Γρηγόρης Σταμούλης: "Πως θα τα βρω με τον Στράτο"!

27.03.2007
Είναι νέος, ωραίος και έξυπνος. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Σταμούλη, που ως Μίλτος της «Βέρας στο δεξί» φέτος βάζει τρικλοποδιές στον αντίπαλό του Στράτο. Και είναι ο ίδιος που πριν από τρία χρόνια ως Πάρης στο θεατρικό «Ποια Ελένη» των Ρέππα - Παπαθανασίου άφηνε άφωνους κοινό και κριτικούς εμφανιζόμενος ολόγυμνος πάνω στο σανίδι.

Πώς θα χαρακτήριζες το ρόλο σου ως Μίλτος στη «Βέρα»; στην αρχή περνούσες ως το «καλό παιδί», εσχάτως γίνεσαι το δεξί χέρι του «κακού» Άγγελου Αντύπα...

«Μοιραία έγινα κακός, αφού έμπλεξα σε μια διαμάχη μεταξύ του Αντύπα και του Αμυρά. Παράλληλα, λόγω της κόντρας μου με τον Στράτο από την περίοδο του ιδρύματος που ήμασταν και οι δύο από μικροί, συντάσσομαι πιο εύκολα στο πλευρό του κακού Αντύπα, κυρίως από οικονομικό όφελος.

Γενικά, δεν ξέρει πού να πατήσει και πώς μπορεί να επιβιώσει. Αλλά δεν θα τον χαρακτήριζα κακό. Είναι ευαίσθητος και αγαπάει το παιδί του».

Οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της «Βέρας».

Ο Μίλτος τι ρόλο θα παίξει σ' αυτήν;

«Αν και πιο αρμόδιοι να σας απαντήσουν είναι η κ. Ελένα Ακρίτα και ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, να σας πω ότι γνωρίζουμε τι θα γίνει μόνο στα επόμενα πέντε επεισόδια. Τόσα μας δίνονται για να προχωρήσουμε τα γυρίσματα. Το σημαντικό στην εξέλιξη είναι τόσο ο Στράτος όσο και ο Μίλτος, που είναι αντίπαλοι, θα δείξουν το ανθρώπινό τους πρόσωπο και ίσως έρθει και η πολυπόθητη ανακωχή. Το σίγουρο είναι ότι θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό σε αυτά που έρχονται».

Ποια είναι τα κοινά σου στοιχεία με τον Μίλτο;

«Όπως κι εκείνος, όταν αγαπάω και όταν πληγώνομαι, προτιμώ να το δείχνω, δεν φοβάμαι να κλάψω αλλά και να κυνηγήσω αυτό που θέλω από τη στιγμή που πιστεύω στις δυνάμεις μου».

Πώς πήρες την απόφαση φέτος να παίξεις στη «Βέρα» και τι απαντάς στους συναδέλφους σου που «σνομπάρουν» τις καθημερινές σειρές;

«Δεν πήρα κάποιο ρίσκο. Ήταν η σειρά που κατάφερε να απενοχοποιήσει όλες τις καθημερινές σειρές. Έχει πολύ δυνατό καστ. Όσον αφορά τους συναδέλφους μου, ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του, γιατί μόνο έτσι θα συνεργαζόμαστε καλά».

Η «Μαρία η άσχημη» και ο ολόγυμνος Πάρης!

Αυτή την εποχή σημειώνει τρομερή επιτυχία η «Μαρία η άσχημη». Θεωρείς ότι υπάρχει η τάση του κοινού προς λαϊκά θεάματα;

«Ιστορίες σαν της Σταχτοπούτας αγγίζουν σίγουρα το κοινό. Για μένα το κοινό είναι ένα. Δεν υπάρχει λαϊκό και μη λαϊκό. Και δεν είναι τυχαίο που κάνει τόση επιτυχία στην Ελλάδα. Είναι παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο».

Είσαι νέος, όμορφος και σε έχουν εντάξει στην κατηγορία των ζεν πρεμιέ, ενώ σε πολιορκούν ωραίες γυναίκες. πόσο σε βοήθησε αυτό στην καριέρα σου;

«Το αντιλαμβάνομαι απλώς ως το κερασάκι στην τούρτα. με κεντρίζουν περισσότερο ρόλοι που τσαλακώνουν την εικόνα μου. Έχω χάσει 12 κιλά, αλλά έχω πάρει και 15 κιλά για να πείσω ως ηθοποιός. Έχασα κιλά όταν εμφανιζόμουν ολόγυμνος ως Πάρης στο Ποια Ελένη του Εθνικού Θεάτρου».

Θυμάμαι ότι είχες κατηγορηθεί γι αυτή σου την προκλητική εμφάνιση.

«Δεν ήταν καθόλου προκλητική. Ήταν μόνο για τέσσερα δευτερόλεπτα, πλάτη στο κοινό, ενώ αμέσως γινόταν μπλακάουτ. Και μιλάμε για κωμωδία που σηκώνει υπερβολή. Διαφωνώ κάθετα μ αυτούς τους συντηρητικούς. Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό, γιατί ήμουν σίγουρος για το εικαστικό αποτέλεσμα. Και αν μου το ζητήσουν ξανά, και να δικαιολογείται μέσα στο έργο, θα το ξανακάνω».

Αναζητώντας την ιδανική γυναίκα

Είσαι νέος στο χώρο του θεάματος. Θα θυσίαζες την προσωπική σου ζωή για μια επιτυχημένη καριέρα;

«Μου αρέσει να αφήνω χώρο και χρόνο στην προσωπική μου ζωή. Η καριέρα για μένα δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα».

Θα έφτανες εύκολα στα σκαλιά της εκκλησίας;

«Ναι, γιατί όχι; Αν η σχέση μου πήγαινε καλά, δεν θα είχα πρόβλημα να την επισημοποιήσω. Προέρχομαι από μια οικογένεια πολυμελή, είμαστε εννιά αδέλφια, έχω παντρέψει πολύ κόσμο και, όχι, δεν με φοβίζει ο γάμος».

Πώς φαντάζεσαι την ιδανική γυναίκα για σένα;

«Αν με εξιτάρει σ' εκείνη το πνεύμα της, η φαντασία και έχει ωραίο δέρμα και ωραίο βλέμμα, νομίζω ότι τότε θα με κλέψει. Αυτά τα στοιχεία μου εξιτάρουν τη φαντασία».

Τrivia

Γεννήθηκε: στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Ερέτρια.

Σπουδές: Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου και Summer Course στη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο.

Αγαπημένες ταινίες: «Βilly Εlliot», «Κόκκινο βιολί».

Αγαπημένο σημείο της Αθήνας: «Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που είναι όμορφη όλες τις ώρες της ημέρας».

Αγαπημένος ερμηνευτής: «Λατρεύω τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, οπότε συχνά μουρμουρίζω τραγούδια του».

Αγαπημένος προορισμός: «Πυραμίδες στην Αίγυπτο. Πήγα το 2004 και είδα την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων σε τηλεόραση στο Κάιρο. θα ήθελα πολύ να ξαναπάω».

Τον έχουμε δει

Στα θεατρικά: Συνολικά έχει παίξει σε 22 θεατρικά έργα του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Θεσσαλικού σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο, Τουρκία και Νέα Υόρκη.

Στην τηλεόραση: «Βέρα στο δεξί», «Μαζί σου», «Λούφα και παραλλαγή», «Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ», «Κόκκινο δωμάτιο», «10η εντολή», «Κλείσε τα μάτια».