Τα trends στα μαλλιά αυτής της σεζόν (Νο2)

13.09.2010
Μπήκαμε αισίως στο φθινόπωρο και ένα από τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, είναι το πιο χτένισμα θεωρείται μέσα στη μόδα! Προτού φορέσουμε τα χειμωνιάτικα σκουφάκια και αφού πετάξουμε τα καπέλα Panama του καλοκαιριού, ιδού οι τάσεις του φθινοπώρου στα μαλλιά!

Μπήκαμε αισίως στο φθινόπωρο και ένα από τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, είναι το πιο χτένισμα θεωρείται μέσα στη μόδα! Προτού φορέσουμε τα χειμωνιάτικα σκουφάκια και αφού πετάξουμε τα καπέλα Panama του καλοκαιριού, ιδού οι τάσεις του φθινοπώρου στα μαλλιά!

6. Με τα αξεσουάρ στο κεφάλι:

Στέκες, κοκαλάκια, κορδέλες, κοσμήματα ολόκληρα θα κοσμούν τα κεφάλια των γυναικών αυτή τη σεζόν. Επικεντρώσου στην επιλογή αξεσουάρ για το κεφάλι που να είναι φτιαγμένα σε διάφορα σχέδια και με διαφορετικά υλικά. Κι επειδή οι ψηλές κοτσίδες παραμένουν στη μόδα, διάλεξε ωραία και μεγάλα κοκαλάκια για να πιάσεις τα μαλλιά σου τις ημέρες που δε μπορείς να τα στρώσεις με τίποτα. Για σικ βραδινές εμφανίσεις, απλά διάλεξε στέκες που μοιάζουν με πραγματικά κοσμήματα, όπως τις είδαμε να κοσμούν τα κεφάλια στα μοντέλα της Sonia Rykiel ή της Moschino.

7. Μπερδεμένα, με όγκο και αλήτικα:

Οι hiar stylists στους μεγάλους οίκους μόδας (Marc Jacobs, Felder Felder, Proenza Schouler, Roberto Cavalli) θυμίθηκαν την δεκαετία του 90 και τον Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain). Μαλλιά μπερδεμένα αλλά χωρίς να είναι μπερδεμένα, διαφορετικά σε μήκος αλλά χωρίς να δείχνουν ασύμμετρα, με κρυφές τρέσες αλλά χωρίς να δείχνουν εξεζητημένα. Η απλότητα είναι βασική στο λουκ αυτό. Πλέον, ο όγκος βρίσκεται στο κέντρο του κεφαλιού ενώ τα πλάγια παραμένουν φλατ. Η Ντρου Μπάριμορ που ακολουθεί τις τάσεις, "ξέβαψε" το κάτω μέρος των μαλλιών της που έμοιαζαν με ψεύτικες τρέσες.

8. Με φουλ όγκο στα πλάγια:

Αέρινα, ελαφριά και με όγκος στα πλάγια θέλει τα μαλλιά η τάση αυτή. Μέχρι πρότινος, ο όγκος βρισκόταν στη ρίζα των μαλλιών ενώ τώρα μετατοπίζεται στα πλάγια και με τον όγκο μπορείς να παίξεις όσο θέλεις. Η εν λόγω τάση που βλέπουμε στους Chanel και Dior, θεωρείται σούπερ σέξι κι αυτό γιαυτί τα μαλλιά μοιάζουν λες και δεν έχουν καθόλου βάρος. Το μαλλί δείχνει ν' αναπνέει, ακόμα κι αν είναι στατικό και μονοκόμματα και χωρίς μύτες.

9. Ρετρό - επιστρέφουμε, ρετρό -αναμνήσεις:

Όλοι γνωρίζουμε πως οι σχεδιαστές ψάχνουν την έμπνευσή τους στο παρελθόν αρκετά συχνά. Το ίδιο συμβαίνει και στις τάσεις στα μαλλιά. Γιατί με τόση δαντέλα στα ρούχα και τ' αξεσουάρ, πως να μην επιστρέψουμε στα χτενίσματα της δεκαετίας του 20 ή στα πλεξιδάκια και τους νοικοκυρεμένους κότσους. Εσύ μπορείς να διαλέξεις την δεκαετία που σου κάνει το κλικ και να φτιάξεις το δικό σου ρετρό λουκ. Στον Οίκο του Oscar de le Renta είπαν ναι στην δεκαετία του 70', στον Hilfiger τα μαλλιά ήταν μακρυά σαν της Ραπουνζέλ, ενώ στο Giambattista Valli έφτασαν μέχρι τη δεκαετία του 60'!

...Και βάφω τις ανταύγειες, στο χρώμα που μισούσες:

Ξέχνα τα άπνευστα παστέλ χρώματα του καλοκαιριού, τις ξεθωριασμένες ανταύγειες που έλαμπαν στον ήλιο. Το χειμώνα θα τα βάψεις σκούρα. Οι ξανθιές θα πλησιάσουν στο βαθύ καφέ του φουντουκιού, και οι μαυρομάλλες θα προτιμήσουν τους ακόμα πιο βαθείς τόνους του φυσικού σου. Παίξε με τους τόνους στις ανταύγειες σου για μεγαλύτερο βάθος και περισσότερο όγκο και μην φοβηθείς τις μεγάλες αντιθέσεις με ανταύγειες 3 και 4διαφορετικών τόνων.

Αν θέλεις να επισκεφτείς το πρώτο μέρος του άρθρου με τα trends στα μαλλιά αυτής της σεζόν, κάνε κλικ εδώ:

Από την Κατερίνα Πατούλια