5 τρόποι για να σε κάνουν να δείχνεις όμορφη χωρίς μακιγιάζ - Ειδικά σε εποχές... καραντίνας!

01.04.2020
5 τρόποι για να σε κάνουν να δείχνεις όμορφη χωρίς μακιγιάζ - Ειδικά σε εποχές... καραντίνας!
Η τέχνη τoυ μακιγιάζ σε καθημερινή βάση μπορεί να είναι πραγματικά απολαυστική, αλλά μπορεί μερικές φορές να γίνει κουραστική και να σου καταναλώνει μπόλικο χρόνο. Μια πιο φυσική εμφάνιση μπορεί να είναι μια ωραία επιλογή και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως μια ευκαιρία να εμφανίσεις το πρόσωπό σου όπως είναι, όμορφο και αυθεντικό. Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σου 5 βασικούς τρόπους που μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι όμορφη χωρίς κανένα μακιγιάζ, απλά αναδεικνύοντας τα φυσικά σου χαρακτηριστικά. Και ναι, τώρα που #Μένουμε_Σπίτι δεν υπάρχει λόγος να "παρατηθείς" τελείως. Το αντίθετο μάλιστα. Αν όμως δεν κάνεις κέφι να σηκώνεσαι κάθε πρωί και να βάφεσαι, ιδού τι μπορείς να κάνεις για να κοιτάζεις στον καθρέφτη και να σου αρέσει λίγο περισσότερο αυτό που βλέπεις!

1. Χρησιμοποίησε μεταξένιες μαξιλαροθήκες για τον ύπνο σου

Μπορείς ακόμα και να βελτιώσεις την εμφάνιση σου ενώ κοιμάσαι. Προσπάθησε να καλύψεις το μαξιλάρι σου με μια θήκη από μετάξι. Με αυτόν τρόπο η τριβή θα είναι λιγότερη στο δέρμα και τα μαλλιά σου, άρα συνεπώς θα μειώσεις τις ζημιές και τους ερεθισμούς. Βοηθά επίσης να διατηρείς το δέρμα και τα μαλλιά σου καθαρά και αποτρέπει την υπερβολική ξηρότητα. Αντίθετα, το βαμβάκι μπορεί να απορροφήσει τα φυσικά σου έλαια. Αυτό το κόλπο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχεις ακμή.

2. Κάνε στο πρόσωπό σου ένα μασάζ

Μπορείς επίσης να βοηθήσεις την εμφάνιση του δέρματος σου κάνοντάς του: ένα μασάζ ... και δεν χρειάζεται καν να πας σε σπα. Εάν θέλεις να αυξήσεις τη σφριγηλότητα του δέρματος, ξεκίνα να κάνεις βαθιές κινήσεις τόνωσης στο πρόσωπό σου. Χρησιμοποίησε μια κρέμα με ελαφριά σύνθεση για ευαίσθητο δέρμα. Στο τέλος, ένα καλό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών και των υπερβολικών υπολειμμάτων. Απλά θυμήσου να αποφύγεις την περιοχή γύρω από τα μάτια, καθώς είναι πολύ μαλακή για πίεση.

3. Πιες νερό λεμονιού

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και όμορφο. Μελέτες δείχνουν ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες μπορούν να φωτίζουν το δέρμα τους, καθώς και να μειώνουν τους μαύρους κύκλους, τα σημάδια και την κοκκινίλα, παίρνοντας βιταμίνη C. Μια πιο εύκολη λύση είναι να παίρνεις την καθημερινή σου βιταμίνη C, μόλις ξυπνάς, με ένα ζεστό φλιτζάνι νερό και φρέσκο λεμόνι.

4. Φρόντισε την κυκλοφορία του αίματος σου

Η καλή κυκλοφορία του αίματος σε βοηθά επίσης να κρατάς το δέρμα σου νέο και υγιές. Πολλά μικρά πράγματα μπορούν να δώσουν στο αίμα σου ώθηση με τον τρόπο που το χρειάζεσαι: κάνοντας κατακόρυφο, αερόβιες ασκήσεις, θεραπείες προσώπου, παραμένοντας ενυδατωμένη και κάνοντας χλιαρά ντους, μπορείς να βοηθήσεις το αίμα σου όσο δεν φαντάζεσαι.

5. Εφάρμοσε καστορέλαιο στις βλεφαρίδες σου

Μελέτες δείχνουν ότι το καστορέλαιο μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να αναγεννηθούν αν το χρησιμοποιήσεις ως θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής. Ο λόγος είναι ότι έχει μεγάλη στιλπνότητα , για αυτό προσδίδει μια πλούσια γυαλάδα και λάμψη στα μαλλιά, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για τις βλεφαρίδες σου. Παρά την κοινή πεποίθηση, το καστορέλαιο δεν κάνει τις βλεφαρίδες σου να μεγαλώνουν γρηγορότερα, απλά τις κάνει να φαίνονται παχύτερες και λείες.