Οι συνήθειες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση

24.03.2020
Οι συνήθειες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση
Τα skincare λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Υπάρχουν ορισμένες πρακτικές που όσα χρόνια και περάσουν, όλοι οι ειδικοί επιδερμίδας και περιποίησης συμφωνούν πως προσθέτουν χρόνια.

Δες και αυτό: Τα 10 πιο αποτελεσματικά μυστικά για να μειώσεις τις ρυτίδες

Παρακάτω θα βρεις τα λάθη περιποιίησης που αποτελούν αιτίες της πρόωρης γήρανσης:

Ξεχνάς το αντηλιακό
Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία αποτελεί την κορυφαία αιτία εμφάνισης καφέ κηλίδων, ρυτίδων και καρκίνου του δέρματος. Παρόλα, αυτά οι περισσότερες γυναίκες περιορίζουν τη χρήση αντηλιακού μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες ή στηρίζουν την προστασία της επιδερμίδας τους στο SPF15 της κρέμας BB. Στην πραγματικότητα, η προστασία που προσφέρουν τα προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι αρκετή για την αποφυγή της πρόωρης γήρανσης.

Χρησιμοποιείς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ
Εκτός από το ότι είναι ρυπογόνα για το περιβάλλον, η χρήση τους μπορεί επίσης να αποδειχθεί επιζήμια για την υγεία του δέρματος. Τα περισσότερα μαντηλάκια καθαρισμού περιέχουν χημικές ουσίες και οινόπνευμα που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και να αφήσουν το δέρμα στεγνό, αφυδατωμένο και ευαίσθητο. Εκτός αυτού, στην πραγματικότητα δεν καθαρίζουν επαρκώς την επιδερμίδα. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να τρίβουν έντονα το πρόσωπό τους στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τα υπολείμματα μακιγιάζ, ενθαρρύνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων. Προτίμησε τζελ ή αφρό καθαρισμού.

Αυτό το είδες; Ποια ενυδατική κρέμα να διαλέξεις ανάλογα με την ηλικία σου

Παραλείπεις την ενυδατική κρέμα
Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως η ενυδάτωση της επιδερμίδας θα πρέπει να αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας. Η μη επαρκής χρήση ενυδατικής κρέμας, κάνει πολύ γρήγορα την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή, αφυδατωμένη και τραχιά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εξαιτίας της αφυδάτωσης, οι ρυτίδες τείνουν να δείχνουν πιο βαθιές και έντονες.

Το παρακάνεις με την απολέπιση
Η υπερβολικά συχνή απολέπιση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον ερεθισμό της επιδερμίδας και την πρόκληση προβλημάτων φωτοευαισθησίας. Η συχνή χρήση ενός scrub μπορεί επίσης να την απογυμνώσει από τα απαραίτητα φυσικά της έλαια, κάτι το οποίο μπορεί τελικά να επιβραδύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό, επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης και συμβάλλοντας στη σταδιακή λέπτυνση της επιδερμίδας. Η απολέπιση της επιδερμίδας καλό είναι να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο scrub ή -ακόμα καλύτερα- ένα προϊόν με συστατικά που κάνουν χημική απολέπιση.

Διάβασε επίσης: Εσύ ξέρεις πόση ενυδατική κρέμα πρέπει να εφαρμόζεις;