Το AIDS σκόρπισε τον τρόμο

16.04.2008
Το σενάριο δεν ήταν πολύπλοκο και οι πρωταγωνιστές ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους γυρίσματα. «Σκληρές» ερωτικές σκηνές κι εναλλαγή ερωτικών συντρόφων είναι, άλλωστε, τα συστατικά των πορνο-ταινιών, τα οποία ακολουθούσαν κατά γράμμα οι ηθοποιοί.

Το σενάριο δεν ήταν πολύπλοκο και οι πρωταγωνιστές ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους γυρίσματα. «Σκληρές» ερωτικές σκηνές κι εναλλαγή ερωτικών συντρόφων είναι, άλλωστε, τα συστατικά των πορνο-ταινιών, τα οποία ακολουθούσαν κατά γράμμα οι ηθοποιοί. Όπως επίσης και τον (άγραφο) νόμο που τηρείται στις γκέι παραγωγές, με τους πρωταγωνιστές σε συγκεκριμένες ταινίες να μη λαμβάνουν κανένα μέτρο προφύλαξης στη διάρκεια των ερωτικών τους συνευρέσεων!

Η συγκεκριμένη τακτική ονομάζεται «Βareback», που, όμως, μερικές φορές έχει τραγικές συνέπειες, όπως για κάποιους από τους πρωταγωνιστές μιας σειράς τέτοιων ταινιών. Και αυτό διότι έμαθαν ότι κόλλησαν τον ιό του AIDS, καθώς και αρκετά άλλα μεταδιδόμενα νοσήματα στη διάρκεια των γυρισμάτων!

Η είδηση προκάλεσε μεγάλο σάλο και αλυσιδωτές αντιδράσεις στη βιομηχανία των γκέι πορνο-ταινιών. Οι τρεις ταινίες στις οποίες συμμετείχαν αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία στη Βρετανία, που πλέον ετοιμάζεται να θέσει νέα δεδομένα για τα γυρίσματα ανάλογων παραγωγών.

Όπως φαίνεται, ωστόσο, τα συγκεκριμένα περιστατικά αποτελούν την κορυφή ενός παγόβουνου στη βιομηχανία των γκέι ταινιών, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει την αποφυγή προφυλακτικών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Μια τακτική που ακολούθησε και ο Βρετανός παραγωγός Ρούφους Φόουλκς, ο οποίος ωστόσο οδηγήθηκε στη φυλακή με την κατηγορία ότι έπεισε ένα 16χρονο (!) αγόρι να συμμετάσχει σε ερωτικές σκηνές της γκέι παραγωγής του χωρίς τη χρήση προφυλακτικού. Και μπορεί ο «παραγωγός» να βρέθηκε πίσω απ τα σίδερα, η ταινία όμως συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερα, έως ότου προέκυψε το νέο σκάνδαλο κι έτσι η εταιρεία που είχε τα δικαιώματά της αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική και να την αποσύρει.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΑΡΑΣ