Τα trends στα μαλλιά αυτής της σεζόν (Νο1)

06.09.2010
Μπήκαμε αισίως στο φθινόπωρο και ένα από τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, είναι το πιο χτένισμα θεωρείται μέσα στη μόδα! Προτού φορέσουμε τα χειμωνιάτικα σκουφάκια και αφού πετάξουμε τα καπέλα Panama του καλοκαιριού, ιδού οι τάσεις του φθινοπώρου στα μαλλιά!

Μπήκαμε αισίως στο φθινόπωρο και ένα από τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, είναι το πιο χτένισμα θεωρείται μέσα στη μόδα! Προτού φορέσουμε τα χειμωνιάτικα σκουφάκια και αφού πετάξουμε τα καπέλα Panama του καλοκαιριού, ιδού οι τάσεις του φθινοπώρου στα μαλλιά!

1. Η σφηκοφωλιά ξανάρχεται: την περσινή σεζόν ασχοληθήκαμε πολύ με τις πλεχτές κοτσίδες και ειδικά την κοτσίδα ψαροκόκαλο. Φέτος, είναι η ώρα να δώσουμε όγκο με μαλλιά ογκώδη σε στυλ σφηκοφωλιάς. Μπορεί να σου ακούγεται τρομακτικό αλλά δεν είναι τόσο. Ο Κarl Lagerfeld εμπνεύστηκε περισσότερο από την κλασική ομορφιά της Μπριζιτ Μπαρντό και προτίμησε τα ογκώδη μαλλιά στα σόου του.

Πιο πολύ δίνουμε σημασία στα κλασσικά σχήματα της παλαιάς σχολής του στάιλινγκ αλλά στο τελείωμα του χτενίσματος δεν γίνονται υπερβολές κι έτσι το αποτέλεσμα είναι στυλάτο και μεγαλόπρεπο και όχι πομπώδες. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα καλό προϊόν για όγκο και μια καρφίτσα για να σταθεροποιήσεις το σινιόν κότσο σου!

2. Tα βλέπω διπλά: Αυτό το διττό μπέρδεμα στο μαλλί είναι μια από τις βασικές τάσεις στα μαλλιά της φετινής σεζόν. Έχουμε κουρέματα με δύο μήκη, χρώματα με δύο τόνους αποχρώσεων, ακόμα και χτενίσματα με συνδυασμό δύο διαφορετικών σχεδίων. Το θέμα βρίσκεται στην ισορροπία που πρέπει να σου αποπνέει το μαλλί, ακόμα κι αν το μισό μαλλί είναι κομμένο κοντό και το υπόλοιπο ξεπερνά το μήκος των ώμων.

Όσο για το χρώμα, πειραματίσου με τις δύο τονικές αποχρώσεις και δοκίμασε ακόμα και τις μεγάλες χρωματικές διαφορές. Στα χτενίσματα μπορείς να συνδιάζεις μια ψηλή κοτσίδα με μια στραβή χωρίστρα, διπλό αλλά ξεχωριστό λουκ! Με τα κατάλληλα μάλιστα προϊόντα στάιλινγκ, το μαλλάκι σου θα δείχνει ισορροπημένο και όχι υπερβολικό ή φορτωμένο!

3. Η χωρίστρα στο πλάι, το πολύ πλάι:

Ένας εύκολος και σούπερ μοδάτος τρόπος για να ξεχωρίσεις αυτό το χειμώνα, είναι η αλλαγή στη χωρίστρα σου. Η χωρίστρα σηματοδοτεί το λουκ σου και δεν χρειάζεται καν να κουρευτείς για να την αναδείξεις. Είτε θ' αλλάξεις την πλευρά από την οποία χωρίζεις τα μαλλιά σου, είτε θα σταματήσεις να δημιουργείς κενό στην μέση ακριβώς, είτε θα πεις ναι στην χωρίστρα στο πλάι για πιο δραματικό αποτέλεσμα.

Χώρισε τα μαλλιά σου φτιάχνοντας μια νοητή γραμμή με τη μέση ή την έξω άκρη του ματιού σου. Το λουκ αυτό είναι δραματικό και σέξι αλλά ταυτόχρονα πολύ απλό και εύκολο να το πετύχεις. Για ένα πιο ανδρόγυνο λουκ, φτιάξε τη χωρίστρα στο πλάι και πιάσε τα υπόλοιπα μαλλιά σε αυστηρή κοτσίδα πίσω. Πέρασε και μια στρώση τζελ για να τιθασευτούν και οι πιο ατίθασες τούφες. Για να διατηρήσεις τη θηλυκότητά σου, απλά άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και κάνε τη χωρίστρα στο πλάι πιάνοντας την με ένα διακριτικό κοκαλάκι.

4. Η γυαλισμένη αλογοουρά: Θυμάσαι τότε που πήγαινες στο σχολείο και η μαμά σου έπιανε τα μαλλάκια σου σε ψηλή αλογοουρά, αυστηρή και χωρίς ατέλειες. Θυμάσαι πόσο μισούσες την κοτσίδα αυτή; Ε το λουκ αυτό επιστρέφει δριμύτερο και το είδαμε σε όλες τις επιδείξεις μόδας που έχουν σημασία: Louis Vuitton, YSL και Miu Miu.

Εδώ η κοτσίδα είναι γυαλιστερή και αυστηρή, χωρίς κυματισμούς και πλεξιδάκια. Τα μαλλιά είναι ίσια σαν καρφί και πέφτουν χωρίς παρεκκλίσεις! Παρ' όλο που το χτένισμα αυτό μοιάζει εύκολο, μπορεί να γίνει πολύ σέξι, τόσο για το γραφείο όσο και για μια νυχτερινή έξοδο, αν παίξεις σωστά με το ύψος της κοτσίδας (ψηλά, χαμηλά, στο πλάι ή στη μέση).

5. Θηλυκότητα χωρίς φλυαρία: Αντίθετη από το λουκ της σφηκοφωλιάς, η τάση αυτή θέλει τα μαλλιά να έρχονται στο φυσικό τόνο και σχήμα τους. Άσε τα μαλλιά σου να μακρύνουν και προτίμησε το επιμελώς ατημέλητο λουκ που φαίνεται να είναι πάντα εντός μόδας. Μαλλιά που πέφτουν φυσικά χωρίς κρεπάρισμα είδαμε στις πασαρέλες των Versace, Gucci, Chloe, D&G και Roberto Cavalli.

Το σημείο κλειδί της σεζόν: τα μαλλιά είναι μεν φυσικά αλλά δεν καλύπτουν το πρόσωπο, το οποίο παίρνει όλη τη λάμψη και πρέπει να είναι αψεγάδιαστο! Για να το πετύχεις αυτό βάλε στα δάχτυλα σου ένα στερεωτικό προϊόν στάιλινγκ και απομάκρυνε τις άκρε των μαλλιών από το πρόσωπό σου. Με ένα άλλο προϊόν λάμψης, φρόντισε τα άκρες που πρέπει να δείχνουν λείες και λαμπερές!

Ρίξε μια ματιά και στο δεύτερο μέρος του άθρου με τα trends στα μαλλιά της φετινής σεζόν:

Από την Κατερίνα Π.