Eye care: Οι «χρυσοί» κανόνες για σωστή περιποίηση της περιοχής κάτω απο τα μάτια

Eye care: Οι «χρυσοί» κανόνες για σωστή περιποίηση της περιοχής κάτω απο τα μάτια
ΠΗΓΗ: @di0rvibe
Τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για την σωστή φροντίδα της περιοχής κάτω απο τα μάτια.

Η κρέμα ματιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, καθώς μπορεί να κάνει θαύματα, αρκεί να τη χρησιμοποιείς σωστά. Είτε τη χρησιμοποιείς εδώ και καιρό, είτε μόλις την ενσωμάτωσες στη ρουτίνα σου, υπάρχουν μερικά βασικά tips που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις τα μέγιστα οφέλη, φροντίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια.

Μην ξεχνάς ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό και ευάλωτο σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπό σου, γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εξειδικευμένη φροντίδα.

Προσοχή στα προϊόντα καθαρισμού

Απέφυγε προϊόντα που μπορεί να είναι επιθετικά για την περιοχή γύρω από τα μάτια σου. Επίλεξε καθαριστικά με ήπιο pH που δεν ερεθίζουν και δεν διαταράσσουν την ευαίσθητη επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή.

Επέλεξε προσεκτικά τα συστατικά στην κρέμα ματιών σου

Ανάλογα με τις ανάγκες σου, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς γύρω από τα μάτια πρέπει να περιέχουν τα κατάλληλα συστατικά. Για ενυδάτωση, το σκουαλένιο και το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικές επιλογές. Αν επιθυμείς λάμψη και βελτίωση της υφής του δέρματος, η βιταμίνη C είναι ιδανική. Για τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, προτίμησε προϊόντα με ρετινόλη.

Χρησιμοποίησε τη μέθοδο του layering

Η τεχνική του layering μπορεί να κάνει τη διαφορά, ιδιαίτερα αν έχεις πιο ώριμη επιδερμίδα. Ξεκίνα με έναν ορό ματιών που περιέχει ενεργά συστατικά για άμεση ενυδάτωση και συνέχισε με μια πλούσια κρέμα που θα κλειδώσει την υγρασία και θα προστατεύσει το δέρμα.

Μην παραλείπεις το αντηλιακό

Η εφαρμογή αντηλιακού σε όλο το πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κάτω από τα μάτια, είναι απαραίτητη. Αν θέλεις επιπλέον προστασία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ματιών που περιέχει SPF. Αυτό θα προστατεύσει την ευαίσθητη περιοχή από τις βλαβερές ακτίνες UVA/UVB και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.09.2024 - 00:03