Με δύναμη από το πρωί

27.03.2008
Σε ιδιαίτερα θετική τροχιά κινείται η πρωινή ενημερωτική ζώνη του Mega στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της τηλεοπτικής σεζόν, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της AGB.

Ανεβαίνει το πρωινό του Μega
Σε ιδιαίτερα θετική τροχιά κινείται η πρωινή ενημερωτική ζώνη του Mega στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της τηλεοπτικής σεζόν, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της AGB. Σε καθημερινή βάση και παίρνοντας ως δεδομένο τον απόλυτο αριθμό τηλεθεατών (δεδομένης της διαφορετικής ώρας έναρξης των εκπομπών), η «Κοινωνία ώρα Μega» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα προσελκύει κατά μέσο όρο 181.000 τηλεθεατές, 25.000 λιγότερους από το «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, ενώ προηγείται κατά 8.000 τηλεθεατές της εκπομπής «Καλημέρα σας» του Γιώργου Αυτιά. Το Σαββατοκύριακο η εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο» με τον Μανόλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο φτάνει σε μέσο αριθμό τηλεθεατών τις 178.000, ελάχιστα πιο χαμηλά (8.000 τηλεθεατές στο μέσο λεπτό) από την εκπομπή «Studio Αlpha» του Νίκου Μάνεση και 43.000 περισσότερους από το «ΑΝΤ1 Weekend», η μετάδοση του οποίου διεκόπη. Η πρωινή ζώνη του Mega υπερτερεί και στα δυναμικά κοινά αλλά και στους πολίτες μέσης και ανώτερης μόρφωσης. Ενδεικτικά, από την 1η Σεπτεμβρίου 2007 έως τη 12η Μαρτίου 2008 135.000 τηλεθεατές από εκείνους που ανήκουν στην πολυπληθή ηλικιακή κατηγορία 15-64 επέλεξαν την «Κοινωνία ώρα Μega», ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η εκπομπή του Γ. Παπαδάκη και στην τρίτη η εκπομπή του Γ. Αυτιά.

Το Σκοπιανό υπό το πρίσμα της ΑGΒ
Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων φαίνεται πως απασχολεί μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Δύο βραδινές εκπομπές που ασχολήθηκαν την Τρίτη 11 Μαρτίου με το θέμα κατέγραψαν τηλεθέαση σαφώς υψηλότερη από αυτήν που συνήθως έχουν.

Η «Έρευνα» του Παύλου Τσίμα σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 15,4%, ενώ οι «Νέοι φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ 8,6%, μερίδιο κατά πολύ υψηλότερο από τα υπόλοιπα προγράμματα του σταθμού του Φαλήρου. Στη βραδινή ζώνη της Τρίτης πρώτος τερμάτισε και πάλι ο Θέμος Αναστασιάδης με το «ΟΛΑ 8», που είχε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 20,2%, ενώ αρκετά καλά τα πήγε και ο «Αθέατος κόσμος» του Κώστα Χαρδαβέλα, τον οποίο παρακολούθησε το 14,3% των τηλεθεατών. Χαμηλά νούμερα για το «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη, που σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 11,2%.

Απογοήτευσαν οι πρεμιέρες
Οι πρώτες εντυπώσεις των νέων προγραμμάτων που βγήκαν στον αέρα ήταν μάλλον απογοητευτικές για το τηλεοπτικό κοινό, όπως προκύπτει από τα νούμερα τηλεθέασης της AGB. Για το «Show Sexy» γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, γι αυτό ας δούμε πώς πήγαν τα υπόλοιπα προγράμματα.

Οι τολμηρές «Αληθινές ιστορίες» συνεχίζουν να συγκινούν το τηλεοπτικό κοινό. Το «Μυστικό ημερολόγιο ενός call girl», που έκανε πρεμιέρα ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα στον Alpha, σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 19,4%, χάρη στους πόντους που του έδωσαν τα ανδρικά κοινά: 26,6% στους άντρες 15-24, 27,2% στο αντρικό κοινό ηλικίας 15-34, 22,7% στους άντρες 25-44. Ιδιαίτερα χαμηλά τα νούμερα την Πέμπτη 13 Μαρτίου για την καινούργια σειρά αυτοτελών επεισοδίων «Σε είδα», που βασίζεται στην ομώνυμη στήλη free press εντύπου: μόλις 11,2% μέσο μερίδιο τηλεθέασης και 10,9% στα δυναμικά κοινά ηλικίας 15-44. Ούτε το νέο παιχνίδι του ΑΝΤ1 «Show me the money», που προβλήθηκε την ίδια μέρα, φαίνεται πως συγκίνησε ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό. Έφτασε το 16% μέσο μερίδιο τηλεθέασης και το 15,9% στις ηλικίες 15-44, κατηγορία που ο ΑΝΤ1 δηλώνει σε όλους τους τόνους πως είναι πλέον το πρώτο του μέλημα.