Διακοπές στα νησιά για Σαρκοζί - Κάρλα!

29.04.2008
Οχι μία, αλλά δύο επισκέψεις στην Ελλάδα σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Πότε θα έρθουν και ποια μέρη θα επισκεφθούν; Μπορεί ακόμη να μην έχουν οριστικοποιηθεί

Οχι μία, αλλά δύο επισκέψεις στην Ελλάδα σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Πότε θα έρθουν και ποια μέρη θα επισκεφθούν; Μπορεί ακόμη να μην έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στη χώρα μας, ωστόσο, η πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι έχει εκφράσει την επιθυμία της και για μια ανεπίσημη επίσκεψη το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μια μίνι κρουαζιέρα στο Ιόνιο.

Η επίσημη επίσκεψη του Νικολά Σαρκοζί και της συζύγου του στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στα τέλη Μαϊου. Μετά τη σθεναρή υποστήριξη των ελληνικών συμφερόντων στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και την παραδοχή της θεσσαλονικιώτικης καταγωγής του από την πλευρά της μητέρας του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιθυμεί ο Γάλλος πρόεδρος να επισκεφθεί και τη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να τον τιμήσει με το Χρυσό Κλειδί της πόλης. Το καλοκαίρι όμως το διάσημο ζευγάρι πιθανότατα θα βρεθεί και πάλι στην Ελλάδα, καθώς, όπως ακούγεται, επιθυμία της Κάρλα Μπρούνι είναι μια ιδιωτική κρουαζιέρα στις ιταλικές ακτές η Ιταλία, άλλωστε, είναι η πατρίδα της αλλά και στα νησιά του Ιονίου. Στην κρουαζιέρα αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο πολύ καλός φίλος του Νικολά Σαρκοζί Μπερνάρντ Αρνό, ιδιοκτήτης της Louis Vuiton. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας και έβδομος πλουσιότερος στον κόσμο λέγεται πως προθυμοποιήθηκε η κρουαζιέρα αυτή να πραγματοποιηθεί με την πολυτελή θαλαμηγό του. Η αγάπη της Κάρλα για τη Μεσόγειο είναι μεγάλη και εδώ και αρκετό καιρό ενδιαφέρεται για την αγορά μιας παραθαλάσσιας έκτασης, προκειμένου να τη μετατρέψει σε ιδιωτικό παράδεισο, που θα χωράει μόνο εκείνη, το σύζυγό της και κάποιους καλούς φίλους. Η πρώτη κυρία της Γαλλίας δεν θα έλεγε όχι σε μια επένδυση στην Κεφαλλονιά, την οποία θα απολαύσει στην κρουαζιέρα της. Άλλωστε, πολλοί διάσημοι φίλοι της, μεταξύ των οποίων η Μαντόνα, έχουν επισκεφθεί το μαγευτικό αυτό νησί και έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει όσο και για τη φιλοξενία των ντόπιων. Φυσικά, η κρουαζιέρα, εφόσον οριστικοποιηθεί, θα πραγματοποιηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ημερομηνίες θα κρατηθούν κρυφές, προκειμένου ο Γάλλος πρόεδρος να απολαύσει ανενόχλητος τις ολιγοήμερες διακοπές του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣ