Μεγάλες αλλαγές για Βίσση - Βανδή!

30.04.2008
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η καριέρα των δύο μεγάλων ποπ σταρ, της Άννας Βίσση και της Δέσποινας Βανδή, που, όπως κάθε επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του, προετοιμάζονται από τώρα για τα επόμενα βήματά τους.
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η καριέρα των δύο μεγάλων ποπ σταρ, της Άννας Βίσση και της Δέσποινας Βανδή, που, όπως κάθε επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του, προετοιμάζονται από τώρα για τα επόμενα βήματά τους.

Μπορεί μια τραγουδίστρια που πλησιάζει τα 50 να θέλει να αρέσει στην πιτσιρικαρία; Ακόμη και η Μαντόνα ως πενηντάρα έχει αλλάξει λίγο όχι μόνο το λουκ, αλλά και το στυλ της. Έτσι, λοιπόν, και η Άννα Βίσση έχοντας υπόψη της την πορεία της τα τελευταία χρόνια, και ειδικά μετά τη συμμετοχή της στη Eurovision, μελετάει πολύ προσεκτικά τι πρέπει να κάνει.

Το ίδιο και η Δέσποινα Βανδή, που ως μαμά δύο παιδιών και σύζυγος προέδρου ΠΑΕ οφείλει να αποτινάξει από πάνω της το λουκ της ώριμης τινέιτζερ. Και μπορεί να λένε όλοι ότι τα 40 είναι η δεύτερη εφηβεία, στο τραγούδι όμως ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και τα... καλομοιράκια δίνουν και παίρνουν.

Είδαν και απόειδαν, θα ξηλώσουν τα πάντα. Από μαλλιά και dresscode μέχρι τρόπους επικοινωνίας με το κοινό τους και συνεργάτες, ρεπερτόριο και, βέβαια, συνθέτες και στιχουργούς περιλαμβάνει το μενού των αλλαγών.

Όπως μάθαμε από ανθρώπους του επιτελείου τους, ακόμη και το είδος νυχτερινού κέντρου θα αλλάξουν και θα εμφανιστούν σε μικρά μαγαζιά στυλ κλαμπ. Γιατί το πείραμα των Onirama, που κυριολεκτικά σάρωσαν φέτος, μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι. Άσε που καλύτερα να τραγουδάς σε γεμάτο κέντρο και να διώχνεις πελάτες, παρά να παραγγέλνεις τα πούλμαν και να έχεις άγχος για τις άδειες καρέκλες.

Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι αναζητούνται οι τρόποι μιας διαφορετικής επικοινωνιακής στρατηγικής και διατήρησής τους στην επικαιρότητα.

Πάνω απ όλα, όμως, αναζητούν νέο ρεπερτόριο. Αυτό που θα τις φέρει, πάλι, στην κορυφή και θα ζεστάνει τις καρδιές των οπαδών τους και τις εισπράξεις των εταιρειών τους.

Δυναμική επανεμφάνιση
Η Άννα Βίσση μετά από 26 χρόνια κοινής πορείας με τον Νίκο Καρβέλα, όπως όλα δείχνουν, θα δοκιμάσει να κινηθεί φέτος μόνη και να συνεργαστεί με άλλους συνθέτες. Οι φήμες αναφέρουν πως με δεδομένο το γεγονός ότι ο Καρβέλας υπογράφει τραγούδια για τα ταλέντα της Αννίτας δεν γίνεται Βίσση και «Κάτμαν» να έχουν τον ίδιο δημιουργό σουξέ. Πώς θα τραγουδήσει Καρβέλα η απόλυτη Ελληνίδα σταρ όταν τον έχει τραγουδήσει και η Μαλάμω ή η γυναίκα Μαραντόνα; Για να μιλάμε... έξω από τα δόντια!

Και δεν φταίει το ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες διπλωματικές σχέσεις ειδικά μετά από τη γέννηση του γιου του Νίκου και της συντρόφου του.

Ήδη παλιότεροι και δοκιμασμένοι συνεργάτες της, όπως ο Χριστόδουλος Σιγανός και ο Βαλεντίνο, ακονίζουν τις πένες τους. Δεν αποκλείεται, όμως, η νέα της δουλειά να είναι πολυσυλλεκτική. Θέλει να πάρει τη ρεβάνς και να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά.

Δέλεαρ το αλλιώτικο
Σε παρόμοια φάση, αλλά για άλλους λόγους είναι και η Δέσποινα Βανδή, ολοκληρώνοντας μια σεζόν που χαρακτηρίστηκε από την επανεμφάνισή της στην αθηναϊκή νύχτα δίπλα στον Βασίλη Καρρά.

Η γνωριμία και η συνεργασία τους ήταν καθοριστική στο ξεκίνημα της δισκογραφικής της καριέρας και τώρα επιθυμεί να κάνει κάτι που θα είναι όντως πιο θεαματικό και που θα χαρακτηρίσει τη συνέχειά της τόσο από πλευράς δισκογραφίας όσο και αναφορικά με τις εμφανίσεις της. Η πρώτη μίνι έκπληξη, λοιπόν, έγινε με την ερμηνεία της στο τραγούδι «Destiny», του οποίου τους στίχους και την παραγωγή υπογράφουν από κοινού ο μόνιμος συνεργάτης της τα τελευταία δέκα χρόνια και πιστός φίλος της Φοίβος και ο διάσημος Γερμανός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Schiller.

Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει πως η Δέσποινα Βανδή θέλει να δοκιμάσει εκ νέου να κάνει κάτι στην αγορά του εξωτερικού. Με δεδομένο ότι το single αυτό υπάρχει και στο νέο album του Schiller «Sehnsucht», το οποίο έχει φτάσει στο Νο1 των γερμανικών album charts, με τις πωλήσεις του να ξεπερνάνε τα 100.000 αντίτυπα, κατακτώντας ήδη τη χρυσή διάκριση, λογικό είναι να ονειρεύεται να ξαναμπεί μετά από πολύ καιρό σε τροχιά εξωτερικού, όπως είχε κάνει άλλωστε και παλιότερα. Αυτό μας προετοιμάζει και για κάτι άλλο: την ολοκληρωτική της στροφή σε ένα μοντέρνο ρεπερτόριο και μια νέα καριέρα μακριά από τις πίστες και τη λαϊκή διάθεση.

Β.Λ.