Η κατάθεση της Φάροου "καίει" τη Ναόμι Κάμπελ

09.08.2010
Θέλει η Ναόμι να κρυφτεί και η Φάροου δεν την αφήνει. Ανατροπή σε όσα υποστήριξε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η μαύρη γαζέλα της πασαρέλας έφερε η σημερινή κατάθεση της ηθοποιού Μία Φάροου (Mia Farrow).
Θέλει η Ναόμι να κρυφτεί και η Φάροου δεν την αφήνει. Ανατροπή σε όσα υποστήριξε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η μαύρη γαζέλα της πασαρέλας έφερε η σημερινή κατάθεση της ηθοποιού Μία Φάροου (Mia Farrow).

Την προηγούμενη εβδομάδα, το σούπερ μοντέλο Ναόμι Κάμπελ είχε κληθεί στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης για να καταθέσει ως βασική μάρτυρας στην δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ (Charles Taylor).

Σήμερα (Δευτέρα 9 Αυγούστου) ήταν η σειρά της Φάροου να καταθέσει τι είδε και άκουσε σχετικά με τα ματωμένα διαμάντια που έλαβε ως δώρο από τον Τέιλορ η Κάμπελ το 1997.

Σε αντίθεση λοιπόν με την 40χρονη Κάμπελ που υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον αποστολέα των μικρών αλλά βρόμικων πολύτιμων πετρών που έλαβε ως δώρο μέσα στη νύχτα, η Φάροου φαίνεται πως θυμόταν με ακρίβεια τα γεγονότα που σχετίζονταν με αυτό.

Στην κατάθεσή της, η διάσημη ηθοποιός υποστήριξε πως είδε την Κάμπελ το επόμενο πρωινό μετά το δείπνο που είχε παραθέσει την προηγούμενη βραδιά ο τότε πρόεδρος της Ν. Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Η 65χρονη Μία αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος, η Κάμπελ ξεκίνησε να διηγείται με ενθουσιασμό τα όσα έζησε το προηγούμενο βράδυ:

"Η Ναόμι είπε πως ενώ κοιμόταν άκουσε την πόρτα της να χτυπά. Ξύπνησε και είδε δύο άντρες που της αποκάλυψαν πως ήταν απεσταλμένοι του Τσαρλς Τέιλορ, οι οποίοι της έδωσαν ως δώρο ένα τεράστιο διαμάντι", είπε η Φάροου η οποία τόνισε στο δικαστήριο πως η Κάμπελ ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το δώρο που δέχτηκε.

Σύμφωνα με την περεταίρω κατάθεση της ηθοποιού, η Κάμπελ είχε υποστηρίξει πως θα δώσει το διαμάντι στο Ίδρυμα για Παιδιά του Νέλσον Μαντέλα ενώ η γαζέλα είχε χαρακτηρίσει το γεγονός σαν μια στιγμή αξέχαστη και ανεπανάληπτη.

Είναι φανερό πως οι καταθέσεις των δύο κυριών έρχονται σε αντίθεση αφού η Κάμπελ είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της πως δεν γνώριζε ποιός της έστειλε τα διαμάντια αλλά ούτε και θυμόταν τον ακριβή τους αριθμό.

Οι λεπτομέρεις που κατέθεσε η Φάροου είναι πολύ σημαντικές, αφού οι κατήγοροι προσπαθούν να συνδέσουν τα διαμάντια με τον Τέιλορ προκειμένου ν' αποδείξουν πως εκείνος λάμβανε διαμάντια από τους επαναστάτες στη Σιέρα Λεόνε, τα οποία και χρησιμοποίησε ως αντάλλαγμα για την αγορά όπλων.

Η δίκη του Τέιλορ μετρά τρία χρόνια αλλά κέντρισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον με την εμπλοκή της Κάμπελ στην υπόθεση των "ματωμένων διαμαντιών".

Η συνήγορος υπεράσπισης του Τέιλορ Κούρτνεϊ Γκρίφιθς (Courtenay Griffiths) έδειξε σήμερα την έντονη δυσαρέσκειά της καθώς ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει πρώτη σήμερα η πρώην μάνατζερ της Κάμπελ, Κάρολ Γουάιτ (Carole White) και όχι η Φάροου αλλά τελευταία στιγμή η σειρά άλλαξε.

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια