Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle: Τους «αδειάζει» το Παλάτι για την εμπλοκή τους στις αμερικανικές εκλογές

28.09.2020
Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle: Τους «αδειάζει» το Παλάτι για την εμπλοκή τους στις αμερικανικές εκλογές
Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle προκάλεσαν πρωτοσέλιδα με την προτροπή τους στους πολίτες των ΗΠΑ, να «απορρίψουν τη ρητορική μίσους» και να ψηφίσουν στις «πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας», αλλά αυτό προκάλεσε και εντάσεις με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το Παλάτι.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στο τηλεοπτικό αφιέρωμα Time 100, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε θέση για την άποψη του ζευγαριού στις επερχόμενες εκλογές και έκανε κάποιες σκληρές δηλώσεις για τη Δούκισσα.

«Δεν είμαι fan της», είπε σε συνέντευξη τύπου του Λευκού Οίκου. «Θα το έλεγα αυτό και μάλλον το έχει ακούσει αυτό, αλλά εύχομαι καλή τύχη στον Harry γιατί θα τη χρειαστεί».

Επιπλέον, το Παλάτι δημοσίευσε μια επίσημη δήλωση σχετικά με τα σχόλια του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ και κατέστησε σαφές ότι παραμένει έξω από αυτό.

«Ο δούκας δεν είναι εν ενεργεία μέλος της Βασιλικής Οικογένειας και τυχόν σχόλια που γίνονται είναι προσωπικά», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ.

Παραδοσιακά, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν ψηφίζουν ούτε εμπλέκονται σε εκλογές και ο Harry παραμένει έκτος στη σειρά του βρετανικού θρόνου. Καθώς ο Harry δεν είναι πολίτης των ΗΠΑ, δεν μπορεί να ψηφίσει, αλλά η γεννημένη στην Αμερική σύζυγός του, μπορεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού Majesty, Joe Little, δήλωσε: «Μπορείτε να καταλάβετε ότι η Meghan συμμετέχει ως Αμερικανίδα πολίτης, αν και είναι τώρα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι θα ζοριστούν πολύ περισσότερο με τον πρίγκιπα Harry γιατί, ως πρίγκιπας εξ αίματος, δεν φαίνεται πρέπον να μιλάει για πολιτική, είτε πρόκειται για τους Βρετανούς είτε για τους Αμερικανούς.

Μπορεί να είναι χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά εξακολουθεί να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας και εγγονός της Βασίλισσας και είναι κάτι που δεν θα έκανε ακόμα και αν ήταν ακόμα στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Παρόλο που ο Harry μίλησε παθιασμένα για τη σημασία των εκλογών, μια πηγή κοντά στον κοκκινομάλλη πρίγκιπα είπε ότι δεν αναφέρεται στον Τραμπ ή σε κάποιο άλλο άτομο.

«Ο Δούκας μιλούσε για τον τόνο της συζήτησης πριν από τις εκλογές που είναι ήδη αρκετά εύθραυστος», αποκάλυψε.

«Δεν μιλάει για υποψήφιο ή συγκεκριμένη εκστρατεία. Βασίζεται σε πολλά πράγματα που είπε πριν για τις διαδικτυακές κοινότητες, τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας στο διαδίκτυο, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πολιτικά σημεία».

Η διάσημη φεμινίστρια και οπαδός των Δημοκρατικών, Gloria Steinem ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι η πρωταρχική πρόθεση της Meghan ήταν να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ψηφίσει.

«Το πρώτο πράγμα που κάναμε όταν ήρθε να με δει, ήταν να καθήσουμε στο τραπέζι της τραπεζαρίας και να κάνουμε απροειδοποίητα τηλεφωνήματα σε ψηφοφόρους», δήλωσε η Gloria στο Access Hollywood.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι σκοπός της Δούκισσας του Σάσεξ ήταν να είναι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινής με τους ανθρώπους στην άλλη άκρη του τηλεφώνου.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν επίσημες εισαγωγές εκτός από το χαιρετισμό των ανθρώπων λέγοντας «Γεια σου είμαι η Meg» και «Γεια σου είμαι η Gloria ... θα ψηφίσεις;»

Νικολέτα Μακρή