Χιονισμένες Άλπεις, λαμπερά ρεβεγιόν

14.01.2008
Κάθε χρονιά τέτοια εποχή σας παρουσιάζω τα έργα και τις ημέρες των Ελλήνων jetsetters στις χιονισμένες κορυφές του Gstaad (είτε πηγαίνω είτε όχι, όπως φέτος!).

Κάθε χρονιά τέτοια εποχή σας παρουσιάζω τα έργα και τις ημέρες των Ελλήνων jetsetters στις χιονισμένες κορυφές του Gstaad (είτε πηγαίνω είτε όχι, όπως φέτος!). Ένα μικρό χωριό αντιστέκεται (το κατά δύναμιν) στις ορδές των «Ούννων» νεόπλουτων με μοναδικό όπλο τις αυστηρότατες guest lists. Πόσα χρόνια σας το γράφω; Καλό, χρυσό το Gstaad, αλλά αν δεν είσαι καλεσμένος στα υπερκοσμικά πάρτι όπου βρίσκεται η διεθνής ελίτ, τότε θα περάσεις τις γιορτές στο φοβερό κατά τα άλλα δωμάτιό σου στο «Gstaad Ρalace» ή σε κάποιο πάρτι ξενοδοχείου! Τώρα, θα μου πείτε, από το να πήγαινα στη «Μεγάλη Βρετανία» με θέα το Σύνταγμα για Πρωτοχρονιά δεν είναι καλύτερα; Είναι. Αλλά τότε μη γυρίζεις στην Ελλάδα και περηφανεύεσαι για τις χλιδάτες γιορτές σου στις Άλπεις (χμμμ... έχουμε πολλά, π.χ., αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν).

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Δημητριάδης παρέθεσε για άλλη μια χρονιά την καθιερωμένη δεξίωσή του με δυνατά ελληνικά ονόματα στις ροτόντες της αίθουσας «Βaccarat Gstaad Ρalace». Ο άγιος Βασίλης με κόκκινη Chanel φόρμα του σκι και τάρανδο με pedigree άδειασε τον LV σάκο του και μοίρασε δώρα στο place to be «Grill» με τις top παρέες. Ο Σάκης Ρουβάς έπνιξε τον πόνο των πρώτων μοναχικών Χριστουγέννων παίρνοντας το μικρόφωνο στο club «Gringo» και αφιερώνοντας στη Μαριάννα Λάτση και στα παιδιά της Πάρη και Εριέττα της international επιτυχίες του. Του χρόνου, όμως, κάτι μου λέει ότι οι πιο ψαγμένοι θα κατευθυνθούν σε ένα άλλο χωριουδάκι, λίγο πιο δίπλα από το Gstaad, στο ανερχόμενο και εντελώς prive Saanenmoser.

Δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα παρατέθηκε ένα μουσικό γκαλά κοινωνικού χαρακτήρα, άμεσα συνδεδεμένο με την Ελλάδα, στο ναό του «Launen», με κοκτέιλ που προηγήθηκε στο γιοτ κλαμπ ναι υπάρχει εκεί στα όρη και τα βουνά, λόγω λιμνών του θερέτρου. Επρόκειτο για ένα κονσέρτο υπό τη μουσική διεύθυνση του Τζον Απέιτος με σοπράνο την Ειρήνη Τσιρακίδη, λυρική σοπράνο και βραβευμένη με τη διάκριση «Μαρία Κάλλας».

Η βραδιά περιλάμβανε τόμπολα και δημοπρασία δέντρων, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αναδάσωση της Πελοποννήσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ