Διονύσης Ζάχος: "Δεν θα γίνω ένα ακόμη νούμερο"

30.04.2008
Είναι γνωστός για το χιούμορ του, αλλά και για τις απίστευτες ατάκες του! Ο Διονύσης Ζάχος, με τα... πολλά του πρόσωπα, εξηγεί στο ΛΟΙΠΟΝ γιατί απουσιάζει τόσο καιρό από τη μικρή οθόνη, σχολιάζει τα πρόσωπα της TV και της σόουμπιζ και αποκαλύπτει ότι γράφει μαζί με τη Μάρα Μεϊμαρίδη σενάριο για σίριαλ.

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Είναι γνωστός για το χιούμορ του, αλλά και για τις απίστευτες ατάκες του! Ο Διονύσης Ζάχος, με τα... πολλά του πρόσωπα, εξηγεί στο ΛΟΙΠΟΝ γιατί απουσιάζει τόσο καιρό από τη μικρή οθόνη, σχολιάζει τα πρόσωπα της TV και της σόουμπιζ και αποκαλύπτει ότι γράφει μαζί με τη Μάρα Μεϊμαρίδη σενάριο για σίριαλ.

Διονύση, έχουμε αρκετό καιρό να σε δούμε στην τηλεόραση. Γιατί απέχεις από τα τηλεοπτικά δρώμενα;

«Δεν είναι ότι δεν έχω κάτι να πω. Θεωρώ ότι έχω αρκετά πράγματα να πω που έχουν να κάνουν με την τηλεόραση ή με τα σόου, απέχω όμως γιατί πραγματικά δεν μπορώ να λειτουργήσω πια στις εκπομπές όπως θα ήθελα. Δεν μπορώ να είμαι οπουδήποτε βρίσκεται κάθε καρυδιάς καρύδι και λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Δεν μπορούμε να έχουμε όλοι για όλα άποψη απλώς για να φαινόμαστε. Θεωρώ ότι την τηλεόραση πρέπει να τη χρησιμοποιώ και όχι να με χρησιμοποιεί. Όπως επίσης θεωρώ ότι η τηλεόραση δεν είναι αμπέλι του καθένα για να βγαίνει χωρίς λόγο. Οπότε, για ποιο λόγο ανάμεσα σε τόσα νούμερα που βγαίνουν στην τηλεόραση να προστεθεί και άλλο ένα; (Γέλια!) Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αναιρώ όλα αυτά που έχω κάνει ή ότι δεν θα ξαναβγώ».

Στο παρελθόν, όμως, οι εμφανίσεις σου ήταν αρκετά συχνές...

«Ναι, γιατί συνεργαζόμουν με κάποιες εκπομπές. Ήμουν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου κάποια χρόνια, πριν ήμουν με τη Ρούλα στο Μπράβο, έκανα κάποια πράγματα στην τηλεόραση. Τώρα πια τα πράγματα έχουν αλλάξει στο τηλεοπτικό τοπίο. Υπάρχουν πλέον πολλά νούμερα και έχουμε φτάσει στο σημείο όταν το ένα νούμερο έχει ρεπό, να καλούμε το άλλο. Πιστεύω πλέον ότι όποιος εκτίθεται πάρα πολύ έχει και μικρότερο διάστημα καριέρας. Προσπαθώ, πάντως, να κάνω κάποια πράγματα και ας απουσιάζω. Έχω κάνει κι εγώ τις δικές μου προτάσεις και περιμένω να δω τι θα γίνει».

Δηλαδή;

«Συγκεκριμένα, μου έχει κάνει πρόταση ένα κανάλι και έχω κάνει τις αντιπροτάσεις μου και περιμένω να δω τι θα γίνει. Επίσης, γράφω ένα σενάριο για σειρά με τη Μάρα Μεϊμαρίδη, την πολύ καλή και λατρεμένη φίλη μου, εδώ και αρκετό καιρό. Όταν με το καλό το τελειώσουμε, θα βγει και προς τα έξω».

Πολλά έχουν αλλάξει στη μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια...

«Έχει κουραστεί ο κόσμος με ό,τι βλέπει. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης θεωρούν ότι ο κόσμος είναι μάζα. Ωστόσο, δεν είναι. Γίνονται διάφορα πράγματα που δεν περνάνε στο κοινό. Χαρακτηριστικά, το τελευταίο σόου που δεν πήγε καλά ήταν το Show sexy».

Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά το συγκεκριμένο σόου, που και πολυδιαφημισμένο ήταν και ένα καλό καστ είχε στους συντελεστές.

«Γιατί δεν είχε θέμα! Δεν είχε άποψη! Δεν είχε τίποτα... Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι υπάρχουν και καλά πράγματα στην τηλεόραση και ένα από αυτά είναι και η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου».

Το φαινόμενο της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς!

«Το ίδιο πράγμα έκανε και πριν, αλλά δεν είχε νούμερα. Απλώς φέτος ο κόσμος το ανακάλυψε, γιατί χρειάζεται χρόνος για να ανακαλύψεις αυτό που κάνει τη διαφορά. Τρέχουν τόσο πολύ οι ταχύτητες, που ο κόσμος χρειάζεται χρόνο. Χρειάζονται και άλλες εκπομπές αυτού του τύπου, που να ταρακουνούν καρέκλες και πρόσωπα μήπως αλλάξει κάτι και γίνει η κοινωνία μας καλύτερη. Κι εμείς οι ίδιοι να μην καθόμαστε απλώς στον καναπέ μας και να τα βλέπουμε, αλλά να κινητοποιηθούμε περισσότερο. Έστω και το μυαλό μας να το βάλουμε να δουλέψει».

Μίλησες πριν για τα νούμερα της τηλεόρασης

«Ναι, πέρα από τα πρόσωπα, υπάρχουν και τα νούμερα της AGB, που, όπως και να το κάνουμε, προκαλούν φόβο και δημιουργούν πιέσεις».

Υπάρχουν υπερεκτιμημένοι στην τηλεόραση;

«Υπάρχουν κάποιοι που υπερεκτιμούνται χωρίς λόγο και αιτία, υπάρχουν όμως και εκείνοι που έχουν πραγματική αξία! Από εκεί και πέρα έχει σημασία ποιοι καταφέρνουν να διατηρούν την αξία τους και ποιοι κάνουν τα πάντα για τα νούμερα τηλεθεάσης».

Το θέμα είναι, όμως, ότι και τα κανάλια είναι επιχειρήσεις και πρέπει να αποφέρουν κέρδη. Αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.

«Μα η άποψή μου είναι ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους παρουσιαστές, αλλά και με τους υπόλοιπους παράγοντες ενός τηλεοπτικού σταθμού, από τους καναλάρχες έως τις παραγωγές κ.λπ. Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια να γίνει κάτι καλύτερο».

Γιατί επέλεξες τις μιμήσεις και δεν ασχολήθηκες με την ηθοποιία μέσα από σίριαλ ή από το θέατρο;

«Καταρχήν είμαι ηθοποιός, γιατί έχω τελειώσει τη σχολή θεάτρου. Απλώς με τράβηξε το συγκεκριμένο είδος, γιατί θεωρώ ότι έχω άμεση επαφή με τον κόσμο. Είναι μια μίνι επιθεώρηση αυτό που κάνω και με κάνει πολύ ευτυχισμένο».

Ποια είναι η αγαπημένη σου μίμηση;

«Όλες οι μιμήσεις που κάνω είναι αγαπημένες μου. Κάνω πάνω από πενήντα δύο πρόσωπα. Αν θα έπρεπε να διαλέξω όμως μία, αυτή αδιαμφισβήτητα είναι η Ρένα Βλαχοπούλου».

Επειδή εργάζεσαι στη νύχτα, τι έχει αλλάξει σε αυτό το χώρο;

«Νομίζω ότι περνάει το χειρότερο στάδιό της αυτόν τον καιρό, ότι τα μαγαζιά δεν δουλεύουν όπως δούλευαν παλιά, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δουλεύουν καλύτερα στην επαρχία παρά στην Αθήνα και αυτή είναι μια αλήθεια. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι για την κρίση ευθύνονται και αυτοί που έχουν τη νύχτα στα χέρια τους, είτε αυτοί είναι δημόσιες σχέσεις είτε σε κάποια άλλη θέση. Ας σταματήσει αυτό το τριπάκι, που θέλουν να κάνουν όλο τον κόσμο celebrities, να είναι όλοι πρώτοι και καλύτεροι, γιατί αυτό δεν γίνεται και δεν πιστεύω ότι έχει την αρμοδιότητα κάποιος από αυτούς να κρίνει ποιος είναι ο πρώτος και ποιος ο δεύτερος. Είναι σημαντικό αυτό. Γιατί όπως έλεγε η γιαγιά μου: Όποιος ξεχνάει το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Και πολλοί από αυτούς που κάνουν δημόσιες σχέσεις ή οι στυλίστες αποκτούν έπαρση και νομίζουν ότι είναι οι πρωταγωνιστές, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, γιατί είναι απλώς κομπάρσοι. Πιστεύω ότι αυτού του είδους οι άνθρωποι γελοιοποιούνται πάρα πολύ στην τηλεόραση».

Εμφανίζεσαι σε όλη την Ελλάδα...

«Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί οι παραστάσεις μου πάνε πάρα πολύ καλά. Είμαστε άλλωστε στον αστερισμό της σάτιρας. Τώρα τελευταία μάλιστα πήγα και στην Κωνσταντινούπολη, όπου στο σόου που έκανα μιμήθηκα και τη Δαλιδά».

Πού θα περάσεις το Πάσχα;

«Θα βρίσκομαι στην πατρίδα μου, τα Κύθηρα, και θα περάσω οικογενειακά τις γιορτές παρέα με τη μητέρα μου και τους δικούς μου ανθρώπους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ