Skincare routine: Τα DONT'S στην φροντίδα του προσώπου μας

Skincare routine: Τα DONT'S στην φροντίδα του προσώπου μας
ΠΗΓΗ:@claudiarkx
Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή και υγιή.

Προτού προχωρήσεις στο μακιγιάζ, πολ΄ύ σημαντική είναι η περιποίηση και προετοιμασία της επιδερμίδας. Εδώ σου παραθέτω 6 συχνά λάθη που πολλές από εμάς κάνουμε, προκαλώντας βλάβες στο δέρμα μας. Ας τα αναλύσουμε και να βάλουμε ένα τέλος σε αυτά τα κακώς κείμενα!

Αγνοείς το αντηλιακό το χειμώνα

Μπορεί να μην βλέπεις τον ήλιο συχνά τους χειμερινούς μήνες, αλλά οι UV ακτίνες είναι πανταχού παρούσες. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ειδικά αν ζεις σε ηλιόλουστο μέρος όπως η Ελλάδα. Μην το παραλείπεις!

Κοιμάσαι με μακιγιάζ

Μην πέφτεις στο κρεβάτι χωρίς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου! Ο διπλός καθαρισμός είναι το κλειδί για να απομακρύνεις όλα τα υπολείμματα και τις ρύποι που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθείς την ρουτίνα της φίλης σου

Η ρουτίνα περιποίησης της φίλης σου μπορεί να μην είναι κατάλληλη για το δικό σου δέρμα. Κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική και χρειάζεται ειδική φροντίδα. Επισκέψου έναν δερματολόγο για να μάθεις ποια προϊόντα και συστατικά είναι ιδανικά για εσένα.

Χρησιμοποιείς ληγμένα καλλυντικά

Πρόσεξε τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων σου. Τα ληγμένα καλλυντικά δεν προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα και ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς ή άλλες παρενέργειες.

Δεν κάνεις σωστό layering προϊόντων

Δεν είναι μόνο το πόσα προϊόντα χρησιμοποιείς, αλλά και η σειρά με την οποία τα εφαρμόζεις. Ακολουθείς τη σωστή σειρά εφαρμογής για να εξασφαλίσεις καλύτερα αποτελέσματα και να αποφύγεις την επιβάρυνση της επιδερμίδας σου.

Χρησιμοποιείς βρώμικες πετσέτες

Μην σκουπίζεις το πρόσωπό σου με πετσέτες που έχουν μαζέψει μικρόβια. Προτίμησε καθαρές πετσέτες ή, ακόμη καλύτερα, χρησιμοποιήσε χαρτομάντηλα για να αποφύγεις την επιβάρυνση του δέρματός σου.

{https://www.instagram.com/p/C5d5HxhopLS/?img_index=1}

Αυτές οι μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία της επιδερμίδας σου. Εφάρμοσέ τες και απόλαυσε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα!

Τελευταία τροποποίηση στις 01.09.2024 - 01:50