Πώς να κάνεις ένα sleek (όχι crunchy) wet hair look

Πώς να κάνεις ένα sleek (όχι crunchy) wet hair look
Είναι πραγματικά πολύ απλό.

Όσον αφορά τις τάσεις, το wet look είναι πάντα μέσα σε αυτές και το τέλειο χτένισμα για το καλοκαίρι. Celebrities όπως η Megan Fox, η Kim Kardashian και η Bella Hadid έχουν υιοθετήσει σε πολλά looks τους την τάση και πραγματικά δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Είναι edgy, sexy και διαχρονικό, όλα σε ένα. Σήμερα λοιπόν θα σου πω πώς να δημιουργήσεις το απόλυτο χτένισμα του καλοκαιριού.

Φυσικά, δεν αρκεί μόνο να λούσεις τα μαλλιά σου για να αποκτήσεις το wet look. Μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά σου, δεν θα έχεις αυτή τη sleek, σχεδόν wet εμφάνιση. Για να επιτύχεις το wet look, πρέπει να γνωρίζεις ποια προϊόντα να χρησιμοποιήσεις και πώς να τα χρησιμοποιήσεις για να «κλειδώσεις» το αποτέλεσμα.

Σημαντικό ρόλο παίζουν το μήκος και ο τύπος των μαλλιών σου

Για αρχή, δώσε σημασία στον τύπο των μαλλιών σου. Ο τρόπος που θα πετύχεις το wet look θα διαφέρει αν έχεις λεπτά μαλλιά ή χοντρή τρίχα. Δεν είναι one-size-fits-all. Πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη το μήκος των μαλλιών σου. Στα πιο κοντά μαλλιά θα χρειαστεί να εφαρμόσεις τα προϊόντα από τη ρίζα μέχρι την άκρη, ενώ στα μεσαίου μήκους και τα μακριά μαλλιά θα επικεντρωθείς στη ρίζα, μέχρι τη μέση του μήκους των μαλλιών.

{https://www.tiktok.com/@hiitsmebabyg/video/7266849501539732782?q=wet%20hair%20look&t=1719179587254}

Μπορείς να κάνεις μια μεσαία χωρίστρα, μια πλαϊνή χωρίστρα ή ακόμα και την πολύ 90s-εμπνευσμένη ζιγκ-ζαγκ χωρίστρα. Για μια πιο παραδοσιακή wet hair εμφάνιση, χτεένισε τα προς τα πίσω σε ένα sleek, slicked-back look.

Wet look σε σγουρά μαλλιά

Αν έχεις μπούκλες ή έντονα σγουρά μαλλιά, ο διάσημος hairstylist, Michael Dueñas, προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ δυνατό gel και λάδι μαλλιών σε νωπά, στεγνωμένα με πετσέτα μαλλιά. Πάρε αυτά τα δύο προϊόντα και ανέμειξε τα μαζί στο χέρι σου και χρησιμοποίησε μια χτένα με λεπτά δόντια για να τα «δουλέψεις» στα μαλλιά καθώς τα χτενίζεις όπως σου αρέσουν. Στη συνέχεια, προτείνει να εφαρμόσεις μερικά clips στις άκρες των μαλλιώ σου, για να τραβήξεις ελαφρώς την καμπυλότητα. Άφησε τα όσο τα μαλλιά στεγνώνουν και μετά αφαίρεσέ τα. «Αυτό θα δημιουργήσει κράτημα όλη την ημέρα ενώ θα διατηρήσει το look», εξηγεί.

{https://www.tiktok.com/@keunehaircosmetics/video/7299814502424513824?q=wet%20hair%20look&t=1719179587254}

Wet look σε ίσια μαλλιά

Ο Castillo λέει αν έχεις άλλο τύπο μαλλιών μπορείς να εφαρμόσεις, σε στεγνά μαλλιά που είτε έχεις λούσει, είτε όχι ένα, έλαιο μαλλιών και ένα gel μαλλιών για μεσάιο κράτημα, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες για ένα sleek, oily τελείωμα. Πριν ολοκληρώσεις το look, προτείνει να ψεκάσεις τα μαλλιά από τη ρίζα μέχρι τη μέση με ένα δυνατό spray για να κρατήσει το αποτέλεσμα και να έχει την επιθυμητή διάρκεια.

{https://www.tiktok.com/@marysherb/video/7256106455655517446?q=wet%20hair%20look&t=1719179587254}

Beauty Note: Αν θέλεις ένα wet hair look που διαρκεί όλη μέρα, η καλύτερη επιλογή είναι να φτιάξεις ένα μείγμα προϊόντων. Φτιάξε ένα «κοκτέιλ» από αφρό μαλλιών, conditioner και ένα ελαφρύ gel σε νωπά, στεγνωμένα με πετσέτα μαλλιά για να πετύχεις ένα wet look που θα διαρκέσει όλη μέρα. Το conditioner βοηθάει στο να είναι απαλά τα μαλλιά και να χτενίζονται πιο εύκολα, το οποίο είναι άκρως βοηθητικό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προιόντα έτσι ώστε να μην είναι τα μαλλιά «σκληρά». Ο αφρός και το gel μαζί δημιουργούν ένα δυνατό κράτημα που θα κάνει το χτένισμα να διαρκέσει όλη μέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.06.2024 - 00:57