Ατζέντα "καίει" επώνυμους τζογαδόρους!

08.04.2008
Σάλος προκλήθηκε στους κύκλους της εγχώριας showbiz μετά την αποκάλυψη σχετικά με τη σύλληψη γνωστού καλλιτέχνη της πίστας από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις Τζιτζιφιές.

Σάλος προκλήθηκε στους κύκλους της εγχώριας showbiz μετά την αποκάλυψη σχετικά με τη σύλληψη γνωστού καλλιτέχνη της πίστας από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις Τζιτζιφιές. Οι αστυνομικοί είχαν από καιρό πληροφορίες για την παράνομη λέσχη που λειτουργούσε κάτω από άκρα μυστικότητα στην περιοχή. Ωστόσο, απαιτήθηκε αρκετός χρόνος προκειμένου να διασταυρώσουν τις λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούσαν τους «διακεκριμένους πελάτες» της.

Ανθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που εκτόνωναν την αδυναμία τους στην πράσινη τσόχα, τα τηλέφωνα των οποίων βρίσκονται στην ατζέντα, έχουν χάσει τον ύπνο τους. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους έγγραφα αλλά και δύο ατζέντες, στις οποίες καταγράφονται όλα τα τηλέφωνα των πελατών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ωστόσο, πως σ' αυτές δεν αναφέρονται ονομαστικά οι πελάτες, αλλά ο καθένας διαθέτει το δικό του τριψήφιο κωδικό.

Επιχείρηση «Κωδικοί»
Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία από τις ατζέντες.

Η έρευνα είναι δύσκολη, καθώς με το που κυκλοφόρησε η είδηση της σύλληψης πολλοί από τους επιφανείς πελάτες έκλεισαν τα «εταιρικά» τους τηλέφωνα. Τις συσκευές, δηλαδή, που χρησιμοποιούσαν και ενημερώνονταν από το «κέντρο» για τα καρέ και τα ραντεβού. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι πελάτες ενημερώνονταν και με SMS μεταμεσονύκτια από νούμερο μιας χρήσης και όχι από αριθμό με λογαριασμό συμβολαίου. Μιλώντας στο ΛΟΙΠΟΝ, αστυνομικός εμφανιστηκε σίγουρος πως οι κωδικοί θα σπάσουν και οι εμπλεκόμενοι θα εντοπιστούν. Την ίδια ώρα τουλάχιστον τρεις καλλιτέχνες τρέμουν στην ιδέα και μόνο να πέσουν στη φάκα των αρχών. Μαζί με αυτούς οι πληροφορίες θέλουν και δύο ακόμη κληρονόμους άρρωστους με τον τζόγο που ξεκινούσαν με «Θανάση» και κατέληγαν να παίζουν πόκα και να χάνουν μέχρι και 30.000 ευρώ σε μια βραδιά.

Πώς παρασύρουν τους καλλιτέχνες
Η σύλληψη του δημοφιλούς καλλιτέχνη έφερε στο φως τη σκοτεινή διάσταση της showbiz. «Όλο το παιχνίδι γίνεται απλά και λειτουργεί όπως το ρουλεμάν», μας αποκάλυψε γνωστός μετρ μιλώντας αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ και συνέχισε: «Συνήθως οι ιδιοκτήτες των λεσχών είναι επιφανείς πελάτες των νυχτερινών κέντρων, οι οποίοι αφήνουν πολλά χρήματα σε λουλούδια κάνοντας λεζάντα στον εκάστοτε καλλιτέχνη. Η δουλειά αυτή με τις λέσχες δεν κοινοποιείται. Δεν διαφημίζεται. Απλώς έπειτα από 3-4 επισκέψεις στα νυχτερινά στέκια ζητάνε από τον καλλιτέχνη να τους τιμήσει παίζοντας με ισχυρούς φίλους του σε προστατευόμενο χώρο. Ο καλλιτέχνης προκειμένου να έχει καλές σχέσεις με τον καλό πελάτη λέει το «ναι» και έτσι μπαίνει στη διαδικασία.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΡΑΣ