Για την καρδιά της Dejana

04.04.2007
Το Πάσχα η γιορτή της Αγάπης βρίσκεται προ των πυλών και οι νονές αναζητούν επειγόντως δώρο για τις βαφτιστήρες τους.

Μια μικρούλα στο παλάτι!
Το Πάσχα η γιορτή της Αγάπης βρίσκεται προ των πυλών και οι νονές αναζητούν επειγόντως δώρο για τις βαφτιστήρες τους. Μπορεί να μην είναι η νονά της, της έσωσε όμως τη ζωή η πριγκίπισσα Αικατερίνη της μικρής Dejana και από τη χαρά της της έκανε ένα πρωτότυπο δώρο, που προσιδιάζει στον τίτλο της. Μια σοβαρή καρδιακή μόλυνση, η οποία χτύπησε την αορτή και κατέστρεψε δραματικά την αριστερή καρδιακή βαλβίδα, έγινε αφορμή για να γνωρίσει η πριγκίπισσα τη μικρή Σέρβα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Η αρρώστια διαγνώστηκε στο Σομπρ, όπου αρχικά νοσηλευόταν το παιδί. Όμως, οι δυο τους συναντήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων στο Βελιγράδι, όπου και είχε τεθεί σε θεραπεία με τις υψηλότερες δόσεις αντιβιοτικών. Η μόλυνση επεκτεινόταν με γοργό ρυθμό και η απειλή για επιπλοκές αυξανόταν από λεπτό σε λεπτό. Το παιδί χρειαζόταν απελπισμένα μια καινούργια βαλβίδα για την καρδιά του. Η Αικατερίνη έμαθε για τη μικρή στο πλαίσιο μιας επίσκεψής της στο νοσοκομείο όταν της είπαν ότι της είχαν μείνει μόνο μερικές μέρες ζωής. Βαθιά συγκινημένη, η πριγκίπισσα έκανε μια επείγουσα έκκληση και έφερε έναν από τους καλύτερους καρδιοχειρουργούς στον κόσμο, το δρ Afkendios Kalangos, με έκτακτη πτήση ιδιωτικού αεροπλάνου.

Η Dejana χειρουργήθηκε επιτυχώς στις αρχές του χρόνου και πριν από λίγες μέρες στο ανοιξιάτικα στολισμένο παλάτι του Βελιγραδίου η Αικατερίνη υποδέχτηκε τη μικρούλα και την οικογένειά της. Η Dejana πήγε ένα μπουκέτο λουλούδια στην πριγκίπισσα κι εκείνη της έδωσε το δικό της δώρο: μια άμαξα της Σταχτοπούτας για το αγαπημένο της παιχνίδι, ένα αλογάκι που της είχε χαρίσει ανήμερα τα Χριστούγεννα.