Πώς να καταλάβεις αν ένα προϊόν ομορφιάς είναι καλό, πριν το αγοράσεις

25.03.2020
Πώς να καταλάβεις αν ένα προϊόν ομορφιάς είναι καλό, πριν το αγοράσεις
6 tips από ειδικούς στον τομέα

Έχουμε μάθει να μην κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του - αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν το κάνουμε ούτως ή άλλως. Εξάλλου, αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν μπαίνουμε σε ένα κατάστημα καλλυντικών αναζητώντας ένα νέο προϊόν: Αγγίζουμε τα κουτιά και τα μπουκάλια, επηρεαζόμαστε από τα χρώματα, τις γραμματοσειρές, διαβάζουμε τις ετικέτες και τις λίστες συστατικών και στη συνέχεια ... παίρνουμε μια απόφαση, πολλές φορές χωρίς να τα δοκιμάσουμε. Μερικές φορές όμως, αυτό που φαίνεται καλό στο ράφι δεν είναι πραγματικά το καλύτερο για το δέρμα μας.

Δες και αυτό: Κορονοϊός: Προστατέψου κάνοντας τα σωστά βήματα με τα νύχια σου

Η αισθητικός Sofie Pavitt και το δίδυμο φαρμακοποιών Victoria Fu και Gloria Lu μοιράζονται όσα μπορείς να καταλάβεις για την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος απλά κοιτάζοντας το:

Προτίμησε μια μάρκα που εμπιστεύεσαι
Ακριβώς όπως ψάχνεις για "κόκκινες σημαίες" σε ένα τυφλό ραντεβού, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές εταιριών που πρέπει να πάρεις σοβαρά όταν τις βλέπεις. Εάν ένα προϊόν σε μπερδεύει, είναι πιο πιθανό να το χρησιμοποιήσεις με το λάθος τρόπο και να μην δεις κάποιο αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να αγοράσεις το λάθος πράγμα για το δέρμα σου -η ρετινόλη και το έλαιο τριαντάφυλλου υψηλού σε ρητινοϊκό οξύ, για παράδειγμα, συχνά πωλούνται ως ρετινόλη αλλά έχουν εντελώς διαφορετικές λειτουργίες στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Διάλεξε τη σωστή φόρμουλα
Ορισμένα συστατικά λειτουργούν καλύτερα σε ορισμένους τύπους σκευασμάτων. Η βιταμίνη C και τα οξέα χρησιμοποιούνται καλύτερα σε συμπυκνωμένη μορφή, όπως ο ορός ή ένα toner.

Αυτό το είδες; Τα φυσικά έλαια που βοηθούν στην αντιμετώπισή των ραγάδων

Θεώρησε ότι η ισχύς του προϊόντος αρχίζει με τη συσκευασία
Ορισμένα συστατικά δεν μπορούν να αντέξουν στο φως και τον αέρα. "Για κάτι που επηρεάζεται εύκολα όπως η ρετινόλη, είναι σημαντικό να έχουμε προστατευτικές συσκευασίες για να βοηθήσουμε το προϊόν να διατηρήσει την αποτελεσματικότητά του", λέει η Fu. Η έκθεση αρχίζει στο βήμα της κατασκευής και τελειώνει στον πάγκο του μπάνιου σου και ενώ η διάφανη, ανοιχτή συσκευασία μπορεί να φαίνεται εξαιρετική στο πάνω ράφι σου, κάνει τελικά τα προϊόντα σου να χαλάσουν γρηγορότερα.

Υπολόγισε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του
Εάν η βιωσιμότητα είναι σημαντική για εσένα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου ως τρόπο να ψωνίζεις σύμφωνα με τις αξίες σου. Πέρα από ασφαλείς, αεροστεγείς συσκευασίες, προτίμησε προϊόντα από γυαλί, ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια, εξέτασε τις συνέπειες των συστατικών - είναι αειφόρα και ηθικά; Για να δημιουργηθούν πράγματα όπως το έλαιο τριαντάφυλλου, το αποτύπωμα άνθρακα είναι τεράστιο, ενώ υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Διάβασε επίσης: Τρίχες στο πρόσωπο: Γιατί τις έχεις και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις

Αναζήτησε τις κλινικές δοκιμές του
Οι κλινικές δοκιμές είναι ο τρόπος που μια μάρκα αποδεικνύει ότι τα προϊόντα της δουλεύουν, πέρα από τις μαρτυρίες των χρηστών. Δεν το κάνουν όλες οι μάρκες για κάθε προϊόν, επειδή οι κλινικές δοκιμές είναι δαπανηρές και χρειάζονται πολύ χρόνο. Αλλά εάν υπάρχει μια για το προϊόν που σε ενδιαφέρει, θα έχεις πολλές πληροφορίες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικό είναι στην πραγματικότητα.

Αν δεν είσαι σίγουρη, κατευθύνσου με ασφάλεια
"Από την άποψη της ασφάλειας, δεν μπορεί πραγματικά κάτι να πάει στραβά με τις μεγάλες μάρκες", λέει η Fu. "Είναι υπεύθυνες για την προώθηση και τη θέσπιση προτύπων ασφάλειας της βιομηχανίας".