγωγή της πρωτεΐνης αρχίζει να μειώνεται από την ηλικία των 25, οι ειδικοί προτείνουν να αρχίσουμε να διατηρούμε (ή ακόμα και να προσπαθούμε να ενισχύσουμε) τα επίπεδα κολλαγόνου όσο το δυνατόν νωρίτερα. Το collagen banking σημαίνει ότι παίρνουμε μια προληπτική προσέγγιση: Διεγείρουμε την παραγωγή της πρωτεΐνης πριν αρχίσει να μειώνεται. Σκέψου το ως ένα σχέδιο αποταμίευσης που σου επιτρέπει να επενδύσεις στην ελαστικότητα του δέρματός σου. Όσο νωρίτερα αρχίσεις τις προσπάθειες για να διατηρήσεις το κολλαγόνο, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

{https://www.instagram.com/p/Cc72BIXIWhQ/}

5 τρόποι για να ενσωματώσεις το collagen banking στη ρουτίνα ομορφιάς σου

  1. Μικροβελόνισμα: Γνωστό και ως θεραπεία πρόκλησης κολλαγόνου, αυτή η κοσμητική διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση μικροσκοπικών βελονών για να τρυπηθεί το δέρμα. Οι μικρές πληγές που δημιουργούνται ενισχύουν το σώμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη για να επουλώσει το δέρμα, κάνοντάς το να φαίνεται πιο φρέσκο και νεανικό.

  2. Συμπληρώματα κολλαγόνου: Το κολλαγόνο διατίθεται σε μορφή σκόνης, γέλης και καψουλών.

  3. Οροί με κολλαγόνο: Οι συμπυκνωμένες φόρμουλες καθιστούν τους ορούς με κολλαγόνο έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ενισχύσεις την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

  4. Διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C: Η βιταμίνη C όχι μόνο λειτουργεί ως ενδιάμεσο στη σύνθεση του κολλαγόνου στον οργανισμό, αλλά λέγεται επίσης ότι ενισχύει την αποτελεσματικότητά του, ενδυναμώνοντας τα οφέλη της πρωτεΐνης κατά της γήρανσης. Ενσωμάτωσε πολλά σκούρα πράσινα λαχανικά, εσπεριδοειδή και πιπεριές στη διατροφή σου.

  5. Προστασία από τον ήλιο: Φόρεσε αντηλιακό καθημερινά για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις ακτίνες UVA και UVB, οι οποίες βλάπτουν το δέρμα και εξαντλούν τα αποθέματα κολλαγόνου σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.10.2024 - 23:27