Baby face: 3 απλά μυστικά για να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό μετά τα 20

Baby face: 3 απλά μυστικά για να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό μετά τα 20
ΠΗΓΗ:@valeriaconca
Η επιδερμίδα σου θα συνεχίσει να είναι λαμπερή και ενυδατωμένη.

Το να διατηρήσεις τη φρεσκάδα και τη νεανική λάμψη της επιδερμίδας σου είναι κάτι που μπορείς να καταφέρεις εύκολα αν ακολουθήσεις μερικές απλές, αλλά αποτελεσματικές συνήθειες. Ήδη από τα 20 σου, είναι σημαντικό να φροντίζεις το δέρμα σου με τρόπο που θα του εξασφαλίσει υγεία και ζωντάνια για πολλά χρόνια. Εδώ είναι τα απόλυτα tips που αξίζει να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου.

1. Ανανέωσε το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες (και όχι μόνο το καλοκαίρι)

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε το αντηλιακό ως απαραίτητο step μόνο για τις παραλίες και τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Η αλήθεια είναι ότι η επιδερμίδα σου χρειάζεται προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτως εποχής. Ο ήλιος, ακόμα και μέσα από τα τζάμια, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα σου, επιταχύνοντας τη γήρανση και την εμφάνιση κηλίδων και ρυτίδων. Γι’ αυτό, φρόντισε να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες, είτε βρίσκεσαι στο γραφείο, είτε περπατάς στην πόλη.

2. Μην το παρακάνεις με τα προϊόντα περιποίησης

Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τη λαχτάρα για τέλεια επιδερμίδα και να καταλήξεις να χρησιμοποιείς πολλά και διαφορετικά προϊόντα. Ωστόσο, η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως ξηρότητα, ερεθισμούς ή ακόμα και ακμή. Στα 20 σου, η επιδερμίδα σου χρειάζεται απλά πράγματα: έναν καλό καθαρισμό, μια ελαφριά ενυδάτωση, και φυσικά, αντηλιακή προστασία. Προσπάθησε να κρατάς τη ρουτίνα σου όσο πιο απλή γίνεται και να μην επιβαρύνεις το δέρμα σου με πολλά προϊόντα ταυτόχρονα.

3. Να είσαι friendly με το ντεμακιγιάζ των ματιών σου

Πολλές φορές, στην προσπάθεια να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, ειδικά τη μάσκαρα, καταλήγουμε να τρίβουμε δυνατά τα μάτια μας. Αυτό μπορεί να βλάψει τις βλεφαρίδες σου, προκαλώντας τους σπάσιμο και απώλεια, ενώ το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να ερεθιστεί εύκολα. Αντί να τρίβεις με δύναμη, πίεσε απαλά ένα βαμβάκι με γαλάκτωμα ή νερό micellaire πάνω στα μάτια σου για λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι, η μάσκαρα θα διαλυθεί και θα αφαιρεθεί πιο εύκολα χωρίς να ερεθίσεις το δέρμα σου.

{https://www.instagram.com/p/C48lchcN0AI/}

Με αυτά τα απλά tips, θα μπορέσεις να διατηρήσεις τη νεανικότητα και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας σου για πολλά χρόνια!

Τελευταία τροποποίηση στις 31.08.2024 - 02:15