Το μεγάλο στοίχημα

23.03.2010
Μπορεί αυτό το διάστημα να υπηρετεί τη θητεία του στο ναυτικό ο Πάρης Κασιδόκωστας, αλλά παράλληλα ετοιμάζεται και για το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του στο Χόλιγουντ.

Μπορεί αυτό το διάστημα να υπηρετεί τη θητεία του στο ναυτικό ο Πάρης Κασιδόκωστας, αλλά παράλληλα ετοιμάζεται και για το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του στο Χόλιγουντ. Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της «Οδύσσειας» του Ομήρου με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ.

Στο Χόλιγουντ μιλάνε ήδη για την ελληνική συμμαχία, αφού στην παραγωγή ο Πάρης συνεργάζεται με τον επίσης Έλληνα Τέρι Ντούγκας, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνοαυστραλός Τζορτζ Μίλερ.

Ο Πάρης Κασιδόκωστας θεωρείται πια υπολογίσιμη δύναμη στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία, από τότε που με πολύτιμο συνεργάτη τον Τέρι Ντούγκας ίδρυσαν την εταιρεία 1821 Pictures. Ο Τέρι, που είχε ξεκινήσει καριέρα ως παραγωγός με τις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, είναι ο άνθρωπος που του άνοιξε τις πόρτες στη μεγαλύτερη βιομηχανία θεάματος. Για πρώτη φορά συνεργάστηκαν στην ταινία «Swing Vote» με τον Κέβιν Κόστνερ. Στη συνέχεια ήρθαν η συνεργασία με την Κάμερον Ντίαζ στην ταινία «The Box», με την Τζένιφερ Γκάρνερ στο «The Invention of Lying», η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος του Πάολο Κοέλιο «Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει», αλλά και το ντοκιμαντέρ «True Believer: The Stan Lee Documentary».

Οδυσσέας ο Μπραντ Πιτ
Κι ενώ οι δυο τους έχουν στα σκαριά τρεις ακόμη μεγάλες παραγωγές, ετοιμάζουν μεθοδικά και το μεγαλύτερο ίσως στοίχημα της καριέρας τους, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ο Μπραντ Πιτ. Πρόκειται για την «Οδύσσεια» του Ομήρου, που αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2012. Οι δύο παραγωγοί θέλησαν σε αυτό το τόσο φιλόδοξο project να συνεργαστούν με έναν ακόμη Έλληνα, τον Τζορτζ Μίλερ (Γιώργος Μιλιώτης), ο οποίος έχει τιμηθεί με Όσκαρ για τις ταινίες του «Babe» και «Happy Feet». Ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης, που έγινε διάσημος σκηνοθετώντας τον Μελ Γκίμπσον στην τριλογία «Mad Max», έχει στο ενεργητικό του πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες και συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως οι Τζακ Νίκολσον, Σούζαν Σάραντον, Νικ Νόλτε, Νικόλ Κίντμαν, Μισέλ Φάιφερ και Πίτερ Ουστίνοφ.

«Είμαστε οι καλύτεροι»
Ο Τζορτζ Μίλερ έχει δηλώσει σχετικά με την ταινία: «Δεν υπάρχουν καλύτεροι αφηγητές από εμάς τους Έλληνες. Είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια αφηγητών. Ξέρουμε να λέμε καταπληκτικές ιστορίες, από τον Όμηρο μέχρι τις μέρες μας. Αυτή η πολιτιστική κληρονομιά εμένα με βοηθάει». Οι τρεις άντρες έχουν ήδη συμφωνήσει με τη Warner Bros, ενώ ο Μπραντ Πιτ έχει υπογράψει και προσύμφωνο για να υποδυθεί τον πολυμήχανο Οδυσσέα. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για μια φουτουριστική εκδοχή του έπους του Ομήρου, που είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί παγκοσμίως. Και ίσως αυτή να σταθεί αφορμή για τους δύο Έλληνες παραγωγούς να διεκδικήσουν το πρώτο τους Όσκαρ!