Μεγάλοι Έλληνες στο ΣΚΑΪ

29.04.2008
Ενα φιλόδοξο concept θα δημιουργήσει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ από τη νέα σεζόν σε συνεργασία με το BBC και με τη συμβολή της Εθνικής Τράπεζας. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η παρουσίαση στους δημοσιογράφους έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Ενα φιλόδοξο concept θα δημιουργήσει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ από τη νέα σεζόν σε συνεργασία με το BBC και με τη συμβολή της Εθνικής Τράπεζας. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η παρουσίαση στους δημοσιογράφους έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.

Πρόκειται για μια σειρά ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μεγάλοι Έλληνες». Για την ανάδειξή τους, μάλιστα, ενεργό ρόλο θα έχει και το τηλεοπτικό κοινό, αφού η ψήφος του θα είναι καθοριστική για τη σειρά κατάταξης των σημαντικών Ελλήνων. Συγκεκριμένα, όπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος: «Είναι εμφανές ότι το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό αποζητά την ποιοτική τηλεόραση και το ντοκιμαντέρ αποτελεί τομή στο μιμητισμό και στη στασιμότητα της σημερινής εγχώριας τηλεοπτικής πραγματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΚΑΪ έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οργανισμούς παραγωγής. Οι Μεγάλοι Έλληνες θα είναι το πρώτο από τα τηλεοπτικά γεγονότα παραγωγές και συνεργασίες που ετοιμάζει ο ΣΚΑΪ».

Η σειρά βασίζεται σε ένα format του BBC, το οποίο έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και σε 17 ακόμη χώρες. Είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ που συνδυάζει την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και, φυσικά, την ενεργή συμμετοχή του κοινού, που ψηφίζει ποιοι είναι εκείνοι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και βρίσκονται στη μνήμη όλων μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολιτική ζωή, στον αθλητισμό, στα γράμματα, στις τέχνες και στην πρόοδο της χώρας. Η σειρά στην ελληνική εκδοχή της θα αναδείξει το μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών, αφού πρώτα ξεχωρίσει μια εκατοντάδα και στη συνέχεια καταλήξει σε μια δεκάδα. Την κεντρική παρουσίαση θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς. Στην πρώτη φάση της προσπάθειας αυτής οι 100 επίλεκτοι Έλληνες θα παρουσιαστούν, με αντίστροφη μέτρηση, σε ένα τετράωρο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα μεταδοθεί σε δύο μέρη διάρκειας δύο ωρών το καθένα.

Όλοι οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τις σημαντικότερες προσωπικότητες. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει 20 ημέρες και οι 100 επικρατέστεροι θα προκύψουν από την ψηφοφορία του κοινού, που θα γίνει μέσω τηλεφώνου, SMS και της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ. Στη δεύτερη φάση οι 10 πρώτες σε ψήφους προσωπικότητες θα παρουσιαστούν αναλυτικά μέσα από ισάριθμα ωριαία ντοκιμαντέρ, που θα οδηγήσουν μέσω ενός δημόσιου διαλόγου και συνεχών ψηφοφοριών στη μεγαλύτερη προσωπικότητα. Καθένα από αυτά τα ντοκιμαντέρ-πορτρέτα θα έχει το δικό του παρουσιαστή (10 συνολικά για ολόκληρη τη σειρά). Οι παρουσιαστές αυτοί θα υποστηρίξουν θερμά την προσωπικότητα που ξεχωρίζουν και στην τρίτη φάση.