Eπαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι 4 κινήσεις

28.11.2016
Ποια είναι τα μυστικά για μια top & chic εμφάνιση; Ρούχα που να ταιριάζουν στην περίσταση και άψογα περιποιημένα νύχια! Άλλωστε όλα αρχίζουν από... μια χειραψία!

πορεί τα μάτια να είναι ο «καθρέφτης της ψυχής», όμως τα χέρια και τα νύχια είναι ο «καθρέφτης» κάθε προσεγμένης εμφάνισης. Πώς θα τα διατηρήσετε υγιή και περιποιημένα; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος. Συχνά ένα ζευγάρι γάντια για τις χειρωνακτικές εργασίες, μια καλή κρέμα χεριών και η προσεγμένη διατροφή είναι αρκετά για να σας χαρίσουν χέρια από βελούδο και νύχια από... διαμάντι.

Μανικιούρ στο σπίτι σε 4 κινήσεις

1.

Αφαιρέστε από τα νύχια σας τυχόν υπολείμματα βερνικιού. Λιμάρετέ τα, κατά προτίμηση με χάρτινη λίμα διπλής όψης, δίνοντάς τους το σχήμα που επιθυμείτε. Η μόδα τα τελευταία χρόνια «προστάζει» τετράγωνο σχήμα με απαλές καμπύλες στις γωνίες, που κολακεύει και τα περισσότερα χέρια. Αποφύγετε το μυτερό σχήμα, γιατί κάνει τα νύχια εύθραυστα. Λιμάρετε ακολουθώντας μόνο μία κατεύθυνση και κρατώντας τη λίμα πλάγια.

2.

Απλώστε κάποιο ειδικό απολεπιστικό προϊόν για τα χέρια και κάντε ελαφρύ μασάζ στην επιδερμίδα των χεριών και γύρω από τα νύχια. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το δικό σας αναμειγνύοντας απλώς ελαιόλαδο και ζάχαρη.

3.

Απλώστε ειδική κρέμα στα πετσάκια ώστε να μαλακώσουν, εναλλακτικά εφαρμόστε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Γεμίστε μια λεκανίτσα με ζεστό (όχι όμως καυτό), βάλτε τα χέρια σας και αφήστε τα για 5-10 λεπτά. Σκουπίστε τα χέρια σας καλά. Με ήπιες κινήσεις και χρησιμοποιώντας το ειδικό ξύλινο εργαλείο σπρώξτε τα πετσάκια προς τα πίσω.

4.

Απλώστε ενυδατική κρέμα χεριών και κάντε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να βρέξετε μια μικρή πετσέτα με ζεστό νερό και να τυλίξετε τα χέρια σας. Αυτό θα βοηθήσει τα μαλακτικά συστατικά της κρέμας να δράσουν καλύτερα. Κρατήστε τα έτσι ώσπου να κρυώσει η πετσέτα.

Βήμα-βήμα πώς θα τα βάψετε

* Χρησιμοποιήστε ασετόν για να απομακρύνετε από τα νύχια κάθε είδους κρέμα ή άλλη λιπαρή ουσία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει φυσαλίδες όταν απλωθεί το βερνίκι.

* Απλώστε την ειδική βάση που θα προστατεύσει την επιφάνεια του νυχιού, θα εμποδίσει το κιτρίνισμα και θα κάνει το μανικιούρ να διατηρηθεί περισσότερο.

* Ξεκινήστε βάφοντας πρώτα τα νύχια του χεριού με το οποίο γράφετε. Βάφετε αρχικά τη μέση του νυχιού και στη συνέχεια τα πλάγια. Αφήστε να

περάσουν μερικά λεπτά πριν απλώσετε το δεύτερο χέρι. Περάστε με βερνίκι και τις άκρες των νυχιών – κάτι που θα βοηθήσει ώστε να μην ξεφτίσουν εύκολα.

* Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα βερνικιού από το δέρμα και τα πετσάκια. Αποφύγετε τις μπατονέτες, γιατί οι ίνες του βαμβακιού μπορεί να κολλήσουν στο βερνίκι και να καταστρέψουν το μανικιούρ.

* Αν χαλάσει το βερνίκι σε ένα νύχι, μην απογοητευτείτε αμέσως! Δοκιμάστε να το «σώσετε» βάζοντας λίγο ασετόν σε μια μπατονέτα και προσπαθώντας να εξομαλύνετε την ατέλεια. Στη συνέχεια απλώστε άλλο ένα στρώμα βερνίκι στην περιοχή.

* Ολοκληρώνετε πάντα το μανικιούρ σας απλώνοντας top coat -ειδικό προστατευτικό που θα δώσει λάμψη, διάρκεια και μάλιστα θα στεγνώσει το βερνίκι μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

* Το καλύτερο σημείο για να φυλάξετε το βερνίκι σας είναι το ψυγείο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη βαζελίνη στο εσωτερικό του πώματος, ώστε να μην κολλάει.

Βγείτε από το δίλημμα

Γαλλικό μανικιούρ ή όχι; Κάποιοι το θεωρούν βαρετό και παρωχημένο, εντούτοις χαρίζει μια πολύ σικ εμφάνιση που ταιριάζει τόσο σε μια επαγγελματική εμφάνιση όσο και σε μια βραδινή.

Νύχια συνθετικά ή φυσικά; Αν τρώτε τα νύχια σας, τα κακομεταχειρίζεστε, είναι αδύναμα και δεν μακραίνουν, τότε τα συνθετικά νύχια θα σας χαρίσουν άψογη εμφάνιση για 2-3 εβδομάδες. Βέβαια χρειάζονται συντήρηση 1-2 φορές το μήνα, οπότε υπολογίστε τα οικονομικά σας.

Έντονο ή απαλό χρώμα στα νύχια; Έντονο αρκεί να ταιριάζει στην απόχρωση της επιδερμίδας σας! Αν είναι ανοιχτόχρωμη, τότε προτιμήστε μπεζ, λευκό, σοκολά και κοραλί βερνίκια. Αν είναι σκουρόχρωμη, τότε τα ροζ, τα μοβ, τα φούξια και τα έντονα κόκκινα είναι για σας.

Περλέ αποχρώσεις ή όχι; Συνήθως οι περλέ αποχρώσεις διαρκούν περισσότερο από τις ματ, ωστόσο ταιριάζουν περισσότερο σε μακριά νύχια. Τα ουδέτερα περλέ χρώματα, π.χ. απαλό ροζ ή κρεμ, θα κάνουν τις μικρές ατέλειες να φαίνονται λιγότερο.

Nail art ή κάτι άλλο; Τα ειδικά αυτοκόλλητα και κοσμήματα νυχιών, τα στρας και τα σχέδια είναι η πρόσφατη μόδα που ταιριάζει στις βραδινές εμφανίσεις, σίγουρα όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο σε μια επαγγελματική παρουσία.

Μπλε, πορτοκαλί…Να ενδώσω; Αποτελούν τη μόδα των τελευταίων χρόνων, αρκεί να σας αρέσουν και να ταιριάζουν στο στυλ σας. Θα πρέπει τα χέρια σας όμως να είναι πολύ φροντισμένα και χωρίς κοσμήματα ή άλλα αξεσουάρ, ώστε τα νύχια σας και μόνο να τραβούν την προσοχή.


ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 146

Update: Νοέμβριος 2016