Άγριες Μέλισσες: Αν σου θύμισε κάτι η τελευταία σκηνή της Μυρσίνης, έχεις δίκιο - Δες την έμπνευση και τη διαφοροποίηση

11.07.2022
Άγριες Μέλισσες: Αν σου θύμισε κάτι η τελευταία σκηνή της Μυρσίνης, έχεις δίκιο - Δες την έμπνευση και τη διαφοροποίηση
Οι Άγριες Μέλισσες ολοκλήρωσαν το πέταγμά τους και οι φανς ακόμη τις συζητάνε -κι εμείς μαζί τους. Ξαναγυρίζοντας στο μεγάλο φινάλε της σειράς στεκόμαστε στο τέλος της Μυρσίνης που είχε κάτι από... Τιτανικό, όμως με μια σημαντική διαφορά!

Ένα από τα σημεία που συγκλόνισαν τους φίλους των Άγριων Μελισσών στο τελευταίο επεισόδιό τους την περασμένη εβδομάδα ήταν, χωρίς αμφιβολία ο θάνατος της Μυρσίνης, τον οποίο η Κατερίνα Διδασκάλου απέδωσε αριστοτεχνικά, όπως και κάθε πτυχή του ρόλου εδώ και τρία χρόνια.

Κατερίνα Διδασκάλου: Αποχαιρετά τη Μυρσίνη και τις Άγριες Μέλισσες έξω από το σπίτι των Σταμίρηδων και εξηγεί γιατί

Η Μυρσίνη ακολουθεί τη Θεοδοσία (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη) στο αιώνιο φως και αμέσως μετά τη βλέπουμε να συναντά τον μοναδικό έρωτα της ζωής της, τον Δούκα, ο θάνατος του οποίου σήμανε και τον δικό της την ίδια ακριβώς στιγμή. Απλά, χρονικά, ήρθε έξι χρόνια αργότερα.

Ιδού η σκηνή της επανένωσης μέσα στο αρχοντικό των Σεβαστών, όπου όλοι περιμένουν την αρχόντισα για να αρχίσει η γιορτή!

Αν κάτι σου φέρνει στον νου η σκηνή, μη σκας... Στον Τιτανικό θα βρεις την απάντηση και συγκεκριμένα τη στιγμή που πεθαίνει η Rose, έχοντας κάνει ειρήνη με το μέσα της. Στην εν λόγω σκηνή βλέπουμε την πρωταγωνίστρια, Kate Winslet, να ξαναμπαίνει στο πλοίο όπου γνώρισε τον έρωτα και τον έχασε ύστερα από το φρικτό ναυάγιο που έμεινε στην ιστορία. Εκεί την υποδέχονται όλοι οι υπόλοιποι συνεπιβάτες και στην κορφή της σκάλας την περιμένει ο Jack της, Leonardo diCaprio, οι δυο τους φιλιούνται υπό τον ήχο της ορχήστρας και ο κόσμος όλος χειροκροτεί.

Η έμπνευση για τη σκηνή της Μυρσίνης έρχεται σαφώς από τη σκηνή αυτή, όμως η διαφορά είναι πως οι σεναριογράφοι της ελληνικής σειράς πλαισίωσαν τον Δούκα με μέλη της οικογένειας που βρίσκονται εν ζωή (Κωνσταντής, Νικηφόρος, Αγορίτσα) αντίθετα με το τι είχε συμβεί στον Τιτανικό. Λογικό, βέβαια, εκ συνθηκών, απλά, υπογραμμίζεται.

Kate Winslet: Η συμβουλή που της έδωσε ο Leonardo DiCaprio για το σώμα της και πώς της άλλαξε τη ζωή

Και για την ιστορία, ιδού και η συγκινητική σκηνή από τη θρυλική ταινία του 1997.