Σάκης Αρσενίου: "Στάθηκα πολύ τυχερός"

02.03.2010
Τον ακούσαμε με το πρώτο του single «Τους λυπάμαι» το προηγούμενο καλοκαίρι, για να ακολουθήσει το φετινό «Σαν την αγάπη μας δεν έχει», που ουσιαστικά είναι και η πρώτη του επιτυχία στα ραδιόφωνα. Ο 23χρονος Θεσσαλονικιός τραγουδιστής Σάκης Αρσενίου μας συστήνεται και μας μιλάει για το τραγούδι αλλά και για τα προσωπικά του.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Τον ακούσαμε με το πρώτο του single «Τους λυπάμαι» το προηγούμενο καλοκαίρι, για να ακολουθήσει το φετινό «Σαν την αγάπη μας δεν έχει», που ουσιαστικά είναι και η πρώτη του επιτυχία στα ραδιόφωνα. Ο 23χρονος Θεσσαλονικιός τραγουδιστής Σάκης Αρσενίου μας συστήνεται και μας μιλάει για το τραγούδι αλλά και για τα προσωπικά του.

Ποια ήταν η καλύτερη συνεργασία που είχες μέχρι σήμερα;

«Αυτή που έχω τώρα, στο "Caramela", με την κυρία Στανίση».

Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

«Με πάρα πολλούς. Τους: Γιάννη Πάριο, Πασχάλη Τερζή, Γιάννη Πλούταρχο, Νότη Σφακιανάκη, Σταμάτη Γονίδη, Πέγκυ Ζήνα, Δέσποινα Βανδή, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Άννα Βίσση».

Πώς βλέπεις τα πράγματα στη δισκογραφία;

«Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός ότι η μουσική πια... κλέβεται. Δεν πάει καλά η ελληνική δισκογραφία, γιατί η μουσική πλέον δεν αγοράζεται. Έχουν πέσει κατακόρυφα οι πωλήσεις των CDs».

Με τις θαυμάστριες πώς τα πας;

«Μια χαρά. Χαίρομαι όταν έρχεται κόσμος στο καμαρίνι και μου δείχνει την αγάπη του».

Σου έχει συμβεί κάτι πολύ ακραίο;

«Είναι πολλά. Μια κοπέλα είχε ανέβει και με είχε φιλήσει πάνω στην πίστα. Στο καμαρίνι είχε έρθει μια άλλη από το εξωτερικό και δεν μπορούσαμε να τη συνεφέρουμε με τίποτα».

Έχεις δεχτεί παρενόχληση;

«Ναι. Πώς αντέδρασα; Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι, γιατί η κατάσταση ηρέμησε από μόνη της. Όταν έχεις τον τρόπο να εξηγήσεις κάποια πράγματα, στις περισσότερες περιπτώσεις θα το καταλάβει».

Ανήθικη πρόταση από άντρα ή γυναίκα έχεις δεχτεί;

«Πολλές φορές, αλλά αντέδρασα ψύχραιμα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν κάποιους στο να ξεπεράσουν τα όρια».

Σε συγκρίνουν με τον Κώστα Μαρτάκη και τον Σάκη Ρουβά. Τι απαντάς;

«Ο Σάκης είναι ένας τεράστιος καλλιτέχνης, τον θαυμάζω απίστευτα. Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα όμως πέρα από το όνομα. Κάνει πραγματικά κάτι το μοναδικό. Ο Σάκης είναι στο ποπ κι εγώ στο λαϊκό. Όσο για τον Μαρτάκη, δεν ξέρω γιατί με συγκρίνουν. Μοιάζουμε; Μου το λένε συχνά».

Είχες κάνει ποτέ αίτηση για συμμετοχή σε ριάλιτι;

«Όχι. Και δεν μπορώ να σου απαντήσω αν θα έκανα ή όχι. Ήμουν τυχερός, όπως σου είπα και πριν, που κάποιοι άνθρωποι με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν. Μπορεί και να το έκανα».

Τι γίνεται με τα μοντέλα-τραγουδίστριες; Πρέπει να ασχολούνται με το τραγούδι;

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω. Αλλά καλό είναι να μην μπερδεύουμε τα πράγματα».

Πώς είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα;

«Ξυπνάω αργά, πηγαίνω στο γυμναστήριο και το βράδυ στο μαγαζί. Όταν έχω ρεπό, είτε θα ανέβω στη Θεσσαλονίκη, να δω τους δικούς μου, ή εδώ χαλαρά με φίλους για σινεμά».

Τι εύχεσαι στον εαυτό σου;

«Στον Σάκη και σε όλο τον κόσμο υγεία. Εύχομαι να γίνω ακόμη καλύτερος σε αυτό που κάνω και να πηγαίνουν καλά τα επαγγελματικά μου».

Στη Heaven, τη δισκογραφική που ανήκεις, έγιναν πρόσφατα σημαντικές αλλαγές. Αποχώρησε ο Φοίβος και μαζί του κάποια μεγάλα ονόματα της εταιρείας. Πώς τα βλέπεις όλα αυτά;

«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά το διευθυντή της εταιρείας Μάκη Πουνέντη, που με στήριξε από την αρχή. Χαίρομαι που με πιστεύει ένας τόσο σημαντικός άνθρωπος στην ελληνική μουσική. Τώρα, όσον αφορά τις αλλαγές που μου ανέφερες, νομίζω πως ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Έμενα οι όποιες ανακατατάξεις δεν με αφορούν, οι σχέσεις μου με τη Heaven είναι άριστες».