Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;

Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;
ΠΗΓΗ:@keziacook
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά.

Το τελευταίο πράγμα που πολλοί από εμάς θέλουν να κάνουν μετά από ένα βραδινό μπάνιο είναι να στεγνώσουν τα μαλλιά τους. Παρόλο που δεν είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη δουλειά, όταν είστε εξαντλημένοι, το να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι φαίνεται λιγότερο ελκυστικό από το να πέσετε κατευθείαν στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά. Αλλά πόσο κακό είναι πραγματικά αυτό;

Πολλοί έχουν ακούσει τις προειδοποιήσεις για αυτή την πρακτική και δυστυχώς, είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε ότι το να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στα μαλλιά, όσο και στο τριχωτό της κεφαλής σας. Το να ξεπεράσετε την κούραση και να στεγνώσετε τα μαλλιά σας είναι καλύτερο μακροπρόθεσμα.

Δείτε πέντε λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, καθώς και τι μπορείτε να κάνετε όταν δεν έχετε άλλη επιλογή.

Τι μπορεί να συμβεί αν κομηθείτε με βρεγμένα μαλλιά;

Το κακό ξεπερνά τα οφέλη όταν πρόκειται να κοιμηθείτε με βρεγμένα μαλλιά. Οι ειδικοί συνιστούν να στεγνώνετε τα μαλλιά σας πριν πάτε για ύπνο, είτε με πιστολάκι, είτε αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά.

Σπάσιμο μαλλιών

Οι υγρές ίνες των μαλλιών είναι πιο εύθραυστες και μπορούν να σπάσουν εύκολα λόγω της τριβής με το μαξιλάρι. Η αυξημένη ελαστικότητα των βρεγμένων μαλλιών τα κάνει πιο επιρρεπή στο σπάσιμο, ιδιαίτερα για ίσια ή κυματιστά μαλλιά. Για τα σγουρά μαλλιά, η αυξημένη ελαστικότητα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, κάνοντάς τα λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Διαταραχή του μικροβιώματος

Ένα ισορροπημένο μικροβίωμα είναι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών. Το να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του ιδρώτα στο κεφάλι σας, διαταράσσοντας το μικροβίωμα και επηρεάζοντας την υγεία των θυλάκων της τρίχας.

Ανάπτυξη βακτηρίων

Το να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαξιλάρια σας, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για μούχλα και άλλα προβλήματα.

Φαγούρα

Η υγρασία μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας φαγούρα ή πόνο και σε σοβαρές περιπτώσεις, λοιμώξεις.

Επιδείνωση δερματικών παθήσεων

Το ζεστό και υγρό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε θυλακίτιδα ή επιδείνωση της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, ειδικά αν έχετε ήδη πιτυρίδα, ψωρίαση ή έκζεμα.

Beauty tips για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Αν έχετε κοιμηθεί ποτέ με βρεγμένα μαλλιά, μην πανικοβάλλεστε. Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι αν δεν το κάνετε τακτικά, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας θα είναι σε γενικές γραμμές καλά. Για να ελαχιστοποιήσετε τις αρνητικές συνέπειες, σκεφτείτε τα εξής:

Επιλογή μαξιλαροθήκης

Χρησιμοποιήστε σατέν ή μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να μειώσετε την τριβή.

Σωστό styling

Για ίσια μαλλιά, προτιμήστε πλεξούδες ή χαλαρές πλεξούδες. Για σγουρά μαλλιά, το «pineappling» και άλλες τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν. Αποφύγετε τις σφιχτές αλογοουρές.

Με λίγη προσοχή, μπορείτε να αποφύγετε τα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 07.08.2024 - 18:24