Διατροφή €300.000 τον μήνα θα πληρώνει ο Μπερλουσκόνι

12.05.2010
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διαβουλεύσεις για την οριστική τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιταλού πρωθυπουργού απέναντι στη δεύτερη σύζυγό του μετά το διαζύγιό τους ολοκληρώθηκαν με τον Καβαλιέρι να πληρώνει €300.000 τον μήνα ως διατροφή! Σημειώνεται δε, ότι οι αξιώσεις της 53χρονης Βερόνικα Λάριο (Veronica Lario) αφορούσαν το δεκαπλάσιο ποσό!



Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διαβουλεύσεις για την οριστική τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιταλού πρωθυπουργού απέναντι στη δεύτερη σύζυγό του μετά το διαζύγιό τους ολοκληρώθηκαν με τον Καβαλιέρε να πληρώνει €300.000 τον μήνα ως διατροφή! Σημειώνεται δε, ότι οι αξιώσεις της 53χρονης Βερόνικα Λάριο (Veronica Lario) αφορούσαν το δεκαπλάσιο ποσό!

Επίσης, εκτός από τη μηναία διατροφή, ο διακανονισμός του διαζυγίου, με τον οποίο λύεται και επισήμως ο 19χρονος γάμος της Λάριο με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Silvio Berlusconi), επιτρέπει στην πρώην κυρία του κυρίου να χρησιμοποιεί την τεράστια οικογενειακή βίλα έξω από το Μιλάνο όπου μένει ήδη, έτσι κι αλλιώς.

Η πρώην θεατρική ηθοποιός κατέθεσε αίτηση διαζυγίου πριν από έναν χρόνο, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο γνωστός για τις περιπέτειές του με άλλες γυναίκες, παραβρέθηκε στο πάρτι για τα 18α γενέθλια ενός ανερχόμενου μοντέλου, το οποίο μάλιστα τον αποκαλούσε "Μπαμπούλη". Η μηνιαία διατροφή που ζητούσε αρχικά ήταν €3.5 εκατομμύρια αλλά το ποσό αυτό απορρίφθηκε από τους δικηγόρους του Μπερλουσκόνι ως "εξωφρενικό".

Οι λεπτομέρειες του διακανονισμού έρχονται στον απόηχο της πρώτης έκθεσης που έγινε στην Ιταλία ειδικά για "όχι ευτυχισμένους συζύγους". Στην έκθεση, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην πατρίδα του Μπερλουσκόνι, το Μιλάνο, μπορούσε κανείς να πληροφορηθεί για υπηρεσίες γνωριμιών, για δικηγόρους διαζυγίων, για μαθήματα αποπλάνησης και να πάρει ιδέες για πάρτι σε περίπτωση που έχει διάθεση να γιορτάσει έναν χωρισμό.

Για τη ιστορία αναφέρουμε ότι από τότε που νομιμοποιήθηκαν το 1974, οι αριθμοί των διαζυγίων στην κατά κύριο λόγο Καθολική Ιταλία, αυξάνονται με τεράστιους ρυθμούς φτάνοντας μέχρι και 100.000 τον χρόνο την τελευταία δεκαετία.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα