Μετά τα 50: Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη κρέμα προσώπου

Μετά τα 50: Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη κρέμα προσώπου
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Αντιγήρανση και ενυδάτωση. Ο απόλυτος οδηγός για να διαλέξεις την ιδανική κρέμα προσώπου στα 50+.

Αν η κρέμα που χρησιμοποιείς εδώ και χρόνια δεν αποδίδει πλέον τα επιθυμητά αποτελέσματα, ίσως είναι η στιγμή να αναθεωρήσεις τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου. Καθώς περνούν τα χρόνια, οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν και μια κρέμα που λειτουργούσε καλά στα 20, τα 30 ή ακόμα και τα 40 σου, ίσως δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της επιδερμίδας σου στα 50. Ανακάλυψε παρακάτω πώς να επιλέξεις την κατάλληλη αντιρυτιδική κρέμα.

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη κρέμα μετά τα 50

Εστίασε στα σωστά συστατικά

Δεν αρκεί πια μια απλή ενυδατική κρέμα. Χρειάζεσαι προϊόντα με ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά που θα βοηθήσουν στη μείωση των ρυτίδων, την αντιμετώπιση των κηλίδων και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας σου.

Παρότι το υαλουρονικό οξύ χαρίζει μια προσωρινή «γεμισμένη» όψη στις ρυτίδες, δεν θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά συστατικά. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτίμησε για τη βραδινή σου ρουτίνα μια κρέμα με ρετινόλη, η οποία επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αν θέλεις κάτι πιο ήπιο, μπορείς να στραφείς σε προϊόντα με μπακουκιόλη ή ρεσβερατρόλη, που προσφέρουν παρόμοια αποτελέσματα.

Για το πρωί, μια κρέμα με βιταμίνη C ή νιασιναμίδη είναι ιδανική για να φωτίσει την επιδερμίδα σου, να εξομαλύνει τον τόνο και να μειώσει τις σκούρες κηλίδες. Φυσικά, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό στην πρωινή σου ρουτίνα για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και την πρόληψη της φωτογήρανσης.

Δώσε σημασία στην υφή της κρέμας

Μετά τα 50, το δέρμα σου τείνει να χάνει την υγρασία και τη λάμψη του, γι' αυτό και χρειάζεσαι μια κρέμα με πλούσια, ενυδατική σύνθεση. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια κρέμα με παχύρευστη υφή θα βοηθήσει στην ενυδάτωση σε βάθος και θα επαναφέρει τη ζωντάνια στην επιδερμίδα σου. Για ακόμα πιο εντατική ενυδάτωση, μπορείς να εφαρμόσεις ένα έλαιο προσώπου μετά την κρέμα νυκτός σου, για να «κλειδώσεις» την υγρασία και να ενισχύσεις τα αποτελέσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.09.2024 - 23:56