Άντα Λιβιτσάνου: "Αν ήταν άλλος, θα είχαμε χωρίσει"

22.03.2010
Παρουσιάζει το «Greek idol», πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ο κύριος και η κυρία Πελς», συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Rent» κι ετοιμάζεται με το συγκρότημά της να ηχογραφήσουν το πρώτο τους τραγούδι.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Παρουσιάζει το «Greek idol», πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ο κύριος και η κυρία Πελς», συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Rent» κι ετοιμάζεται με το συγκρότημά της να ηχογραφήσουν το πρώτο τους τραγούδι. Τι σώζει την Άντα Λιβιτσάνου αυτό το διάστημα; Μάλλον ο καλός προγραμματισμός και το γεγονός ότι ο σύντροφός της, Στέργος, διαθέτει μεγάλη υπομονή, αφού, όπως παραδέχεται η ίδια, αν ήταν άλλος στη θέση του, σίγουρα θα είχαν χωρίσει.

Πώς είναι η εμπειρία στο «Greek Idol»;

«Super! Περνάμε πολύ ωραία, υπάρχει κέφι, ενθουσιασμός κι ένα πολύ ευχάριστο κλίμα γενικότερα. Την παλεύουμε και πάμε μπροστά!».

Είσαι ικανοποιημένη από την τηλεθέαση;

«Πάρα πολύ. Όλοι είμαστε ικανοποιημένοι και πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Είσαι από τους ηθοποιούς που όταν ξυπνάνε το πρωί θέλουν να μάθουν τα νούμερα της προηγούμενης μέρας;

«Επειδή το "Greek Idol" είναι ένα καινούργιο project και ξέρω ότι είναι τελείως διαφορετική η διαδικασία, η αλήθεια είναι ότι ρωτάω. Όχι όμως ότι θα τρελαθώ και με τα νούμερα! Το θέμα είναι να κάνουμε ένα καλό σόου. Σε σχέση όμως με το σίριαλ, η τηλεθέαση δεν με αφορά, γιατί είναι η δουλειά μου και είναι τέχνη. Και τα νούμερα δεν συνάδουν με την τέχνη και το αποτέλεσμά της».

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο talent show δεν περιορίζεται μόνο στο τραγουδιστικό κομμάτι, αλλά ασχολείται και με την προσωπική ζωή των υποψηφίων δεν σε έβαλε στη διαδικασία μιας δεύτερης σκέψης;

«Όχι, γιατί εμένα δεν με αφορά. Δεν εκτίθεμαι εγώ με τρόπο που δεν θέλω, δεν εκθέτω εγώ την προσωπική μου ζωή. Αν κάποιοι κάνουν δηλώσεις τις οποίες υποστηρίζουν ?και πίστεψέ με θέλουν και τις κάνουν?, σημαίνει πως φέρουν και την ευθύνη. Άρα, έχει να κάνει με την προσωπικότητα του κάθε παίκτη και μέχρι πού θέλει να το φτάσει. Αυτό εμένα δεν με επηρεάζει, δεν θα βάλω εγώ παρωπίδες σε ανθρώπους που θέλουν να εκτεθούν με ένα "χ" τρόπο».

Όπως ο υποψήφιος που παραδέχτηκε on camera ότι στα 28 του είναι ακόμη παρθένος...

«ΟΚ! Μαγκιά του στην τελική. Αυτό δεν μπορείς να το ελέγξεις, άμα έρχεται ο άλλος και σ’ το λέει....».

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να διαθέτει ένας καλλιτέχνης για να γίνει ίνδαλμα;

«Για μένα, εκτός από τα βασικά, που είναι η φωνή, η κίνηση κ.λπ., παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η προσωπικότητα. Οι συνεργασίες είναι που θα σε βοηθήσουν και ο τρόπος συμπεριφοράς σου που θα σε κρατήσει στο χώρο».

Στην Ελλάδα υπάρχει κάποιο;

«Καλά παιδιά στο χώρο φυσικά και έχουμε».

Εννοώ ίνδαλμα που να ξεχωρίζει, για παράδειγμα, ο Σάκης Ρουβάς...

«Είπες ήδη ένα. Επίσης, η Δέσποινα Βανδή, η Άννα Βίσση, πάρα πολλοί καλλιτέχνες. Για μένα, ας πούμε, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει γράψει τεράστια ιστορία, ο Γιάννης Αγγελάκας, η Αναστασία Μουτσάτσου, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Κότσιρας. Σίγουρα υπάρχουν. Τώρα, όσον αφορά το ίνδαλμα και το πρότυπο, εμπορικό ή μη, έχει να κάνει με το τι κατακτά τον καθένα μας σαν δέκτη. Είναι θέμα ταύτισης».

Αν ξεκινούσες τώρα, θα συμμετείχες σε talent show;

«Δεν ξέρω, εγώ είμαι και κάποια χρόνια πίσω. Τα παιδιά τώρα έχουν άλλες ανάγκες, άλλα άγχη. Είναι διαφορετική και η κοινωνία. Εγώ έχω φάει τις σφαλιάρες μου, ξέρω τι μου γίνεται, πατάω γερά στη γη. Δεν ξέρω αν ήμουν τώρα 19 ετών πώς θα αντιμετώπιζα τα πράγματα».

Θεωρείς ότι στην τηλεόραση κάποιες φορές γίνεται πολύς λόγος για το τίποτα;

«Δεν το συζητάμε αυτό, εννοείται. It’s just TV!».

Φέτος όμως σε βλέπουμε και στον ΑΝΤ1, στο σίριαλ «Ο κύριος και η κυρία Πελς». Θεωρείς ότι η συγκεκριμένη σειρά αδικήθηκε;

«Κοίτα, δεν είναι δική μου δουλειά βέβαια να κρίνω αν θα έπρεπε να είναι σε αυτή την ώρα ή όχι, έχω όμως την αίσθηση ότι θα έπρεπε να προβάλλεται πιο αργά, όχι στις 9. Η σειρά έχει και μεγάλη επισκεψιμότητα στο Internet, που σημαίνει ότι ο κόσμος δεν προλαβαίνει να τη δει και τη βλέπει μετά. Ναι, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πάει πολύ καλύτερα, αλλά τρέφω πάντα ελπίδες».

Τελικά είναι συντηρητικό το ελληνικό κοινό;

«Δεν νομίζω. Να σου πω κάτι περίεργο; Σε σχέση με τα νούμερα, η αναγνωρισιμότητα είναι μεγάλη. Πολύς κόσμος με σταματάει στο δρόμο και μου λέει για τους Πελς. Κρατάω λοιπόν τις επιφυλάξεις μου γι’ αυτά τα νουμεράκια! (Γέλια.)».

Είσαι και στο μιούζικαλ «Rent». Είναι το ιδανικό για σένα, καθώς συνδυάζεις την υποκριτική με το τραγούδι;

«Για μένα αυτό το έργο σημαίνει πολλά, είναι πολύ κοντά σε αυτό που είμαι εγώ, στο πώς αντιλαμβάνομαι τα πράγματα».

Πώς τα αντιλαμβάνεσαι;

«Είναι ένα έργο που αφορά την ανθρωπιά και χτυπάει κατευθείαν στο συναίσθημα. Επαναφέρει μνήμες και συναισθήματα που ξεχνάμε λόγω της τρελής καθημερινότητάς μας, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας, για μένα τουλάχιστον. Νομίζω πως, όταν κάποιος βλέπει αυτή την παράσταση, επαναφέρει την ανθρωπιά μέσα του και σταματάει να είναι κυνικός».

Ποια είναι η δική σου προτεραιότητα;

«Τα προσωπικά μου. Όπως και να έχει, όσο και να τρέχω, προσπαθώ να είμαι εκεί, στην οικογένειά μου, στο σύντροφό μου δηλαδή. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω τύψεις κάποιες φορές. Δεν θέλω να λείπω πολύ, θέλω να είμαι παρούσα».

Με το συγκρότημά σου, τους Volt, τι ετοιμάζετε;

«Σύντομα θα βγει το πρώτο μας τραγούδι. Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο στούντιο».

Πώς τα προλαβαίνεις όλα;

«Έλα ντε κι εγώ απορώ! Με πολύ καλό προγραμματισμό και υπομονή, γιατί έπεσαν όλα μαζί».

Πόση υπομονή έχει ο σύντροφός σου για να είναι αυτό το διάστημα μαζί σου;

«Πάρα πολλή, η υπομονή του δεν υπάρχει! Ακόμη κι εμένα, που θεωρώ ότι έχω υπομονή, με αφήνει χιλιόμετρα πίσω. Πραγματικά, είναι άγιος!».

Είστε μαζί, αν δεν κάνω λάθος, και στο συγκρότημα, οπότε υπάρχει κατανόηση...

«Βέβαια, απλώς λείπω πολύ και στεναχωριέται, λογικό είναι. Αλλά έχει πολλή υπομονή, έχει άλλες ισορροπίες ο Στέργος. Νομίζω ότι αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, θα είχαμε χωρίσει, 100%».

Με ποιο τραγούδι έχεις κολλήσει αυτό το διάστημα;

«Με ένα τραγούδι της παράστασης, που έχει τον τίτλο "Το σήμερα ζω"».

Στο «Greek Idol» είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεσαι και ως παρουσιάστρια. Πώς τα είδες τα πράγματα;

«Καταρχάς το συγκεκριμένο πρόγραμμα, επειδή ακριβώς έχει να κάνει με τη μουσική, είναι πολύ κοντά σε μένα. Αν μου πρότειναν να κάνω ένα ριάλιτι που αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, θα απαντούσα ότι είμαι ο λάθος άνθρωπος. Αυτό είναι κάτι που με αφορά και το κάνω με κέφι. Είναι πολύ ωραίο να είσαι με νέους ανθρώπους που έχουν όνειρα και προσπαθούν να τα πραγματοποιήσουν».

Πώς ένιωσες όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι ο Νίκος Καρβέλας παραιτήθηκε από την επιτροπή επειδή ανέλαβες εσύ την παρουσίαση;

«Έπρεπε να πουν κάτι...».

Σε στεναχώρησε όλο αυτό, σε επηρέασε;

«Δεν με επηρέασε το γεγονός αυτό, που αναπαράχθηκε με πολύ κακό τρόπο και ήταν ψευδές. Δεν αγχώθηκα όταν βγήκαν οι φήμες περί Καρβέλα. Αγχώθηκα περισσότερο την ημέρα που ανακοινώθηκε το όνομά μου για την παρουσίαση του "Greek Idol". Ένιωσα ξαφνικά ένα απίστευτο φορτίο, το οποίο δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Βέβαια, το ξεπέρασα, γιατί κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι δεν είναι αυτός ο στόχος μου και απλώς θα αναλωθώ σε βλακείες, οι οποίες στην τελική δεν αφορούν τη δουλειά μου».