Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το καθημερινό μενού της, ποια φαγητά λατρεύει και ποια απεχθάνεται

08.04.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το καθημερινό μενού της, ποια φαγητά λατρεύει και ποια απεχθάνεται
Διαβάζοντας το κλασικό, πλέον, βιβλίο του πρώην βασιλικού σεφ, Darren McGrady, «Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen», μας δίνεται η ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στις δελεαστικές γαστρονομικές συνήθειες της Αυτής Μεγαλειότητας.

Από τα αγαπημένα της φαγητά, μέχρι το πόσο τρώει, μέχρι τα φαγητά που δεν θα αγγίξουν ποτέ τα χείλη της βασίλισσας, ο συγγραφέας περιγράφει όλα όσα θέλει να μάθει ένας βασιλικός θαυμαστής.

Έχοντας εργαστεί ως προσωπικός σεφ της Βασίλισσας στο παλάτι του Buckingham για 15 χρόνια, ο Darren McGrady γνωρίζει όσο λίγοι τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας.

Υπάρχουν οι αποκαλύψεις που πιθανότατα θα μπορούσαμε να μαντέψουμε, όπως, ότι η Αυτής Μεγαλειότητα δεν μαγειρεύει για τον εαυτό της και «η βασίλισσα ποτέ δεν παραγγέλνει fast food» αλλά ο συγγραφέας έχει προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα ​​και αποκαλύπτει τα συγκεκριμένα τρόφιμα που καταναλώνει η βασίλισσα σε καθημερινή βάση.

Αφού σηκωθεί από το κρεβάτι της η βασίλισσα, φέρεται να ξεκινά τη μέρα της με κλασικό τσάι και μπισκότα. Είναι 100% Βρετανή!

Το τέλειο τσάι και οι αγαπημένες γλυκές απολαύσεις της Βασίλισσας Ελισάβετ!

Σύμφωνα με την Independent , η βασιλική βιογράφος Katie Nicholl είχε αποκαλύψει στο παρελθόν, ότι «Η Αυτής Υψηλότητα συνήθως ξεκινά την ημέρα της με ένα απλό φλιτζάνι τσάι και μπισκότα, ακολουθούμενο από ένα μπολ δημητριακών». Φαίνεται αρκετά απλό.

Για μεσημεριανό, η 94χρονη - όπως και πολλοί από εμάς - επιλέγει ένα πιάτο με λιγότερους υδατάνθρακες.

Ο McGrady αποκαλύπτει ότι το μεσημεριανό γεύμα της επιλογής της είναι ένα μικρό κομμάτι ψητό ψάρι ή κοτόπουλο που συνοδεύεται από σπανάκι, κολοκυθάκια ή σαλάτα. Πρέπει να κάνει κάτι σωστά για να έχει φτάσει σε αυτή την ηλικία!

Η βασίλισσα, ωστόσο κρατά πάντα χώρο για μια απογευματινή απόλαυση. Ο πρώην βασιλικός σεφ αποκάλυψε την βρετανική πεμπτουσία της βασίλισσας: «επιλέγει κέικ με μαρμελάδα και κρέμα - με τη μαρμελάδα να απλώνεται πρώτα, φυσικά»!

Και παρόλο που η βασίλισσα απολαμβάνει μικρές μερίδες αλμυρού φαγητού πού και πού μέσα στην ημέρα, η 94χρονη λατρεύει τα γλυκά.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο τρώει τις μπανάνες!

Μιλώντας στο αγγλικό Ηello! το 2016, ο McGrady ομολόγησε ότι η πρώην αφεντικίνα του είναι η απόλυτη φίλη της σοκολάτας.

«Είναι απολύτως chocoholic», ισχυρίστηκε ο βασιλικός σεφ, προσθέτοντας «ό, τι βάζουμε στο μενού με σοκολάτα, θα το επιλέξει». Σε νιώθουμε πολύ, Βασίλισσα.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα στιγμές που ένα συγκεκριμένο γεύμα δεν θα είναι το καλύτερο της Αυτής Μεγαλειότητας.

Σύμφωνα με τον McGrady, η βασίλισσα δεν είναι φαν των έντονων γεύσεων, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Μια άλλη αποκάλυψη είναι ότι η Αυτής Μεγαλειότητα θα αναφέρει τη δυσαρέσκεια της για ένα γεύμα μέσω τoυ γραπτού λόγου.

«Είχε ένα μικρό βιβλίο στο γραφείο της και άφηνε ένα σημείωμα εκεί λέγοντας “Δεν το θέλω ξανά ή κάτι τέτοιο”», εξήγησε ο McGrady.

Ο εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ επιλέγει κάθε πρωί τι θα φορέσει

Αν και αυτή η τακτική μπορεί να διασφαλίσει ότι η βασίλισσα δεν θα ξαναδεί ποτέ τα λιγότερο αγαπημένα της γεύματα, δεν είμαστε τόσο σίγουρες ότι θα ήταν τόσο αποτελεσματικό και στην πραγματική ζωή έξω από τα τείχη του Buckingham.