Ο πρίγκιπας Χάρι έπεσε απ' το άλογο

01.02.2010
Μια οδυνηρή πτώση περίμενε τον πρίγκιπα Χάρι (prince Harry) την τρίτη μέρα της επίσκεψης του στα νησιά Μπαρμπάντος, όπου συμμετείχε σε αγώνες πόλο φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Μια οδυνηρή πτώση περίμενε τον πρίγκιπα Χάρι (prince Harry) την τρίτη μέρα της επίσκεψης του στα νησιά Μπαρμπάντος, όπου συμμετείχε σε αγώνες πόλο φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Στην προσπάθεια του να εκτελέσει μια κλειστή στροφή προς το τέρμα, ο τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου έκανε το άλογο του να χάσει την ισορροπία του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να προσγειωθεί απότομα, πέφτοντας με το κεφάλι στο έδαφος μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.

Ευτυχώς, ο 25χρονος πρίγκιπας έκανε έναν επιδέξιο ελιγμό, αποφεύγοντας έτσι έναν σοβαρό τραυματισμό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σηκώθηκε όρθιος, αρτιμελής, αλλά φανερά εκνευρισμένος, πετώντας το μπαστούνι του στο χώμα, βγάζοντας το κράνος του και χτυπώντας το με τη γροθιά του. Το άλογο του, που ήταν τύπου πόνεϊ, επίσης δεν χτύπησε.

Η ομάδα του Χάρι συμμετείχε στο Κύπελο Πόλο του Σεντεμπάλε (Sentebale), σκοράροντας έξι γκολ, ένα από τα οποία ήταν του πρίγκιπα.

Το περιστατικό έφερε στη μνήμη το ατύχημα του πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολου, ο οποίος είχε μείνει αναίσθητος όταν γύρισε η γλώσσα του από παρόμοια πτώση το 2001, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με διάσειση.

"Είμαι λίγο πρησμένος, αλλά ήταν για καλό σκοπό γι' αυτό και τελικά άξιζε τον κόπο", σχολίασε ο Χάρι αργότερα: "Βασικά, το άλογο γλίστρησε από κάτω μου, κάτι που συμβαίνει κάποιες φορές από ατυχία.

Όλοι, από τους ντόπιους υποστηρικτές μας, μέχρι την κυβέρνηση των Μπαρμπάντος, έκαναν τα πάντα για την επιτυχία του Σεντεμπάλε. Ο κόσμος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη".

"Φαίνεται ότι έχουμε μαζέψει γύρω στις 500.000 λίρες για τα ευάλωτα παιδιά του Λεζότο, κι έτσι δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ικανοποιημένος.

Θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε όλο τον κόσμο με το Κύπελο του Σεντεμπάλε, αλλά σίγουρα θα επιστρέψουμε στα Μπαρμπάντος, αφού από εδώ το ξεκινήσαμε και το νησί έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας", κατέληξε.

Η διοργάνωση που έλαβε χώρα στο πολυτελές Έιπς Χιλ Πόλο Κλαμπ των Μπαρμπάντος, έγινε στο πλαίσιο της δραστηριότητας του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει ο πρίγκιπας στη μνήμη της μητέρας του, για να βοηθήσει τα παιδιά που έμειναν ορφανά από το Aids στο αφρικανικό βασίλειο του Λεζότο.

Τα εισιτήρια αξίας 1.200 λιρών, έγιναν ανάρπαστα κι έτσι αναμένεται ότι θα συγκεντρώσουν περισσότερες από 100.000 λίρες. Τώρα ο Χάρι ελπίζει να δώσει στο Σεντεμπάλε ετήσιο χαρακτήρα.

Το Λεζότο είναι ένα από τα φτωχότερα μέρη του κόσμου και έχει αποδεκατιστεί από την πανδημία του HIV. Το ένα τρίτο του πληθυσμού του, που φτάνει το 1,8 εκατομμύρια, είναι φορέας ή πάσχει από τον ιό, αφήνοντας ορφανά το 40% των παιδιών.

Την προηγούμενη μέρα, ο γαλαζοαίματος προσπάθησε να συγκεντρώσει χρήματα για τα θύματα του σεισμού της Αϊτής, προκαλώντας τους θεατές να να συγκεντρώσουν 1.560 λίρες μέσα σε 25 λεπτά, προκειμένου να τον δουν να χορεύει μπροστά στον φακό.

Πράγματι το ποσό συγκεντρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά κι ο Χάρι, ο οποίος φορούσε ένα μπλουζάκι με το μήνυμα "Haiti We Care" κατευθύνθηκε προς το κέντρο της σκηνής κοκκινίζοντας.

"Δεν μπορώ να πιστέψω πώς έμπλεξα έτσι", είπε αστειευόμενος και αφού κατάπιε μια γουλιά ρούμι για να πάρει κουράγιο, ρίχτηκε στον χορό υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής των Μπαρμπάντος, με πολλή επιδεξιότητα σύμφωνα με τους παρατηρητές. "Έτσι πάει περίπατο η αξιοπιστία μου", σχολίασε ο Χάρι αμέσως μετά.

Ο ίδιος είχε προσφέρει νωρίτερα το δικό του μερίδιο στην ανακούφιση των θυμάτων του σεισμού της Αϊτής και σκόπευε να επισκεφτεί τη χώρα στο τέλος της επίσκεψής του στην Καραϊβική, αλλά αναγκάστηκε να αναβάλει αυτό το κομμάτι του ταξιδιού για αργότερα μέσα στον χρόνο.

Το σφιχτό πρόγραμμα του πρίγκιπα στα Μπαρμπάντος περιλάμβανε μια επίσκεψη σε ένα τοπικό παιδικό νοσοκομείο και τη συμμετοχή του σε ένα παιδικό πάρτι.

Εχθές το βράδυ επέστρεψε στην Αγγλία, όπου συνεχίζει την εκπαίδευση του ως κυβερνήτης πολεμικών ελικοπτέρων. Μέσα σ' όλα αυτά άδραξε την ευκαιρία να πειράξει στον αδελφό του, που τον χαρακτήρισε ως "ο άλλος κοκκινοτρίχης" σε μια συζήτηση του στην Αυστραλία, την περασμένη εβδομάδα.

"Αν μιλάμε για τον Γουίλιαμ, αυτός ήταν ήδη φαλακρός από τα 12", του αντιγύρισε έστω και καθυστερημένα.