Η φοιτήτρια & ο «ματάκιας» ξενοδόχος

21.03.2008
Ένα πλήρες δίκτυο από κάμερες και μικρόφωνα παραμόνευαν τις εμφανίσιμες πελάτισσες σε «συγκεκριμένα» δωμάτια. Και αυτές εν αγνοία τους έπαιρναν μέρος στο βρόμικο παιχνίδι ικανοποιώντας τα βίτσια του «ματάκια» ξενοδόχου.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα πλήρες δίκτυο από κάμερες και μικρόφωνα παραμόνευαν τις εμφανίσιμες πελάτισσες σε «συγκεκριμένα» δωμάτια. Και αυτές εν αγνοία τους έπαιρναν μέρος στο βρόμικο παιχνίδι ικανοποιώντας τα βίτσια του «ματάκια» ξενοδόχου.

Πίσω από τη ρεκλάμα και τα διαφημιστικά έντυπα του ήσυχου και οικογενειακού κατά τα άλλα ξενοδοχείου στηνόταν μέρα νύχτα ένα ροζ πανηγύρι.

Η λειτουργία της κάμερας που είχε τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας στην είσοδο του αθηναϊκού ξενοδοχείου ήταν νόμιμη, όχι όμως και η επέκταση ενός πιο «έξυπνου» συστήματος παρακολούθησης στα δωμάτια. Το «μάτι» της κάμερας είχε γίνει το μάτι του 45άχρονου ξενοδόχου, που τρύπωνε μέσα στα δωμάτια και παρατηρούσε τις καμπύλες και τις σέξι «περιοχές» των ευκαιριακών «πρωταγωνιστριών». Περισσότερο από κάθε εποχή του χρόνου το καλοκαίρι η διεστραμμένη εκμετάλλευση της ελληνικής «φιλοξενίας» του ιδιοκτήτη χτυπούσε κόκκινο, γιατί τότε κατέφταναν κατά δεκάδες τα γκρουπ με τις σόλο τουρίστριες. Όμως, και τις «χαμηλές» σεζόν δεν έμενε τελείως παραπονεμένος, γιατί όλο και κάποιο εισαγόμενο γυναικείο μπαλέτο έκανε booking ή κάποια αντιπρόσωπος από την επαρχία βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην πρωτεύουσα.

Ανίκανος για μια φυσιολογική σχέση, περνούσε τις βαρετές ώρες του στην τεράστια σουίτα που είχε διαμορφώσει για τον εαυτό του στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, όπου καθισμένος αναπαυτικά απολάμβανε την αναπαραγωγή των «καυτών» βίντεο που αποτελούσαν πηγή σεξουαλικής διέγερσης.

Το χούι του ήταν γνωστό μεταξύ του υπαλληλικού προσωπικού του ξενοδοχείου και είχε ξεκινήσει πριν από τη μεγάλη ανάπτυξη της τεχνολογίας. Παλιός φαν της παραδοσιακής «κλειδαρότρυπας», επέλεγε τα «ζουμπουρλούδικα θύματά» του, καθώς και το στρατηγικό σημείο κάθε δωματίου, δηλαδή το κρεβάτι να βρίσκεται πάντα σε ευθεία γραμμή με την πόρτα. Και το «μπανιστήρι» ήταν μεν καλά οργανωμένο, πλην όμως άβολο. Αντίθετα, το αχόρταγο «μάτι» της κάμερας προχωρούσε πέρα από το φόντο με το κρεβάτι και έμπαινε ακόμη και στο τζακούζι, όπου οι πελάτισσες χαλάρωναν τελείως γυμνές.

Καλώς ήρθανε τα «πουλερικά»
«Πουλερικά» και «Λάσι» (σ.σ.: θυμάστε το αγαπημένο σκυλάκι της μεγάλης οθόνης) αποκαλούσε τις «εκλεκτές» πελάτισσες ο ξενοδόχος και ανάλογα με τα φυσικά «προσόντα» τους τις τοποθετούσε σε κατηγορίες και φακέλους! Όμως, μια του ηδονοβλεψία, δυο του ηδονοβλεψία, τρεις και η κακή του μέρα Και αυτή ήταν όταν δύο Κύπριες έκαναν κράτηση στο ξενοδοχείο του. Η μητέρα συνόδευε για λίγες μέρες την κόρη της, που ήρθε για σπουδές στην Ελλάδα. Με το που πάτησε το πόδι της στη ρεσεψιόν η νόστιμη φοιτήτρια ο ιδιοκτήτης αμέσως την τσεκάρισε για το νέο κύκλο ροζ επεισοδίων.

Η κοπέλα θα παρέμενε στο ξενοδοχείο μέχρι κάποιος μεσίτης να της βρει σπίτι.

«Τα μάτια σου δεκατέσσερα τώρα που θα μείνεις μόνη σου. Να μη βγαίνεις έξω τα βράδια», τη συμβούλεψε η μητέρα της την τελευταία μέρα πριν επιστρέψει στην Κύπρο. Υπολόγιζε, όμως, στην κυριολεξία χωρίς τον ξενοδόχο!

Το επόμενο πρωί της ζήτησαν να αλλάξει όροφο με τη δικαιολογία της άφιξης ενός ζευγαριού που ερχόταν τακτικά και ζητούσε πάντα το ίδιο δωμάτιο. Μετέφεραν τα πράγματά της σε μία από τις μικρές «συγκεκριμένες» σουίτες και τη διαβεβαίωσαν ότι δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Η έκπληξη ήταν χλιδάτη και θεώρησε τον εαυτό της πολύ τυχερό.

«Δεν το θεώρησα ύποπτο», λέει σήμερα η φοιτήτρια, που δεν μπορούσε να αντιληφθεί από την αρχή τις πονηρές προθέσεις του ξενοδόχου. Η διαρροή του πονηρού σχεδίου του προήλθε από μια καμαριέρα. Είχε κάνει το μεγάλο λάθος να απολύσει αυτή τη γυναίκα, η οποία «γνώριζε πολλά». Την ίδια μέρα εκείνη τον κάρφωσε στη φοιτήτρια, γιατί τη λυπήθηκε και φεύγοντας ήθελε να έχει καθαρή τη συνείδησή της, όπως της είπε. Κατάπληκτη και συγχυσμένη η νεαρή Κύπρια, εκδήλωσε την ανησυχία της στο ρεσεψιονίστ. Η κίνησή της όμως αυτή προκάλεσε άγριες αντιδράσεις.

Ο έξαλλος ιδιοκτήτης, που ειδοποιήθηκε αμέσως από τον υπάλληλό του, επιτέθηκε στην κοπέλα με ύβρεις, χαστούκια και κλοτσιές, γιατί δυσφήμιζε το ξενοδοχείο του! Κλαίγοντας εκείνη ανέβηκε στη σουίτα να μαζέψει τις βαλίτσες της και πρόλαβε να τραβήξει φωτογραφίες του χώρου με το κινητό της πριν βγει σαν χαμένη στη μέση της λεωφόρου αναζητώντας κατάλυμα.

«Ο τρόπος που μπορεί να λειτουργούσαν οι κάμερες μου δημιούργησε ερωτήματα.

Πριν εγκαταλείψω τη σουίτα έψαξα παντού, αλλά δεν βρήκα κανένα ίχνος τους. Μέχρι που άρχισα να αμφιβάλλω αν η καμαριέρα μου είχε πει την αλήθεια», είπε στο δικηγόρο της. Όμως, όπως αποδείχτηκε τελικά, η παρακολούθηση γινόταν πολύ διακριτικά, με μικροκάμερες ενσωματωμένες στα ψηφιακά ρολόγια, τα ραδιόφωνα, τα αμπαζούρ, ακόμη και στο μπάνιο, με τέτοιο τρόπο που να μη γίνονται αντιληπτές.

Το δόλωμα
Η κοπέλα πλήρωσε και εξαφανίστηκε. Πέρασαν τρεις μήνες και ο αφελής ξενοδόχος πίστεψε ότι είχε πια ξεπεραστεί ο κίνδυνος. Εκείνη, όμως, δεν ξέχασε τη βάρβαρη συμπεριφορά του και καθώς τα λόγια της καμαριέρας συνέχιζαν να στριφογυρίζουν στο μυαλό της, είχε τρομοκρατηθεί με την ιδέα ότι ίσως η γυμνή εικόνα της να κυκλοφορούσε παντού. «Ένιωθα ότι, εκτός από αυτό το χυδαίο άνθρωπο, με βίαζαν κάθε μέρα με τα μάτια τους και δεκάδες άλλοι άντρες. Πήγα να τρελαθώ.

Έτσι, αποφάσισα να συμβουλευτώ αμέσως ένα δικηγόρο, για να μπορέσω να ησυχάσω».

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση και την εξιχνίαση αυτής της ιστορίας, ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, μας είπε: «Δεν επιτρέπεται η χρήση της κάμερας για παράνομους σκοπούς και γι αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ειδική νομοθεσία. Η ηδονοβλεψία αποτελεί αδίκημα. Έγινε χωρίς τη συναίνεση της πελάτισσάς μου και τα προϊόντα της κρυφής μαγνητοσκόπησης που τη διαπόμπευαν μεταβάλλονται σε αποδεικτικά μέσα, συμβάλλοντας στην καταδίκη του κατηγορούμενου. Διώκεται ποινικά γι αυτή την πράξη του, καθώς και για τις ύβρεις και τη χειροδικία».

Κατάφεραν να τον ξεσκεπάσουν στήνοντάς του ενέδρα. Όσο περνούσε ο καιρός και υπήρχε σιωπή από τη μεριά της νεαρής Κύπριας, μειωνόταν και η ανησυχία του. Έτσι, δεν έβαλε χαλινάρι στο βίτσιο του και ενέδωσε στους επόμενους πειρασμούς, μόνο που αυτή τη φορά οι πελάτισσες ήταν «βαλτές». Όπως είπε ο δικηγόρος, «έπρεπε να έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις και γι αυτό χρειαζόμασταν κάποιο χρόνο, να υπάρχει η δυνατότητα για συλλογή και άλλων στοιχείων πέρα από τη μαρτυρία της καμαριέρας, η οποία βέβαια δεν αρνήθηκε να καταθέσει». «Στην υπόθεση, μάλιστα, εμπλέκονται και δύο φίλοι του ως αποδέκτες παράνομου πορνογραφικού υλικού», συμπλήρωσε.

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος απέδειξε ότι η καμαριέρα είχε πει την αλήθεια. «Φύλο και φτερό» έκαναν οι αρχές τα δωμάτια του ξενοδοχείου, τον προσωπικό του χώρο, ακόμη και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του. Η έρευνα μάλιστα έδειξε ότι μετά το πέρας της προσωπικής του ευχαρίστησης έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιο Β. Εκτός από τα βίντεο, προωθούσε σε φίλους του και e-mail με ενδιαφέροντα σχόλια, παρατηρήσεις και βαθμολογίες, όπως «Καλό το ξανθό πουλερικό, της βάζω 9», «Λίγο πλαδαρή η Λάσι του πέμπτου - 6», «Χαμηλοκάβαλα τα εσώρουχα του πουλερικού που ήρθε προχθές - 8»!