Foundation ή concealer; Ποιο πρέπει να εφαρμόζεις πρώτο και γιατί

08.08.2018
Foundation ή concealer; Ποιο πρέπει να εφαρμόζεις πρώτο και γιατί
Μια επαγγελματίας makeup artist δίνει την απάντηση

Πολλά από τα πράγματα που κάνουμε σε ρουτίνες, όπως αυτές τις υγιεινής ή της ομορφιάς, ακολουθούν μια άγραφη γραμμή παράδοσης, χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουμε αν είναι σωστά ή όχι.

Ένα από αυτά, που αφορά πολλές από τις γυναίκες που βάφονται σε καθημερινή βάση, σχετίζεται με το foundation και το concealer, και πιο συγκεκριμένα ποιο από τα δύο είναι καλύτερο να εφαρμόζεται πρώτο. Τι ισχύει λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση;

Σύμφωνα με την Mary Wiles, celebrity makeup artist, η σωστή σειρά είναι πρώτα foundation, και μετά concealer. Γιατί όμως; Σύμφωνα με την ίδια, το foundation έχει μεγαλύτερη κάλυψη, πράγμα που σημαίνει πως δημιουργεί την τέλεια βάση για το μακιγιάζ.

Διάβασε επίσης: DIY μάσκα του 20λεπτου για δέρμα χωρίς κοκκινίλες

Πρώτα, θα πρέπει να το απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και στη συνέχεια να εφαρμόσουμε μια μικρή ποσότητα concealer στα σημεία που το χρειάζονται (πιθανές ατέλειες, δυσχρωμίες και στις κοιλότητες των περιοχών κάτω από τα μάτια). Έτσι,το foundation καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου αφήνοντας για το concealer ένα μικρότερο μέρος.