Λόχαν: "Κρυβόμουν πίσω από την κοκαΐνη και το αλκοόλ"

23.02.2010
Σε μια νέα συνέντευξη, η 23χρονη ηθοποιός παραδέχεται ότι φοβόταν για την ίδια της τη ζωή από την κατάχρηση ουσιών -μεταξύ των οποίων και κοκαΐνη- που έκανε για να αντιμετωπίσει οικογενειακά προβλήματα.



Σε μια νέα συνέντευξη, η 23χρονη ηθοποιός παραδέχεται ότι φοβόταν για την ίδια της τη ζωή από την κατάχρηση ουσιών -μεταξύ των οποίων και κοκαΐνη- που έκανε για να αντιμετωπίσει οικογενειακά προβλήματα.

Όμως, τώρα πια, έμαθε να αγκαλιάζει τη ζωή αντί για τα ναρκωτικά, έχοντας αφήσει πίσω της τις "κολασμένες μέρες" του 2007.

"Προσπαθούσα να καλύψω τα προβλήματά μου με αλκοόλ, κοκαΐνη και παραισθησιογόνες ουσίες", είπε η Λίντσεϊ Λόχαν (Lindsay Lohan) στη βρετανική εφημερίδα "The Sun". "Τώρα δεν έχω ανάγκη να χρησιμοποιήσω κάτι και έχω διάφορα συναισθήματα επειδή εγώ το επιλέγω", συνέχισε.

Η Λόχαν κάνει τον σκληρό απολογισμό του 2007, εφιαλτικού χρόνου για την ίδια, τότε που συνελήφθη δύο φορές για οδήγηση υπό την επήρεια, για κατοχή κοκαΐνης ενώ νοσηλεύτηκε τρεις φορές σε κλινική αποτοξίνωσης. Σήμερα αποδίδει αυτή την ασταθή συμπεριφορά της στον πατέρα της, Μάικλ (Michael), ο οποίος έβγαλε τα "άπλυτα" της οικογένειας στη φόρα!

"Τότε ήταν που χτύπησα πάτο. Έκανα υπερβολική χρήση ουσιών αλλά δεν έλυσα κανένα από τα προβλήματά μου. Ο κόσμος πρέπει να το ξέρει αυτό", είπε.

Η Λίντσεϊ μπήκε για αποτοξίνωση για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2007, αφού έχοντας πάρει υπνωτικά χάπια, λιποθύμησε την ώρα που έκανε μπάνιο σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Όταν συνήλθε, κατάλαβε ότι βρισκόταν μέσα στην μπανιέρα που είχε βέβαια πια ξεχειλίσει. "Φοβήθηκα τόσο πολύ", παραδέχεται σήμερα και συνεχίζει, "Τηλεφώνησα στον ψυχολόγο μου και του είπα 'Μπορώ να πάω κάπου για έναν μήνα; Γύρω μου υπάρχουν πολλοί κακοί άνθρωποι και έχω ανάγκη να φροντίσω τον εαυτό μου".

Τον Μάιο του ίδιου χρόνου, την συνέλαβαν για οδήγηση υπό την επήρεια κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού που σήμερα αποκαλεί "ηλίθιο και παιδιάστικο", και ξανά τον Ιούλιο, όταν η αστυνομία ανακάλυψε κοκαΐνη στην τσάντα της. "Ξεκίνησα την κοκαΐνη μόνο και μόνο εξαιτίας του μπαμπά μου. Την έτρεμα. Τη δοκίμασα όμως επειδή ήμουν ξεροκέφαλη, χαζή και ήθελα να δω πως θα ήταν", παραδέχεται συνεχίζοντας της εξομολογήσεις. Σημειώνουμε δε, ότι σε συνέχεια των δύο παραπάνω επεισοδίων, έκανε αποτοξίνωση αντίστοιχες φορές.

Αυτό τον καιρό, λέει ότι βλέπει έναν ψυχολόγο μία φορά κάθε δεκαπέντε μέρες και παρακολουθεί μαθήματα ενάντια στο αλκοόλ κάθε εβδομάδα. "Επιτρέπεται να πίνω τώρα, αλλά ξέρω τα όριά μου", επιμένει.

Ελπίζει ότι η ιστορία της θα λογικέψει άλλα νεότερα παιδιά που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα: "Έκανα μερικά τρομερά λάθη αλλά έμαθα από αυτά, πράγμα που πιθανότατα έσωσε τη ζωή μου. Τώρα είμαι πιο υγιής και πιο χαρούμενη", λέει χαμογελώντας.