Και η TV θέλει το σκάνδαλό της

24.01.2008
Με αφορμή τις εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου που αφιερώθηκαν στο «ροζ σκάνδαλο» του Πασχάλη, κάνουμε flashback σε όλους τους έρωτες και τα διαζύγια, τις μηνύσεις και το ξύλο, τα γυμνά

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Με αφορμή τις εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου που αφιερώθηκαν στο «ροζ σκάνδαλο» του Πασχάλη, κάνουμε flashback σε όλους τους έρωτες και τα διαζύγια, τις μηνύσεις και το ξύλο, τα γυμνά και τις οικογενειακές κόντρες που είδαμε σε απευθείας μετάδοση. Άλλωστε, αν ένα πράγμα αρέσει με πάθος στην τηλεόραση, είναι το να σκανδαλίζει και να σκανδαλίζεται

Τόλης και Τζούλια Παπαδημητρίου: Το διαζύγιο και η άλυτη δικαστική διαμάχη
Καλοκαίρι του 1995 και ο επεισοδιακός χωρισμός του Τόλη Βοσκόπουλου από την Τζούλια Παπαδημητρίου απασχολεί για μέρες όλα τα κανάλια και τα έντυπα. Οι μηνύσεις πέφτουν βροχή και οι μεταξύ τους κατηγορίες, που αφορούν και ξυλοδαρμό, ακούγονται απίθανες στα αφτιά των τηλεθεατών. Η Τζούλια Παπαδημητρίου λίγο αργότερα αποκτά τη δική της μεσημεριανή εκπομπή, που όμως διακόπτεται πρόωρα. Οι κατηγορίες του Τόλη χρόνια μετά απορρίπτονται από το Συμβούλιο Εφετών και ενώ οι σχέσεις τους δεν γεφυρώθηκαν ποτέ, νέο σκάνδαλο ξέσπασε πρόσφατα μετά την άρνηση του τραγουδιστή να πληρώνει διατροφή για την κόρη τους Χαρά με την αιτιολογία ότι δεν είναι δικό του παιδί.

Στέλλα Μπεζαντάκου: Του WC τα μυστικά
Είναι η στιγμή που ένα νέο αστέρι εντελώς άγνωστο μέχρι τότε αρχίζει να ανατέλλει στον τηλεοπτικό ουρανό. Φυσικά, πρόκειται για τη Στέλλα Μπεζαντάκου, που μέσω ενός ριάλιτι στο οποίο συμμετέχει, του «Βar», απογειώνει την ανύπαρκτη έως τότε δημοτικότητά της. Μια σκηνή μάλιστα κατά την οποία η Στέλλα ακολουθεί το συμπαίκτη της Άρη και οι δυο τους κλείνουν πίσω τους την πόρτα μιας τουαλέτας οδηγεί το πανελλήνιο σε γενικό παροξυσμό. Η κλειστή πόρτα σε συνδυασμό με τους ήχους που ακούγονταν από μέσα προκάλεσαν τη φαντασία των τηλεθεατών, ενώ τη στιγμή που η ξανθιά καλλονή έβγαινε από το WC αναμαλλιασμένη γραφόταν με χρυσά γράμματα η πλοκή ενός από τα πιο καυτά τηλεοπτικά σκάνδαλα.

Δημήτρης και Γιάννης Παπαμιχαήλ: Η πολύκροτη διαθήκη
Πριν από τρία χρόνια, όταν ανακοινώθηκε το άνοιγμα της διαθήκης του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, σύσσωμος ο τηλεοπτικός κόσμος δήλωσε «παρών» βαφτίζοντας την είδηση «Το θέμα της ημέρας». Το γεγονός ότι ο αγαπημένος ηθοποιός αποκληρώνει τον ίδιο του το γιο, για τον οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις, γίνεται σίριαλ στη μεσημεριανή ζώνη. Το Δεκέμβριο του 2004 ο Γιάννης Παπαμιχαήλ προσβάλλει τη διαθήκη, αμφισβητώντας την πνευματική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας του. Το λόγο από τότε έχουν τα δικαστήρια.

Τζένη Χειλουδάκη: Γεια σου, κύριε εισαγγελέα!
Οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων του 1997 συγκλονίζονται από την είδηση της ερωτικής σχέσης μεταξύ ενός παντρεμένου εισαγγελέα και της γνωστής στην κοινωνία της Ρόδου τρανσέξουαλ Τζένης Χειλουδάκη. Το ειδύλλιο είχε πολλά επεισόδια, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενέπνευσε, όμως, τον Μανόλη Ρασούλη να τραγουδήσει το περίφημο «γεια σου, κύριε εισαγγελέα, με την Τζένη την ωραία» και σύστησε στο πανελλήνιο την Τζένη Χειλουδάκη.

Ανδρέας και Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου: Ο πρόεδρος και ο περιβόητος δεσμός
Εν έτει 1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Χέρφιλντ, ενώ ο Τύπος οργιάζει για την ερωτική του σχέση με την κατά πολύ νεότερή του Δήμητρα Λιάνη. Στην πιο εντυπωσιακή για πολιτικό ηγέτη επιστροφή σταματάει στη σκάλα του αεροπλάνου (σ.σ.: σε πανελλήνια σύνδεση) και κάνει στην τότε «πέτρα του σκανδάλου» το περίφημο νεύμα, προκαλώντας σάλο! Δεκατέσσερα χρόνια μετά η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου σε συνέντευξή της στην Άννα Παναγιωταρέα μιλάει για εκείνη τη χειρονομία: «Ήταν το νεύμα στην Ιστορία; Ήταν ιστορικό νεύμα; Τι να πω».

Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου και Νατάσα Αθινη-Τσούνη: Το χαστούκι που πέρασε στην Ιστορία
Ενώ παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση το δελτίο ειδήσεων του τότε ΣΚΑΪ και η Δήμητρα Λιάνη βρίσκεται σε πολύ γνωστό βιβλιοπωλείο του κέντρου της Αθήνας και υπογράφει αμέριμνη το βιβλίο της, μια άγνωστη γυναίκα μέχρι τότε με πλεξούδα την πλησιάζει και τη χαστουκίζει. Λίγο αργότερα θα ομολογήσει στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε πως ό,τι έκανε το έκανε γιατί πρωτίστως ήθελε να διαμαρτυρηθεί ως γυναίκα αλλά και ως μάνα. Περιττό να πούμε ότι η σκηνή με το χαστούκι έγινε σε χρόνο ρεκόρ ανάρπαστο από τα υπόλοιπα κανάλια, που ταυτόχρονα σιχτίριζαν που δεν βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον «τόπο του εγκλήματος».

Γιώργος και Χαρά Βεντούρη: Κράμερ εναντίον Κράμερ
Σίγουρα η συγκεκριμένη οικογενειακή διαμάχη αποτέλεσε μία από τις πιο σκανδαλώδεις περιπτώσεις όπου δύο πρόσωπα που είχαν μοιραστεί προηγουμένως την ίδια στέγη έπειτα «έβγαλαν μαχαίρια» μπροστά στις κάμερες. Το 1996 βρέθηκαν στο επίκεντρο των media και από τότε έχουν αποσυρθεί διά παντός από τη δημοσιότητα. Οι μηνύσεις μεταξύ τους, οι κατηγορίες για ξυλοδαρμούς, οι κρατήσεις στο αστυνομικό τμήμα και οι απαγωγές συνέθεταν το σκηνικό όπου ο Γιώργος και η Χαρά Βεντούρη οδήγησαν τη σχέση τους στα κανάλια πριν την ολοκληρώσουν στα δικαστήρια.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το φιλί των 100.000 ευρώ!
Για τις ανάγκες του σεναρίου της σειράς «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το Νοέμβριο του 2003, οι ηθοποιοί Κώστας Κάππας και Περικλής Ασημακόπουλος ανταλλάσσουν ένα ερωτικό φιλί μπροστά στα έκπληκτα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών. Η σκηνή κάνει εντονότατη αίσθηση και συζητείται στα μεσημεριανά ως το πιο hot σκάνδαλο της τηλεοπτικής πραγματικότητας εκείνης της εποχής. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναλαμβάνει αμέσως μετά δράση και με μια απόφαση, στην οποία η σκηνή χαρακτηρίζεται «χυδαία και απαράδεκτη», επιβάλλεται στο Mega πρόστιμο 100.000 ευρώ και το τηλεοπτικό σκάνδαλο φτάνει ως ρεπορτάζ μέχρι το BBC. Τo θέμα ανοίγει μια γενικότερη συζήτηση περί ομοφυλοφιλίας μέχρι που τρία χρόνια μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας έρχεται να ακυρώσει την ποινή εκτιμώντας ότι δεν υπήρχε τίποτα επιλήψιμο και ο Χριστόφορος δικαιώνεται.

Ρούλα Κορομηλά και Στέλιος Ρόκκος: Η κομμένη σκηνή
Ένα «φιλί» που ποτέ δεν μεταδόθηκε γιατί «κόπηκε»! Εκείνη την εποχή το σύντομο, όπως αποδείχθηκε, ειδύλλιο της Ρούλας Κορομηλά με τον Στέλιο Ρόκκο βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και το κοινό, όπως ήταν φυσικό και αφού προηγουμένως είχε προειδοποιηθεί από τα ανάλογα δημοσιεύματα, αδημονούσε για τη στιγμή της τηλεοπτικής τους συνεύρεσης στο μαγνητοσκοπημένο επεισόδιο του σόου «Μπράβο», που σάρωνε εκείνη την περίοδο τους πίνακες της AGB. Παρόλο που το περιβόητο φιλί δεν το είδε κανείς, την επομένη της προβολής της συγκεκριμένης εκπομπής ορισμένες εφημερίδες είχαν ήδη εξασφαλίσει και δημοσιεύσει ρεπορτάζ και φωτογραφία από σκηνή στην οποία η παρουσιάστρια και ο καλεσμένος της αντάλλασσαν ένα φιλί.