Πού βρίσκεται η Αλεξία Μουστάκα;

04.03.2008
Μπορεί η καρδιά της να γέμισε θλίψη, το χαμόγελο όμως ξαναγύρισε στα χείλη της. Λίγους μήνες μετά το θάνατο των γονιών της, Σωτήρη Μουστάκα και Μαρίας Μπονέλου, η μοναχοκόρη τους Αλεξία βρήκε το κουράγιο, στάθηκε στα πόδια της, επέστρεψε στο σανίδι και σύντομα θα τη δούμε και στο τηλεοπτικό της ντεμπούτο.
Μπορεί η καρδιά της να γέμισε θλίψη, το χαμόγελο όμως ξαναγύρισε στα χείλη της. Λίγους μήνες μετά το θάνατο των γονιών της, Σωτήρη Μουστάκα και Μαρίας Μπονέλου, η μοναχοκόρη τους Αλεξία βρήκε το κουράγιο, στάθηκε στα πόδια της, επέστρεψε στο σανίδι και σύντομα θα τη δούμε και στο τηλεοπτικό της ντεμπούτο.

Ο Σωτήρης Μουστάκας έλεγε στην κόρη του: «Είσαι δυνατή, δεν σε φοβάμαι. Έχεις αρχές και ταλέντο. Θα αγωνιστείς να κερδίσεις», και είχε δίκιο! Λίγες μέρες μετά και το θάνατο της μητέρας της, το περασμένο καλοκαίρι, η Αλεξία Μουστάκα καταπονημένη συναισθηματικά θέλησε να εγκαταλείψει τα πάντα και να απομονωθεί. Βρήκε «καταφύγιο» στη δουλειά της και έτσι προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο από το χαμό των γονιών της και να δει να ανοίγεται μπροστά της μια χαραμάδα ευτυχίας που τη βοήθησε να ξαναβρεί την αισιοδοξία της. Πάντα, βέβαια, μέσα στο μυαλό της και στην καρδιά της υπήρχαν τα λόγια του πατέρα της: «Το σανίδι έχει μια μαγική δύναμη. Όταν ανεβαίνεις εκεί, ξεχνάς τα πάντα!». Έτσι, η Αλεξία ακολούθησε τις συμβουλές του. Άφησε πίσω της τις θλιβερές αναμνήσεις, μάζεψε τα κομμάτια της ψυχής της και πήγε περιοδεία με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, κοντά στον αγαπημένο φίλο του πατέρα της, τον Θύμιο Καρακατσάνη. Ο πρωταγωνιστής πραγματικά έμεινε πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στον καλό του φίλο Σωτήρη Μουστάκα λίγο πριν εκείνος ταξιδέψει για τη γειτονιά των αγγέλων.

«Το παιδί του φίλου μου είναι και δικό μου παιδί. Εγώ θα φροντίσω για εκείνη», είχε πει όταν οι πόρτες έμεναν κλειστές για την Αλεξία, παρόλο που όλοι παραδέχονταν το ταλέντο της. Ο Θύμιος Καρακατσάνης, λοιπόν, της έδωσε την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της και να ξαναδεί τη ζωή με αισιοδοξία. Το έκανε όταν στις αρχές της σεζόν σκηνοθέτησε το έργο «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» του Μαξ Φρις στο ΔηΠεΘΕ Καλαμάτας και την κάλεσε να ερμηνεύσει ένα ρόλο. Έτσι, η Αλεξία έγινε σχεδόν μόνιμος κάτοικος Καλαμάτας και άφησε πίσω της ό,τι την πλήγωνε και της θύμιζε τις ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές του παρελθόντος

«Δεν ξεχνάς ποτέ. Απλώς μαλακώνει λίγο ο πόνος», ήταν οι πρώτες κουβέντες της ανοίγοντας την καρδιά της μόνο στο ΛΟΙΠΟΝ. «Αυτή η πόλη είναι υπέροχη. Οι κάτοικοί της ζεστοί και φιλόξενοι. Με αγκάλιασαν με πολλή αγάπη. Όπως και ο Θύμιος Καρακατσάνης, που δεν με ξέχασε και τον ευγνωμονώ. Στην αρχή η γη γκρεμίστηκε κάτω από τα πόδια μου, αλλά βρίσκεις τη δύναμη να σηκωθείς. Να παλέψεις. Αυτό άλλωστε θα ήθελαν και οι γονείς μου. Όχι πως δεν πονάω. Υπάρχουν στιγμές που μόλις κλείσω την πόρτα πίσω μου, με πιάνει το παράπονο. Είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιείς ότι οι γονείς σου έφυγαν για πάντα. Αλλά τους έχεις διαρκώς στην ψυχή σου», μας είπε η Αλεξία, που έχει πλέον πάρει τη ζωή στα χέρια της. Η ζωή, όμως, της χρωστούσε μια χαρά μετά από ένα τόσο δυνατό χτύπημα και της την έδωσε. Την ερχόμενη Τρίτη θα τη δούμε λοιπόν στο τηλεοπτικό της ντεμπούτο, στις «7 θανάσιμες πεθερές» στο Mega, στη «Σπαρτιάτισσα πεθερά», την οποία θα υποδυθεί η Πηνελόπη Πιτσούλη. Πρωταγωνιστούν επίσης ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και η Ευαγγελία Μουμούρη. «Θα παίξω τη φίλη της Ευαγγελίας, την Όλγα, που μαζί καταστρώνουμε ένα έξυπνο σχέδιο για να εξοντώσουμε την πεθερά της, τη Σπαρτιάτισσα», μας αποκάλυψε η Αλεξία. «Μόνο που η ζωή έχει άλλα σχέδια και ανατρέπει τα πάντα, ευτυχώς με χάπι εντ»... «Δεν ήθελες πιο πριν να παίξεις στην τηλεόραση;» τη ρώτησα.

«Αν το ήθελα; Πάρα πολύ, αλλά πάντα όταν μου πρότειναν κάτι καλό εγώ ήμουν περιοδεία με το θέατρο. Ακόμα και πριν από λίγο καιρό, που μου ζήτησαν να παίξω σε σειρά που ετοιμάζεται για τον Alpha, βρισκόμουν ήδη στην Καλαμάτα κι έτσι δεν μπόρεσα να πω ναι. Αλλά δεν το μετάνιωσα. Νιώθω καλά εδώ. Ήταν καλύτερα που έφυγα για λίγο από την Αθήνα και μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, κάνοντας εργασιοθεραπεία. Η ζωή συνεχίζεται και ο σοφός λαός λέει πως μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο με τα χιλιάδες χρώματά του. Έτσι είναι και η ζωή: Ένα πολύχρωμο παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις. Χάνεις, κερδίζεις και πάλι από την αρχή».

ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ