Arthur Cadre: Ο άνθρωπος πίσω από τη χρυσή στολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Arthur Cadre: Ο άνθρωπος πίσω από τη χρυσή στολή των Ολυμπιακών Αγώνων
Θεωρείται από τους κορυφαίους χορευτές στον κόσμο

Ήταν σίγουρα το πιο συζητημένο act της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, μετά από αυτό του Tom Cruise. Με τη χρυσή στολή του κατέβηκε από τον ουρανό στο Stade de France και μάγεψε με την ροή της κίνησής του το κοινό.

ARTHUR_CADRE_TELETI_LHXHS_2_59a7e.jpg

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από τη χρυσή στολή που φτιάχτηκε ειδικά για αυτό το performance;

Το όνομά του είναι Arthur Cadre και είναι χορευτής, μοντέλο και αρχιτέκτονας και στα 33 του πια θεωρείται από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του σύγχρονου χορού.

ARTHUR_CADRE_TELETI_LHXHS_14_c3358.jpg

Γεννημένος στο Perros-Guirec, μια μικρή πόλη στα δυτικά της Γαλλίας, ο Arthur ανακαλύπτει τον χορό σε ηλικία 9 ετών παρακολουθώντας ένα μουσικό βίντεο στην τηλεόραση. Ντροπαλό παιδί από τη φύση του, βλέπει στο χορό μια ευκαιρία έκφρασης.

Το 2001, άρχισε να εξασκείται μετά το σχολείο για να δημιουργήσει καινοτόμες κινήσεις breakdance. Το Autodidact, «lilcrabe» (όπως ήταν το καλλιτεχνικό του όνομα) χρησιμοποίησε το ασυνήθιστο σχήμα του σώματός του για αυτό το στυλ χορού για να αναπτύξει μια μοναδική εντελώς δική του κίνηση.

Η ανάμειξη παραμόρφωσης, ακροβατικών και σύγχρονου χορού έγινε το σήμα κατατεθέν του. Σε ηλικία 13 ετών, αρχίζει να διαγωνίζεται σε όλη την Ευρώπη σε διεθνείς σόλο μάχες breakdance ενάντια σε μεγαλύτερους χορευτές.

Θεωρούμενος από ορισμένους ως παιδί-θαύμα, επικρίνεται συχνά από breakdance της παλιάς σχολής για τη διαφορετικότητά του.

Το 2007, έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση σε ηλικία 14 ετών στο «la France a uncroyable talent», δηλαδή το δικό τους «έχεις ταλέντο».

Το 2011 δημοσίευσε ένα βίντεο με το «γιόγκα breakdance» στο YouTube που ήταν μεταξύ των πρώτων viral βίντεο χορού (προβλήθηκε 10 εκατομμύρια φορές) και κάπου εκεί ξεκίνησε η χορευτική του καριέρα διεθνώς.

Ο Άρθουρ σπούδασε αρχιτεκτονική στη Γαλλία και τον Καναδά. Επί 6 χρόνια κατάφερνε ταυτόχρονα να χορεύει και να σπουδάζει, καλύπτοντας το κόστος σπουδών με έσοδα από χορευτικές εμφανίσεις. Αποφοίτησε το 2015 από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και όπως λέει ο ίδιος η αρχιτεκτονική ήταν τρομερή επιρροή στον χορό του όσον αφορά τις γραμμές, τις αναλογίες, το ρυθμό και την αφήγηση ιστορίας.

Παράλληλα εργάζεται και ως μοντέλο συμμετέχοντας σε μεγάλες καμπάνιες, και editorial μόδας μεγάλων περιοδικών αλλά και επιδείξεις όπως των Dolce & Gabbana στη Βενετία και όχι μόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.08.2024 - 10:08