Ένα Άστρον τρεμοσβήνει

01.04.2010
Μια ενδιαφέρουσα βραδιά με άρωμα νοσταλγίας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ένα Άστρον τρεμοσβήνει» του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, από τις εκδόσεις «Τεθλασμένη», στον 6ο όροφο του βιβλιοπωλείου «Ελευθερουδάκη».

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά με άρωμα νοσταλγίας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ένα Άστρον τρεμοσβήνει» του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, από τις εκδόσεις «Τεθλασμένη», στον 6ο όροφο του βιβλιοπωλείου «Ελευθερουδάκη». Για το βιβλίο μίλησε με θερμά λόγια η συγγραφέας Κάλη Καρατζά, η οποία αναπόλησε με συγκίνηση τα φοιτητικά της χρόνια, όταν μένοντας στους Αμπελοκήπους πήγαινε τακτικά στον «Άστρον», όπου είδε πολλές ταινίες. Όπως τόνισε, το βιβλίο προσφέρει ένα «γλυκόπικρο πισωγύρισμα» για όσους έζησαν εκείνα τα χρόνια την Αθήνα. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Νίκος Δήμου, που μοιράστηκε με το κοινό τις δικές του εντυπώσεις και αναμνήσεις που του ξύπνησε η ανάγνωση του βιβλίου, το οποίο περιγράφει όλο το ιστορικό της οικογένειας Ιωαννίδη, ξεκινώντας από τον παππού πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, εγγονός του συν-ιδρυτή του κινηματογράφου «Άστρον», αφού ευχαρίστησε με συγκίνηση τους παρευρισκόμενους, μίλησε για την εμπειρία της συγγραφής, για τις εικόνες που είχε συγκεντρώσει μέσα του όλα αυτά τα χρόνια, για τις μνήμες από τα παιδικά του χρόνια, όταν στο σπίτι του είχαν γυριστεί σκηνές από ελληνικές ταινίες, και χαρακτήρισε «φόρο τιμής» το βιβλίο σε αυτούς που αφιέρωσαν χρόνια από τη ζωή τους στον ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας, τώρα που χάνεται για πάντα.

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε «η κινηματογραφική μαγεία που όλοι έχουμε ζήσει να μην εξαφανιστεί ποτέ από την ψυχή μας». Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Ορθόδοξης Ιεραποστολής του Kolwezi στο Κονγκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ