"Με προαγωγό τον αδερφό μου"!

15.04.2008
Νέον επιγραφές, εκτυφλωτικά χρώματα, πλαστική λάμψη και, κυρίως, ωραία κορμιά που γδύνονται με τέχνη. «Εργαλεία» δουλειάς το καλοφτιαγμένο σώμα, η σωστή κίνηση, το νάζι και η διάχυτη σεξουαλικότητα. Επίσης, η «καπατσοσύνη» να «κάνουν ζημιά», δηλαδή να προκαλούν την κατανάλωση ποτών μέσα στο μαγαζί

Από τη Στέλλα Γεωργίου


Νέον επιγραφές, εκτυφλωτικά χρώματα, πλαστική λάμψη και, κυρίως, ωραία κορμιά που γδύνονται με τέχνη. «Εργαλεία» δουλειάς το καλοφτιαγμένο σώμα, η σωστή κίνηση, το νάζι και η διάχυτη σεξουαλικότητα. Επίσης, η «καπατσοσύνη» να «κάνουν ζημιά», δηλαδή να προκαλούν την κατανάλωση ποτών μέσα στο μαγαζί και να ανέχονται ακόμα και τους πιο τολμηρούς όσο και αναιδείς πελάτες. Η Μαρινέλλα είναι Ρουμάνα, 32 ετών και εργάζεται στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια ως stripper.

Οι strippers της Αθήνας προέρχονται κυρίως από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, αλλά και από χώρες τις Αφρικής και έχουν η καθεμία τη δική της ιστορία. Μιλάνε πολύ δύσκολα σε δημοσιογράφο, είναι καχύποπτες και έχουν αυστηρούς περιορισμούς από τους επιχειρηματίες των περισσότερων κέντρων. Τη Μαρινέλλα την προσεγγίσαμε εκτός χώρου δουλειάς μέσω ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες της αθηναϊκής νύχτας. Μας μίλησε χωρίς επιφύλαξη για το προσωπικό της αδιέξοδο, αφού πείστηκε τόσο για τις καλές μας προθέσεις όσο και για το ότι δεν θα επιμέναμε σε σημεία που εκείνη δεν θα ήθελε να θίξουμε, φοβούμενη ακόμα και την αντεκδίκηση από τους πρωταγωνιστές του δικού της προσωπικού δράματος.

Γιατί ήρθες στην Ελλάδα;

«Για μια καλύτερη ζωή, όπως όλες μας. Είχα ακούσει ότι πολλές συμπατριώτισσές μου βρίσκουν δουλειά, ο καιρός είναι υπέροχος, οι νύχτες όμορφες, ότι η Ελλάδα έχει καλύτερη ζωή, τέλος πάντων. Ήθελα να ξεφύγω και από τον πατέρα μου, που ποτέ δεν πίστεψε σε μένα. Συνεχώς με υποτιμούσε, σε αντίθεση με τον αδερφό μου, που του φερόταν με τον καλύτερο τρόπο. Μόνο η μητέρα μου ήταν κοντά μου, αλλά κι αυτή δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, γιατί ο πατέρας μου είναι πολύ αυταρχικός και υποτιμάει τις γυναίκες».

Ποια ήταν η πρώτη σου δουλειά στην Ελλάδα;

«Στην αρχή βρήκα δουλειά σε συνεργείο καθαρισμού. Έπλενα σκάλες πολυκατοικιών στο κέντρο της Αθήνας. Σε μία από αυτές γνώρισα τον Παναγιώτη. Νοίκιαζε διαμέρισμα εκεί και είχε μια βιοτεχνία παιδικών ρούχων στην ίδια γειτονιά. Ήταν πολύ ευγενικός με μένα και πάντα είχε έναν καλό λόγο να μου πει για την εμφάνισή μου. Πριν περάσει ένας μήνας είχαμε κάνει σχέση και αρραβωνιαστήκαμε. Μου είχε πει ότι είχε μιλήσει για μένα στη μητέρα του, που ζούσε σε κάποιο χωριό της Πελοποννήσου, και ότι είχε σκοπό να με παντρευτεί. Πράγματι, κάποια στιγμή με πήγε στο χωριό και γνώρισα τη μητέρα του. Ήταν πολύ ηλικιωμένη και η υγεία της δεν ήταν τόσο καλή. Το σπίτι που ζούσε ήταν φτωχικό, αλλά ήταν πολύ φιλόξενη και φάνηκε να με συμπαθεί».

Δούλευες ακόμα ως καθαρίστρια;

«Όχι. Ο Παναγιώτης μου είχε τάξει γάμο και μου είπε ότι θα φτιάχναμε το δικό μας σπιτικό και θα βοηθούσα στη βιοτεχνία. Έτσι, λοιπόν, είχα σταματήσει. Έβλεπα, όμως, ότι ο αρραβωνιαστικός μου αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες με τη δουλειά, δεν είχε παραγγελίες και συνεχώς γκρίνιαζε. Σύντομα αρχίσαμε να τσακωνόμαστε, επειδή του ζητούσα χρήματα για να ψωνίσω για το σπίτι. Ήταν νευρικός, μου φερόταν άσχημα. Έκανε σχόλια για την καταγωγή μου και ότι άλλες συμπατριώτισσές μου είναι ξύπνιες και κονομάνε και μόνο εγώ κάθομαι και τα περιμένω όλα έτοιμα. Του είπα να γυρίσω στο συνεργείο, όπου δούλευα, αλλά εκείνος είχε ήδη μιλήσει με έναν κολλητό του, όπως μου είπε, και μου είχε έτοιμη δουλειά σε κεντρικό στριπτιζάδικο. Είχα κάνει βέβαια μαθήματα χορού στην πατρίδα μου, αλλά δεν είχα ξαναδουλέψει ως stripper. Ο Παναγιώτης με καθησύχασε ότι το περιβάλλον είναι φιλικό και ότι δεν θα με ενοχλήσει κανείς. Κάποια κοπέλα, παλιά στη δουλειά, ανέλαβε να με εκπαιδεύσει, κυρίως στο στύλο και σε κάποιες πιο ακροβατικές κινήσεις που ήταν απαραίτητες στο σόου. Το αφεντικό μού έκανε σεμινάρια σε σχέση με τους πελάτες».

Πώς είναι οι θαμώνες των στριπτιζάδικων;

«Γουρούνια! Είναι ρατσιστές, είναι πιεστικοί σε σχέση με το σεξ και πιστεύουν ότι με πενταροδεκάρες είσαι υποχρεωμένη να σε π.! Νομίζουν ότι με τα λεφτά τους μπορούν να σε εξευτελίζουν.

Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν παραπιούν. Υπάρχουν και ευγενικοί άνθρωποι, αλλά ο κανόνας είναι να τους κοιτάς στο πορτοφόλι, κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι τους κοιτάς στην καρδιά!».

Βελτιώθηκε η σχέση σου με τον αρραβωνιαστικό σου;

«Κάθε άλλο. Είχε παρατήσει πια τη βιοτεχνία, χρώσταγε παντού και ζούσαμε μόνο από τα δικά μου λεφτά. Ερωτικά είχαμε απομακρυνθεί, εγώ ήμουν στα όρια της κατάθλιψης και άρχισα να τρώω ανεξέλεγκτα. Πήρα αρκετά κιλά για τη δουλειά που έκανα και είχα εμφανή τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Σε διάστημα 2 μηνών το αφεντικό μου μίλησε με τον Παναγιώτη και του είπε ότι είχα γίνει μπάζο και δεν έκανα πια για τη δουλειά. Μόλις με έδιωξαν, τα όνειρα για γάμο και οι υποσχέσεις για ευτυχισμένη ζωή με τον Παναγιώτη έγιναν καπνός. Ο καλός μου μου ζήτησε να κάνω κάποιες βίζιτες επιλεκτικά, για να σώσουμε την αγάπη μας. Ο κόσμος γκρεμίστηκε γύρω μου. Έφυγα χωρίς μία, έμεινα σε μια φίλη από την παλιά μου δουλειά και τηλεφώνησα στον αδερφό μου στη Ρουμανία για βοήθεια. Είχα ανάγκη από ένα δικό μου άνθρωπο.

Ο αδερφός μου μου είπε να κάνω υπομονή μέχρι να βρει τρόπο να έρθει κι εκείνος στην Ελλάδα. Μου υποσχέθηκε ότι είχε κάνει επαφές που θα μου έλυναν όλα τα προβλήματα».

Διορθώθηκαν τα πράγματα όταν ήρθε;

«Ο αδερφός μου ποτέ δεν ήθελε να δουλεύει. Απλώς είχε πάντα την υποστήριξη του πατέρα μας. Έτσι, λοιπόν, από τον Έλληνα αγαπητικό, που λέτε κι εσείς, έπεσα στην προστασία του τεμπέλη αδερφού μου! Ο Παναγιώτης, τουλάχιστον, με πίεζε, αλλά δεν με χτυπούσε. Ο αδερφός μου είναι πιο σκληρός στην εκμετάλλευση, κάθεται όλη μέρα, ελέγχει το κασέ μου και τρώει τα λεφτά μου με τη φιλενάδα του. Μου κλείνει και κάποιες δουλειές, εκτός μαγαζιών, αφού την έχει δει μάνατζέρ μου. Σε πάρτι φίλων, γνωστών, αγνώστων, όπου τύχει Σε κάποια από αυτά μαζί με το δικό μου strip show γίνονται όργια, στα οποία δεν είμαι υποχρεωμένη να συμμετέχω, αλλά πληρώνομαι για να τα εμπνέω».

Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή σου σε τέτοιο πάρτι;

«Όταν χορεύοντας κι ενώ όλοι έκαναν σεξ κοιτώντας με, αντίκρισα τον ίδιο μου τον αδερφό να αυνανίζεται χωρίς να υπολογίζει ότι η stripper που χόρευε ήταν η ίδια του η αδερφή»!

Κάνεις όνειρα για το μέλλον;

«Τι όνειρα να κάνω; Αν θελήσω να φύγω ή να καταγγείλω κάποιες καταστάσεις, φοβάμαι τις αντιδράσεις από το κύκλωμα που έχω μπλέξει και κυρίως του αδερφού μου, που έχει γίνει πιο σκληρός από ποτέ. Είμαι το εργαλείο του! Του φέρνω λεφτά, ζει από μένα και αν τολμήσω να φύγω, θα με σταματήσει το κύκλωμα που είναι μαζί του. Ονειρεύομαι να γίνει ένα θαύμα στη ζωή μου, να γνωρίσω κάποιον που να με αγαπήσει χωρίς να θέλει να με εκμεταλλευτεί, να κάνω οικογένεια. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα αν γυρνούσα στην πατρίδα μου. Έτσι κι αλλιώς, ούτε κι εδώ μπορώ να κρατήσω λεφτά για τον εαυτό μου».