Lip oil VS Lip gloss: Αυτές είναι οι διαφορές

Lip oil VS Lip gloss: Αυτές είναι οι διαφορές
Image by drobotdean on Freepik
Τώρα θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις!

Lip oil ή lip gloss; Ιδού η απορία; Να σου δημιουργήσω και μία ακόμη; Ποια είναι διαφορά μεταξύ τους; Τα δύο αυτά προϊόντα έχουν γίνει viral τα 2 τελευταία χρόνια στα social media, με τα beauty brands (Ελλάδα και Εξωτερικό) να έχουν πάρει φωτιά λανσάροντας συνεχώς νέες προτάσεις.

Κάνοντας scroll στο TikTok και παρακολουθώντας non stop makeup tutorials (σαν σωστή beauty lover) έχω παρατηρήσει ότι τα κραγιόν έχουν μπει για λίγο στην άκρη και την έντονη εμφάνισή τους κάνουν τα lip gloss και τα lip oil με τις beauty influencers να τα επιλέγουν σε κάθε τους μακιγιάζ. Με λίγα λόγια τα ενυδατωμένα και απαλά χείλη είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στις τάσεις του μακιγιάζ και αυτό είναι κάτι που λατρεύω. Παρόλα αυτά ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των δύο προϊόντων;

Μπορώ να καταλάβω αν ποτέ υπήρξες σε δίλλημα για το ποια από τα δύο να προτιμήσεις και είναι απολύτως λογικό να μην καταλάβαινες τις διαφορές τους, αλλά σήμερα θα τα μάθεις όλα και θα ξέρεις να επιλέγεις το κατάλληλο προϊόν για σένα ανάλογα με τις ανάγκες των χειλιών σου και το αποτέλεσμα που θες να πετύχεις.

Το lip gloss προσφέρει λάμψη και χρώμα. Η ιξώδης βάση του, ένα μείγμα από κεριά και έλαια, δημιουργεί ένα έντονο glossy φινίρισμα στα χείλη, ιδανικό για ένα juicy αποτέλεσμα με χρώμα. Το lip oil προσφέρει ένα πιο ελαφρύ και φυσικό αποτέλεσμα. Απαλά και μεταξένια, τα φυτικά έλαια διεισδύουν βαθιά για να ενυδατώσουν αποτελεσματικά τα αφυδατωμένα χείλη

Lip oil

Εμπλουτισμένα με θρεπτικά συστατικά όπως έλαια jojoba, αβοκάντο, σταφυλιού και βιταμίνες, τα lip oil διεισδύουν βαθιά για να αναπληρώσουν την υγρασία, αφήνοντας τα χείλη σου απαλά και ελαστικά. Προσφέρουν φυσική λάμψη και επικεντρώνονται στην ενυδάτωση, καθιστώντας τα την απόλυτη επιλογή αν θες ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Beauty tip: Το lip oil σου μπορείς να το χρησιμοποιείς και ως θεραπεία πριν από τον ύπνο για πιο ενυδατωμένα και απαλά χείλη την επόμενη μέρα. Τα θρεπτικά του συστατικά θα «δουλεύουν» όλο το βράδυ και θα βοηθήσουν στην θρέψη των ξηρών και αφυδατωμένων χειλιών σου.

Επίσης μπορείς να δημιουργήσεις το τέλειο lip combo χρησιμοποιώντας το ως last step, είτε τοποθετώντας το πάνω από το κραγιόν σου για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, είτε μόνο του σε συνδυασμό με ένα περίγραμμα χειλιών όποιας απόχρωσης θες (προσωπικά θα το συνδύαζα με ένα φυσικό χρώμα που θα τόνιζε όμορφα το περίγραμμα των χειλιών μου).

Lip gloss

Αντίθετα, τα lip gloss έχουν πιο παχιά, κολλώδη υφή με κεριά και χρωστικές για ένα έντονο, γυαλιστερό φινίρισμα. Το lip gloss μπορείς να το επιλέξεις αν θες πιο έντονο χρώμα στα χείλη, σε σχέση με το lip oil που χαρίζει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, και σε περίπτωση που είσαι fan του plumbing εφέ, υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που μπορούν να σε καλύψουν. Ενώ το lip gloss προσθέτει λάμψη και γοητεία, δεν παρέχει την θρέψη και την ενυδάτωση που μπορεί να προσφέρει ένα lip oil. Απλώς προσθέτει μια πινελιά κομψότητας σε κάθε εμφάνιση, κάνοντας τα χείλη σου να φαίνονται πιο γεμάτα και πιο λαμπερά. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να το εφαρμόσεις εν κινήσει, χωρίς καν να χρειάζεσαι καθρέφτη!

Τελευταία τροποποίηση στις 04.07.2024 - 10:03