Γιώργος Τεντζεράκης: «Με τα χρήματα αγοράζεις κρεβάτι, αλλά όχι ύπνο»

31.08.2007
Εμφανιζόταν για περισσότερα από εννέα χρόνια σε ιστορικές μουσικές σκηνές της Αθήνας και είχε fans πριν ακόμη κυκλοφορήσει το πρώτο του CD. Ο λόγος για τον Γιώργο Τεντζεράκη, τον οποίο ανακάλυψε η Σοφία Βόσσου και η οποία μας μίλησε για το ταλέντο του.

Από την Κατερίνα Χριστακοπούλου

Ο Γιώργος Τεντζεράκης εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με το τραγούδι και γράφει ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική. Το πρώτο CD του, που κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο μήνα, τον έφερε ξαφνικά στη δημοσιότητα. Τι κρύβεται, όμως, πίσω από την εντυπωσιακή στροφή του νεαρού καλλιτέχνη;

Εκείνος απάντησε αινιγματικά: «Cherchez la femme Αναζητήστε τη Σοφία Βόσσου» και συνέχισε: «Την ίδια μέρα που με άκουσε η Σοφία, παρόλο που δεν το περίμενα, με πήρε τηλέφωνο στις 12 τη νύχτα για να μου πει ότι είχε τρελαθεί με τα τραγούδια μου. Εκείνη μου άνοιξε το δρόμο στη δισκογραφία».

Αντιστάρ εκ πεποιθήσεως μέχρι τώρα, δεν έδινε συνεντεύξεις, δεν δημοσιοποιούσε φωτογραφίες του, δεν δημιουργούσε γαργαλιστικά σκανδαλάκια...

«Ξέρεις, εγώ δεν χτύπησα ούτε μία πόρτα όλα αυτά τα εννέα χρόνια. Demo δικό μου δεν πήγα ποτέ σε καμία εταιρεία», εξήγησε στο Λοιπόν. Στην προσωπική του ζωή είναι απόλυτος, όπως και στη δουλειά του: «Δεν κάνω εκπτώσεις... Για κανένα δίσκο δεν θα χαλούσα και δεν θα στένευα την προσωπική μου ζωή. Είναι ιερός ο ελεύθερος χρόνος μου και δεν θέλω να αποκοπώ από τους δικούς μου ανθρώπους», μας είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση που έχει με τα χρήματα. «Με τα χρήματα αγοράζεις κρεβάτι, δεν αγοράζεις ύπνο», τόνισε.

Και ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή του; «Είσαι ερωτευμένος αυτόν τον καιρό;» τον ρώτησα.

«Είμαι ερωτευμένος κι έχω την ανάγκη να βγω και να το φωνάξω», μας αποκάλυψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και συνέχισε: «Αλλά μέχρι εδώ είμαστε. Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες. Το φωνάζω δυνατά ότι είμαι ερωτευμένος, αλλά δεν θα πω το όνομά της».

Ο δάσκαλός του
Η μουσική ιστορία του ξεκίνησε όταν ο Μάνος Ξυδούς τον έμαθε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 10 χρόνων. Παράλληλα, συνέχιζε το σχολείο και με τα χρήματα που κέρδιζε από τη μουσική κατάφερε να τελειώσει τις σπουδές του ως φυσικοθεραπευτής, ένα επάγγελμα που αποτελεί μια άλλη μεγάλη του αγάπη. Έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλα ονόματα από την ελληνική μουσική σκηνή.

«Χρωστάω πολλά στον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Πέρα από την καλή συνεργασία μας, μου μετέδωσε το ήθος του», μας είπε χαρακτηριστικά. Δεν παραλείπει ωστόσο να αναφερθεί και στις συνεργασίες του με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νίκο Δημητράτο και Γιώτα Νέγκα, τις οποίες μάλιστα θεωρεί από τις πιο σημαντικές της μέχρι σήμερα πορείας του.

Ποιος τον ανακάλυψε
«Η Ελισάβετ ήταν η αφορμή και η Σοφία η αιτία», μας αποκάλυψε. Αναφέρεται στην Ελισάβετ Σαββατιανού, με την οποία τραγουδούσαν αρκετά χρόνια μαζί και η οποία γνώριζε πολύ καλά τις δυνατότητές του. Μιλάει, όμως, και για τη γνωριμία του με τη Σοφία Βόσσου και την εντύπωση της πρώτης στιγμής...

«Φοβήθηκα. Η Σοφία είναι τεράστια τραγουδίστρια και αισθάνθηκα αμήχανα. Τελικά, πήγα δειλά δειλά και με άκουσε. Της πήγα κι ένα demo με δύο τραγούδια μου». Η Σοφία, βέβαια, του έδειξε την εμπιστοσύνη της από την πρώτη στιγμή.

«Θα κάνεις δίσκο. Ξεκινάμε, ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπε η Σοφία και νόμιζα ότι με δουλεύει. Αρχίσαμε και μαθήματα φωνητικής...». Η σχέση του με τη Σοφία είναι μαγική...

«Μαζί της μου συμβαίνει κάτι περίεργο από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε. Με τη Σοφία μιλάμε χωρίς να μιλάμε. Υπάρχει μεταξύ μας μια μαγική χημεία επί σκηνής και ας μην έχουμε κάνει ούτε μία πρόβα».

«Η Σοφία μ αρέσει γιατί δεν είναι τσιγκούνα στο δόσιμό της. Αν το σώμα της είχε φερμουάρ και το άνοιγες, θα έβλεπες μέσα μόνο μια καρδιά και κανένα άλλο όργανο».

Το ντεμπούτο άλμπουμ του Γιώργου Τεντζεράκη έχει τον ερωτικό τίτλο «Μέσα στην αύρα σου», ενώ η Σοφία Βόσσου και ο Κώστας Μπουρμάς, διευθυντής παραγωγής της εταιρείας του, έχουν την επιμέλεια του δίσκου.

Τι λέει η Βόσσου γι αυτόν
Ανακαλύψαμε τη Σοφία σε μία από τις ωραιότερες παραλιακές τοποθεσίες της Καλαμάτας, δίπλα στο πιάνο και το σαξόφωνό της. Η τραγουδίστρια μίλησε στο «Λοιπόν» για τον Γιώργο: «Έχει δικό του στυλ και δεν μιμείται. Έχει μια φωνή που δεν κουράζεται και γεμίζει το αφτί σου. Εύχομαι μόνο να μην τον επηρεάσει ότι έκανε ένα CD. Θα στενοχωριόμουνα πολύ αν αλλάξει ο Γιώργος που ξέρω έπειτα από πέντε χρόνια κι εφόσον θα έχει επιτυχία. Το λέω για να το ακούσουν και άλλα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα».