Πώς να κάνεις το μακιγιάζ σου να διαρκέσει όλη μέρα

01.03.2018
Πώς να κάνεις το μακιγιάζ σου να διαρκέσει όλη μέρα
Τα χρήσιμα tips μιας makeup artist

Αν είσαι και εσύ λάτρης του μακιγιάζ, σίγουρα θα συμφωνήσεις: ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα της καθημερινότητας είναι όταν βλέπεις πως μέσα στη μέρα πως οι εφαρμογές που έχεις κάνει στο πρόσωπο σου σιγά-σιγά αλλοιώνονται.

Σύμφωνα με την makeup artist της Chantecaille, Shareen Gerald, "όλα έχουν να κάνουν με την κατανόση του τύπου του δέρματος σου". "Η γνώση είναι δύναμη. Το μακιγιάζ σου έχει εξαφανιστεί τελείως μέχρι το μεσημέρι; Τότε πρέπει να σκεφτείς την εφαρμογή ενός primer. Αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, βρες ένα primer που κάνει ματ την επιδερμίδα και αφήνει μια πιο βελούδινη υφή. Είναι σημαντικό να είναι oil-free, έτσι ώστε να μην γεμίσει τους πόρους σου".

Σε ό,τι αφορά τα setting sprays, πολλοί είναι αυτοί που τα λατρεύουν και δε μπορούν να κάνουν χωρίς αυτά, ενώ κάποιοι άλλοι είναι πεποισμένοι πως δεν κάνουν απολύτως καμία διαφορά στο αποτέλεσμα της διάρκειας του μακιγιάζ. Η Shareen λέει: "Είμαι μεγάλη fan των setting sprays. Αν θέλεις να κάνεις το hightlighter σου ακόμα πιο έντονο, ψέκασε το πρόσωπο σου και μετά εφάρμοσε highlighter σε μορφή πούδρας όσο η επιδερμίδα σου είναι ακόμα υγρή".

Αν ο τύπος επιδερμίδας σου είναι πιο ξηρός, και αποφεύγεις κάθετα τα προϊόντα πούδρας, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις. "H πούδρα είναι το κλειδί. Είναι ένα πράγμα που οι γυναίκες δεν δουλεύουν αρκετά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του μακιγιάζ. Δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό, μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να σετάρει το μακιγιάζ σου και να το κάνει να διαρκέσει περισσότερο. Αν μια πελάτισσα θέλει το μακιγιάζ της να έχει πολλή μεγάλη διάρκεια, πρώτα εφαμόζω ρουζ σε μορφή πούδρας, και στη συνέχεια ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή από πάνω του. Το layering των διαφορετικών υφών παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ένα πιο φυσικό look".

Αυτό που μπορείς επίσης να δοκιμάσεις, είναι να προσθέσεις μια-δυο σταγόνες ελαίων προσώπου στο foundation σου, ή να τα εφαρμόσεις πριν δημιουργήσεις τη βάση σου. "Έτσι, δε θα δώσεις μόνο περισσότερη λάμφη, αλλά και θα ΄μπερδέψεις' τη ξηρότητα της επιδερμίδας σου. Ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος χρειάζεται τόσο άνεση όσο και ενυδάτωση, και με αυτόν τον τρόπο το πρόσωπο σου θα χρησιμοποιήσει τα έλαια για ενυδάτωση".