Καπετανίδης - Θεοδωράκη μιλούν για το "Greek Idol"!

26.02.2010
Οι οντισιόν ολοκληρώνονται και σύντομα θα αρχίσει το δύσκολο έργο της κριτικής επιτροπής του «Greek Idol». Ποιοι θα είναι αυτοί που θα καταφέρουν να περάσουν στα live, διεκδικώντας τη δική τους θέση στη μουσική σκηνή της χώρας;

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Οι οντισιόν ολοκληρώνονται και σύντομα θα αρχίσει το δύσκολο έργο της κριτικής επιτροπής του «Greek Idol». Ποιοι θα είναι αυτοί που θα καταφέρουν να περάσουν στα live, διεκδικώντας τη δική τους θέση στη μουσική σκηνή της χώρας; Ο Κώστας Καπετανίδης και η Μάρω Θεοδωράκη μας δίνουν μια πρώτη γεύση από την εμπειρία που έζησαν στις οντισιόν και μιλάνε για τη συνεργασία τους στο νέο talent show του Alpha.

Κώστας Καπετανίδης

Αλήθεια, πώς είναι η εμπειρία σας μπροστά πια από τις κάμερες;

«Επειδή είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, ξέρω πώς είναι μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Απλώς τώρα το απολαμβάνω, γιατί με ετοιμάζουν, με φτιάχνουν οι άλλοι και είναι ό,τι καλύτερο για μένα».

Πώς είδατε τους υποψήφιους;

«Όπως σε όλες τις οντισιόν, υπάρχουν και οι καλοί και οι μέτριοι και αυτοί που λες "Χριστέ μου, για ποιο λόγο ήρθαν εδώ;". Έχουμε δει άτομα που έχουν πολύ καλή φωνή, απλώς χρειάζονται μια καθοδήγηση».

Θα είναι δηλαδή δύσκολη η επιλογή σας;

«Αρκετά. Αν και τώρα που μιλάμε εκκρεμούν ακόμη τέσσερις οντισιόν, πιστεύω ότι έχει βρεθεί το "Greek Idol"».

Κορίτσι ή αγόρι;

«Δεν λέω! Πάντως, πρόκειται για μια εξαιρετική συμμετοχή και πιστεύω ότι το άτομο αυτό θα είναι μέσα στην τριάδα, τουλάχιστον».

Τι είναι αυτό που προσέχετε περισσότερο στους υποψήφιους; Μόνο τη φωνή;

«Όχι, γιατί μιλάμε για "Greek Idol". Το idol από τον star έχει μεγάλη διαφορά. Σταρ υπάρχουν πολλοί, τα είδωλα όμως είναι πολύ λίγα, οπότε πρέπει να έχει όλο το "πακέτο". Βασικά είναι ένας συνδυασμός, η λάμψη, το λεγόμενο αστέρι, το τι εκπέμπει, η σκηνική παρουσία, η κίνηση κ.ά. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα είδωλο είναι ο Σάκης Ρουβάς».

Είστε σκληρός στην κριτική σας;

«Άλλοι μου λένε ότι είμαι πολύ καλός και άλλοι ότι είμαι πολύ κακός. Δεν ξέρω, είμαι ανάλογα με τη στιγμή».

Διαφωνίες υπάρχουν με τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής;

«Υπάρχουν, αλλά δεν το φτάνουμε στα άκρα. Η διαφορά του "Greek Idol" με τα άλλα talent shows είναι ότι κάνει focus στα παιδιά και όχι στην κριτική επιτροπή. Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε καταστάσεις για να είμαστε εμείς το Νο 1. Στο "Greek Idol" το Νο 1 θα είναι πάντα τα παιδιά».

Μάρω Θεοδωράκη

Ενδιαφέρουσα η εμπειρία του «Greek Idol»;

«Είναι μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα εμπειρία. Άλλωστε, το "Greek Idol" κουβαλάει κάτι το διαφορετικό, κάτι εντελώς καινούργιο, με προοπτικές να βοηθήσει τα νέα παιδιά να εξελιχθούν».

? Πώς είδατε τους υποψήφιους;

«Πολλοί από αυτούς έχουν πάθος και κέφι για το τραγούδι. Άλλοι, πάλι, έρχονται αγχωμένοι και απροετοίμαστοι. Το σημαντικό όμως είναι ότι κάποιοι ξεχώρισαν με την πρώτη ματιά».

Πώς αντιμετωπίσατε τα λεγόμενα «παρατράγουδα» που συνήθως συναντάμε στις οντισιόν;

«Αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο όλους τους υποψήφιους. Σε αυτούς μάλιστα που πιστεύουν ότι τραγουδούν, αλλά ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με το τραγούδι, στέκομαι περισσότερο. Θέλω πραγματικά να γνωρίζουν το λόγο που δεν μπορούν να προχωρήσουν. Το θεωρώ έντιμο».

Δέσατε με τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής;

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση με τον Δημήτρη Κοντόπουλο και τον Κώστα Καπετανίδη. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί επαγγελματίες, ενώ από την πρώτη στιγμή ένιωσα πολυ άνετα μαζί τους».

Ποιος είναι ο στόχος σας;

«Θέλουμε το παιδί που θα ξεχωρίσει να έχει μια ιδιαίτερη φωνή, με δυνατότητες εξέλιξης και μια δυνατή προσωπικότητα που δεν φοβάται να τολμήσει για το καινούργιο».

Είστε αυστηρή με τους υποψήφιους;

«Όταν χρειάζεται, ναι. Όχι για να απογοητεύσω ή για να τρομάξω κάποιον υποψήφιο, αλλά για να τον προστατέψω. Κρατώ μια ειλικρινή στάση, την οποία ίσως κάποιοι να τη μεταφράζουν σε αυστηρότητα».