Τα μόνα beauty tips που χρειάζεσαι για να πετύχεις το απόλυτο blush look

Τα μόνα beauty tips που χρειάζεσαι για να πετύχεις το απόλυτο blush look
ΠΗΓΗ:@sabrinacarpenter
Τα tips που χρειάζεσαι για να τοποθετήσεις σωστά το ρουζ σου.

Το ρουζ είναι ένα κλασικό και πολύ κοινό βήμα σε κάθε ρουτίνα μακιγιάζ, από μια καθημερινή εμφάνιση, μέχρι ένα πλήρες glam look . Μερικές φορές μπορεί να παραλείπεις την δυναμική που έχει σαν προϊόν κάνοντας το skip στη ρουτίνα μακιγιάζ σου, ξεχνώντας το πώς μπορεί να τονίσει τα χαρακτηριστικά ή να φωτίσει το πρόσωπό σου με μία μόνο εφαρμογή. Επίσης είναι το απόλυτο προϊόν του καλοκαιριού, μη το ξεχνάμε αυτό!

Σήμερα είμαι εδώ για να σου πω ότι το ρουζ που τόσο αγαπώ έχει πολλές τεχνικές εφαρμογής που ίσως να μην είχες ποτέ φανταστεί. Επιπλέον, κάθε τύπος, υφή και τόνος δέρματος έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είναι πιο ευνοϊκά για την εφαρμογή του ρουζ. Από την «ανύψωση» των ζυγωματικών, μέχρι το τέλειο Sunkissed blush, μια διακριτική πινελιά ρουζ στο μακιγιάζ σου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Παρακάτω, σου έχω όλα τα tips για να εφαρμόσεις το ρουζ like a pro!

Τσέκαρε τη σύνθεση του ρουζ πριν την αγορά

Υπάρχουν τρεις κύριες υφές ρουζ: κρεμώδες, υγρό και η κλασική πούδρα. Τα κρεμώδες προϊόντα είναι πιο ευέλικτα και μπορείς να τα απλώσεις και να τα αναμείξεις στην επιδερμίδα σου πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα υγρά ρουζ και τα powder. Υπάρχει ένα trick λοιπόν, όταν πρόκειται για την εφαρμογή του ρουζ σε κρεμώδες μορφή. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου. Μην τοποθετήσεις το προιόν απευθείας στην επιδερμίδα σου, πρώτα «ζέστανέ» το στο χέρι σου για να πάρει τη θερμοκρασία του. Αυτό το κόλπο θα κάνει την εφαρμογή του ρουζ ακόμη πιο εύκολη και το blend παιχνιδάκι.

{https://www.instagram.com/p/C2_RsbORd4F/?img_index=1}

Όταν πρόκειται για την εφαρμογή υγρού ρουζ, το οποίο είναι λιγότερο πυκνό από τα κρεμώδη, ένα κοινό λάθος είναι να δημιουργήσεις μικρές τελίτσες στα ζυγωματικά σου πριν τα blendαρεις. Για αυτή τη σύνθεση του ρουζ, ένα πινέλο που είναι γνωστό ως «stippling brush» μπορεί να βοηθήσει στην ομαλή και ομοιόμορφη εφαρμογή του ρουζ στα μάγουλά σου. Είναι υπέροχα γιατί μπορείς να απλώσεις το ρουζ πιο εύκολα. Για το ρουζ σε μορφή πούδρα, το πινέλο είναι επίσης πολύ σημαντικό, το οποίο θα πρέπει να είναι στρογγυλό και να βεβαιωθείς ότι είναι πραγματικά απαλό.

Beauty tip: Τα ρουζ σε πούδρα δεν είναι συνήθως μακράς διαρκείας, ειδικά το καλοκαίρι όταν ιδρώνεις. Το ρουζ εξαφανίζεται. Γι’ αυτό προτίμησε τα κρεμώδες ή τα υγρά ρουζ.

Επέλεξε ρουζ ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου

Η γνώση του τύπου δέρματος σου, εκτός από το ποιο είδος ρουζ είναι πιο ευνοϊκό για αυτό, μπορεί να είναι η πιο σημαντική πτυχή της ρουτίνας σου. Πρέπει να γνωρίζεις καλά τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Θα πρέπει η μορφή που θα έχει το ρουζ που θα επιλέξεις να ταιριάζει απόλυτα με τον τύπο του δέρματός σου.

Επέλεξε τη σωστή απόχρωση για τον τόνο του δέρματός σου

Ένα άλλο πράγμα που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι ποιο χρώμα ρουζ είναι καλύτερο για τον τόνο του δέρματός σου.

Για όσες έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, θα πρέπει αν επιλέξετε ρουζ σε ροδακινί ή ψυχρές αποχρώσεις. Εάν έχετε μέσο τόνο δέρματος, επιλέξτε θερμότερα χρώματα, όπως ένα ροζ ή κοραλί. Για πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες επιλέξτε κάτι σε απόχρωση μούρου, φωτεινό, ή ακόμα και κόκκινο ή πορτοκαλί. Εάν οι αποχρώσεις μούρου δεν είναι του γούστου σας, τα πορτοκαλί ρουζ τονίζουν ονειρικά την επιδερμίδα σας. Τελικά, όμως, όλα καταλήγουν στην προσωπική προτίμηση. Αν έχετε ένα χρώμα που σας αρέσει και νομίζετε ότι σας ταιριάζει, συνεχίστε με αυτό.

Επέλεξε το προϊόν ρουζ με βάση την περίσταση

Ενώ δεν υπάρχει ένας καθορισμένος κανόνας για το πώς πρέπει να δείχνει το μακιγιάζ μας για κάθε περίσταση, είναι χρήσιμο να λάβεις υπόψη το πού πηγαίνεις και την περίσταση για να βελτιστοποιήσεις την εμφάνιση του ρουζ σου.

Για καθημερινές εμφανίσεις, μια μικρή λάμψη από ένα κρεμώδες ρουζ μπορεί να προσθέσει φωτεινότητα στο δέρμα σου. Τα κρεμώδη ρουζ είναι κυρίως με βάση το λάδι, οπότε θα σου χαρίσουν αυτή τη φυσική λάμψη και το glowy αποτέλεσμα που όλες αναζητάμε στην καθημερινή μας βάση.

{https://www.instagram.com/p/CztrOvHOVXN/?img_index=1}

Για μια ημέρα που θέλετε το μακιγιάζ σας να μείνει αναλλοίωτο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, θα πρέπει να επιλέξεις ένα ρουζ, ή δύο, για να δώσεις περισσότερη διάρκεια. Για μεγαλύτερη διάρκεια, χρησιμοποίησε πρώτα κρεμώδες ρουζ και μετά ένα ρουζ σε πούδρα από πάνω για να παρατείνεις τη διάρκεια του μακιγιάζ.

Δημιουργήστε πρώτα τη βάση σας

Όταν έρθει η ώρα του ρουζ θα πρέπει να έχεις ολοκληρώσει πρώτα με τη βάση του μακιγιάζ. Αυτό σημαίνει την εφαρμογή του foundation ή της ενυδατικής κρέμας με χρώμα πριν πιάσεις οποιοδήποτε είδος ρουζ.

Εφάρμοσε το ρουζ υπό καλό φωτισμό

Ο φωτισμός στον οποίο κάνεις το μακιγιάζ σου είναι πολύ σημαντικός για να επιτύχεις το τέλειο και επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ένα shimmer blush. Εάν ο φωτισμός δεν είναι καλός δεν θα μπορείς να υπολογίσεις την ιδανική ποσότητα και λάμψη που θες να δώσεις στο look σου.

Ρυθμίστε την Τεχνική Εφαρμογής του Ρουζ σας

Δεν είναι μόνο ο τύπος ρουζ που χρησιμοποιείς που έχει σημασία, αλλά και το πώς το εφαρμόζεις. Το κάθε σχήμα προσώπου έχει διαφορετική τεχνική και τοποθέτηση ρουζ. Εάν έχεις μακρύ ή οβάλ σχήμα προσώπου, εφάρμοσε το ρουζ ακριβώς κάτω από τα μήλα των ζυγωματικών για να δώσεις διάσταση και την ψευδαίσθηση ενός πιο στρογγυλού προσώπου.

Εάν έχεις στρογγυλό σχήμα προσώπου, δημιούργησε μια επιμήκη όψη διατηρώντας το ρουζ στα ζυγωματικά, τραβώντας το προς τα πάνω και προς τους κροτάφους. Για να τονίσεις ακόμα περισσότερο, ολοκληρώστε με bronzer στα στρατηγικά σημεία και ακριβώς κάτω από τη γνάθο.

{https://www.instagram.com/p/C2L55rZrjNj/?img_index=1}

Για να δημιουργήσετε μια «ανυψωμένη» εμφάνιση, αντί να εφαρμόσεις με κυκλικές κινήσεις στα μήλα των ζυγωματικών, τοποθέτησε το ρουζ προς τα έξω και προς τα πάνω προς τους κροτάφους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη των ζυγωματικών και να δώσει μια νεανική λάμψη.

Όποια και αν είναι η εμφάνιση που θέλεις να πετύχεις, με τα σωστά εργαλεία, τις σωστές φόρμουλες και την πρακτική, μπορείς να μάθεις ποιο ρουζ λειτουργεί καλύτερα για το δέρμα και τις ανάγκες σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.08.2024 - 00:47