Έξι μήνες "έφαγε" ο εκβιαστής του Λέτερμαν

12.03.2010
Ο τηλεοπτικός παραγωγός Ρόμπερτ Τζόελ Χάλντερμαν (Robert Joel Halderman), ο οποίος εκβίασε τον δημοφιλή αμερικανό παρουσιαστή της εκπομπής "Late Night" για να μην αποκαλύψει πληροφορίες που είχε για εξωσυζυγικές του σχέσεις, πρόκειται να φυλακιστεί αφού παραδέχτηκε την ενοχή του.



Ο τηλεοπτικός παραγωγός Ρόμπερτ Τζόελ Χάλντερμαν (Robert Joel Halderman), ο οποίος εκβίασε τον δημοφιλή αμερικανό παρουσιαστή της εκπομπής "Late Night" για να μην αποκαλύψει πληροφορίες που είχε για εξωσυζυγικές του σχέσεις, πρόκειται να φυλακιστεί αφού παραδέχτηκε την ενοχή του.

Ο Χάλντερμαν είχε προσπαθήσει να αποσπάσει από τον Ντέιβιντ Λέτερμαν (David Letterman) το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων (σχεδόν €1.500.000) απειλώντας να μιλήσει για τις σχέσεις του παρουσιαστή με συναδέλφους του. Του επιδόθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Η κίνηση αυτή του Χάλντερμαν είχε αναγκάσει τον -παντρεμένο σημειωτέον- Λέτερμαν να κάνει μια εντυπωσιακή απολογία στον αέρα. Παραδέχτηκε στη διάρκεια της εκπομπής του ότι είχε όντως κοιμηθεί με διάφορες συναδέλφους του.

Σήμερα, ο πρώην τηλεοπτικός παραγωγός του σόου του CBS "48 Hours Mystery" δήλωσε "ένοχος" αφού νωρίτερα είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους κατηγόρους του και το θέμα δεν προχώρησε σε δίκη.

Θα εκτίσει έξι μήνες στη φυλακή, θα προσφέρει 1.000 ώρες κοινωνικής εργασίας, ενώ ταυτόχρονα εγκατέλειψε το δικαίωμά του για έφεση.

Η υπόθεση αυτή, όταν δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009, έσυρε τον Λέτερμαν σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, αλλά τις αμέσως επόμενες εβδομάδας επισκιάστηκε από το μέγεθος του επόμενου αναλόγου σκανδάλου που αφορούσε τις εξωσυζυγικές σχέσεις του άσσου του γκολφ Τάιγκερ Γουντς (Tiger Woods).

Ο Λέτερμαν είπε ότι αρχικά ήταν "πολύ αγχωμένος και ανήσυχος", αλλά ότι οι εισαγγελείς τον διαβεβαίωσαν ότι σκόπευαν να χειριστούν το όλο θέμα "έντεχνα και κατάλληλα". Και όντως έτσι έγινε.

"Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας", είπε ο παρουσιαστής στην εκπομπή του την Τρίτη το βράδυ, αναφέροντας τους Νεοϋορκέζους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με την υπόθεσή του με το όνομά τους.

Ενώπιων του Δικαστηρίου ο Χάλντερμαν είπε ότι ένιωθε "τεράστιες τύψεις" για τις πράξεις του και ζήτησε συγνώμη από τον Λέτερμαν.

Είπε συγκεκριμένα: "Τον Σεπτέμβριο του 2009, προσπάθησα να αποσπάσω $2.000.000 από τον Ντέβιντ Λέτερμαν απειλώντας να αποκαλύψω προσωπικές και ιδιωτικές πληροφορίες για τον ίδιο, ανεξάρτητα από το αν ήταν αληθινές ή ψευδείς".

Πάντως, τον Οκτώβριο του 2009, όταν κατηγορήθηκε για πρώτη φορά, είχε δηλώσει "αθώος". Σε περίπτωση που πήγαινε σε δίκη, όμως και καταδικαζόταν, θα αντιμετώπιζε μέχρι και 15 χρόνια φυλάκισης.

"Ζυγίσαμε τις προοπτικές του να προχωρήσουμε σε δίκη και καταλήξαμε ότι ήταν καλύτερο να λύσουμε το θέμα με αυτό τον τρόπο", δήλωσε ο δικηγόρος του Χάλντερμαν, Τζέραλντ Σάργκελ (Gerald Shargel).

Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, ο Χάλντερμαν σκαρφίστηκε το εκβιασμό, αφού ανακάλυψε ότι η φιλενάδα του Σέφανι Μπίρκιτ (Stephanie Birkitt), βοηθός του Λέτερμαν επί χρόνια, είχε κάποια στιγμή δεσμό μαζί του.