Μάικλ Ντάγκλας: "Η φυλακή θα σώσει τον γιο μου"

04.05.2010
Μιλώντας για πρώτη φορά μετά την καταδίκη του γιου του για διακίνηση ναρκωτικών, ο 65χρονος ηθοποιός αποκάλυψε την ελπίδα του η συγκεκριμένη ποινή να βοηθήσει τον Κάμερον (Cameron) να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.


Μιλώντας για πρώτη φορά μετά την καταδίκη του γιου του για διακίνηση ναρκωτικών, ο 65χρονος ηθοποιός αποκάλυψε την ελπίδα του η συγκεκριμένη ποινή να βοηθήσει τον Κάμερον (Cameron) να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Ο Μάικλ Ντάγλας (Michael Douglas) εμφανίστηκε στην εκπομπή του ABC "US TV Show Today" και σε μια έξαρση ειλικρίνειας ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί ως "κακός πατέρας" για τον γιο του, ο οποίος ξεκίνησε τα ναρκωτικά σε ηλικία 13 ετών.

Δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον 31ός ετών Κάμερον σε πέντε χρόνια φυλάκισης, ο μπαμπάς Ντάγκλας πιστεύει ότι η φυλακή θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει μια "νέα αρχή", τονίζοντας ότι η περίοδος της κράτησής του, είναι η μεγαλύτερη κατά την οποία ο γιος του έμεινε καθαρός εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια.

"Έτσι όπως πήγαινε, ή θα πέθαινε, ή κάποιος θα τον σκότωνε", δήλωσε με συγκίνηση ο Μάικλ Ντάγκλας. "Γι' αυτό και πιστεύω ότι τώρα έχει μια ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Και το γνωρίζει αυτό ο ίδιος. Από όσο καταλαβαίνω, μάλιστα, θα χρειαστεί και τα πέντε χρόνια που θα είναι στη φυλακή για να ξαναχτίσει όσα γκρεμίστηκαν", εξήγησε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι η ποινή του Κάμερον ήταν πιο επιεικής από ότι θα περίμενε κανείς εξαιτίας του διάσημου επιθέτου του, ο Μάικλ απάντησε κατηγορηματικά: "Ο γιος μου υπήρξε έμπορος ναρκωτικών και προσπαθούσε να αυτοκτονήσει για αρκετό καιρό. Δεν μπορώ, λοιπόν, να επικροτήσω τη συμπεριφορά του. Όμως, πιστεύω ότι το δικαστήριο αναγνώρισε την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά όπως επίσης και το έγκλημα που διέπραξε. Νομίζω ότι ο χρόνος που θα περάσει στη φυλακή είναι επαρκής. Ενώ το καλύτερο κομμάτι από όλο αυτό είναι ότι θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή".

Ο νεαρός Ντάγκλας συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης με μεγάλες ποσότητες μεθαμφεταμίνης στην κατοχή του. Στις κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την εμπορεία ναρκωτικών και για κατοχή ηρωίνης που του απαγγέλθηκαν στη συνέχεια δήλωσε ένοχος και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 10 χρόνια το λιγότερο. Όμως, αργότερα και αφού οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι η διακίνηση ήταν απλά ένας τρόπος για να χρηματοδοτεί τον δικό του εθισμό, αντιμετωπίστηκε με μεγαλύτερη επιείκεια.

Παρά τα προβλήματά του, ο Μάικλ επέμεινε ότι ο γιος του ήταν ένας "γκρίζος νέος άντρας" ο οποίος έχει τη συνολική υποστήριξη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου του Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones). "Με όλα τα λάθη που έχει κάνει, ο Κάμερον είναι ένας σπουδαίος άντρας και δεν θα τον υποστήριζα αν δεν το πίστευα ακράδαντα", εξήγησε.

Κατά τη διάρκεια τη δίκης του Κάμερον, ο δικαστής κατηγόρησε τον Μάικλ και την πρώην σύζυγό του Ντιάντρα (Diandra) ότι υπήρξαν "απόντες, προβληματικοί και ανώριμοι γονείς" για τον Κάμερον από τότε που εκείνος ήταν παιδί.

Απαντώντας σε αυτή την κριτική, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός υποστήριξε ότι έχει αναλάβει την ευθύνη του ότι ήταν κακός πατέρας, "αν κακός πατέρας σημαίνει να δουλεύεις σαν τρελός προσπαθώντας να δημιουργήσεις μια καριέρα", διευκρίνισε. "Όταν γεννήθηκε ο Κάμερον, εγώ ήμουν στο ξεκίνημα της καριέρας μου και αντίθετα από ότι συμβαίνει σε άλλες δουλειές, το να γυρίζεις ταινίες σημαίνει ότι ταξιδεύεις συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Έτσι, δεν γλιτώνεις την απουσία", συμπλήρωσε δικαιολογώντας ως έναν βαθμό τις πράξεις του.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Μάικλ παραδέχτηκε ότι ένιωσε πολύ άβολα όταν έμαθε ότι δημοσιοποιήθηκαν τα γράμματα που ο ίδιος, η σύζυγος και ο πατέρας του Κερκ Ντάγκλας (Kirk Douglas) είχαν στείλει στον δικαστή ζητώντας επιείκεια για τον Κάμερον. "Τις στείλαμε ως προσωπικές επιστολές και δεν φανταζόμασταν ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο", αποκάλυψε.

Τώρα, ως πατέρας δύο ακόμη μικρότερων παιδιών, του 9χρονου Ντίλαν (Dylan) και της 6χρονης Καρίς (Carys) ο Μάικλ είναι αποφασισμένος να μην ξανακάνει τα ίδια λάθη. "Οι προτεραιότητές μου έχουν αλλάξει τελείως. Ο γάμος και η οικογένειά μου έρχονται σίγουρα πριν από την καριέρα μου", τόνισε ολοκληρώνοντας την εξομολόγησή του.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα