Πώς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της μέρας

Πώς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της μέρας
ΠΗΓΗ:@alexisren
Ο απόλυτος οδηγός για το πώς να ανανεώσεις το αντιηλιακό σου πάνω απο το μακιγιάζ.

Είναι το απόλυτο δίλημμα ομορφιάς: Θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας προστατευμένο από τις επιβλαβείς ακτίνες UV, αλλά δεν θέλετε να χαλάσετε το μακιγιάζ σας. Τι πρέπει να κάνετε; Πριν φτάσετε στο σημείο να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκι ντεμακιγιάζ (ή χειρότερα, να παραλείψετε εντελώς το αντιηλιακό), να ξέρετε ότι δεν θα καταστρέψετε απαραίτητα το μακιγιάζ σας προστατεύοντας το δέρμα σας. Και η μη εφαρμογή του αντιηλιακού μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Πολλές αποφεύγουν την εφαρμογή αντιηλιακού προσώπου από φόβο ότι θα χαλάσει το μακιγιάζ τους ή θα δημιουργήσει ένα πιο βαρύ αποτέλεσμα. Ωστόσο, η αποφυγή της εφαρμογής μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα από τον ήλιο, αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, καθώς και πρόωρες λεπτές γραμμές, ρυτίδες και υπερμελάγχρωση. Τα καλά νέα; Σήμερα, υπάρχουν φόρμουλες αντηλιακών που όχι μόνο θα προστατεύσουν το δέρμα σας, αλλά μπορεί να βελτιώσουν και την εμφάνιση του μακιγιάζ σας.

Παρακάτω, θα βρείτε συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε το δέρμα σας προστατευμένο, το μακιγιάζ σας άθικτο και τον δερματολόγο σας ευχαριστημένο.

Χρησιμοποιήστε πούδρα με SPF

Τι προστατεύει το δέρμα σας, απορροφά την περιττή λιπαρότητα και δουλεύει με όλους τους τύπους βάσεων; Οι πούδρες με SPF. Οι περισσότερες συνοδεύονται από πινέλο, αλλά αν δεν έχει χρησιμοποιήστε το δικό σας (ένα kabuki πινέλο ή ένα μεγάλο πινέλο πούδρας είναι ιδανικά).

{https://www.instagram.com/p/C72FOfKyKSw/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

Για να εξασφαλίσετε ένα 100% επιτυχημένο αποτέλεσμα, ταμπονάρετε πρώτα λίγο προϊόν στο χέρι σας (αν πάτε κατευθείαν από το πινέλο στο δέρμα, μπορεί να βγει πολύ ποσότητα πούδρας με τη μία). Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε απαλές κυκλικές κινήσεις για να εφαρμόσετε την πούδρα στο δέρμα.

Beauty tip: Ενώ οι πούδρες με SPF μπορεί να κάνουν πιο ματ ένα μακιγιάζ που μπορεί να είχε λαμπερό φινίρισμα, είναι ιδανικές για την απορρόφηση της λιπαρότητας.

Ανανεώστε με σπρέι με SPF

Πρώτα απ' όλα οι ειδικοί συνιστούν να εφαρμόσετε αντηλιακό πριν από οποιοδήποτε μακιγιάζ ως βάση. Μετά από αυτό, τα σπρέι με SPF είναι ένας βολικός και πρακτικός τρόπος για να ανανεώσετε το SPF σας. Είναι επίσης ιδανικά για όσες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ξηρότητα, καθώς μπορούν να φρεσκάρουν το δέρμα σας και να προσφέρουν μια αισθηση υγρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα και επιλέξετε τη μέθοδο του σπρέι, ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαρτάκια για απορρόφηση της λιπαρότητας πριν την εφαρμογή (αυτό εξασφαλίζει ότι απομακρύνετε την περίσσεια σμήγματος από το δέρμα, που όταν έρχεται σε επαφή με το σπρέι, μπορεί να κάνει το μακιγιάζ σας να λιώσει).

Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό σε stick για ημέρες χωρίς μακιγιάζ

Τα στικ αντιηλιακά μπορεί να φαίνονται δύσκολα στην εφαρμογή, αλλά στην πραγματικότητα είναι εύκολα στη χρήση (και λιγότερο επιρρεπή σε λάθη χρήστη). Ένα διαφανές στικ αντιηλιακού μπορεί να εφαρμοστεί στο πίσω μέρος του χεριού σας και στη συνέχεια να ταμποναριστεί στο δέρμα με καθαρά δάχτυλα (αποφύγετε να το τρίβετε απευθείας στο δέρμα, καθώς μπορεί να μετακινήσει το μακιγιάζ σας). Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για ημέρες χωρίς foundation ή για περιστάσεις όπου δεν φοράτε καθόλου μακιγιάζ και θέλετε γρήγορα να ανανεώσετε το αντιηλιακό σας.

Δοκιμάστε τη μέθοδο Press and Set

Αν θέλετε να διπλασιάσετε την αντοχή και την προστασία του μακιγιάζ σας, η μέθοδος «tap-and-set» μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Εφαρμόστε το αντηλιακό της επιλογής σας στα δάχτυλά σας (προτείνουμε ένα στικ αντηλιακό), πιέστε το στο δέρμα και στη συνέχεια σταθεροποιήστε το με μια πούδρα με SPF για να αποφύγετε τη μετακίνηση και να «κλειδώσετε» το αποτέλεσμα.

{https://www.instagram.com/p/CX_ydWDPsZo/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

Χρησιμοποιήστε Compact με SPF

Για τις compact πούδρες, περιστρέψτε το πινέλο σας στο προϊόν, τινάξτε το περίσσιο προϊόν, και κάντε κυκλικές κινήσεις για να εφαρμόσετε λίγη ποσότητα στο δέρμα σας. Θυμηθείτε ότι, όπως με κάθε άλλο compact, θα πρέπει να αποφεύγετε το «διπλό βούτηγμα». Οι ειδικοί προτείνουν να καθαρίζετε συχνά το πινέλο σας για να αποφύγετε τη διάδοση βακτηρίων, που μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα ή ερεθισμούς του δέρματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.08.2024 - 15:56